Het plattelandsplaatsje Stoense ligt aan de westkust, in het noordelijke deel, van het prachtige eiland Langeland.

Stoense Strand is een heerlijk zomerhuisgebied in een rustige natuurschone omgeving, dicht bij het strand en het bos. In de omgeving zijn vele activiteitsmogelijkheden en bezienswaardigheden.
Ca. 5 km ten zuiden van Stoense ligt Lohals waar je bijvoorbeeld kunt genieten van de charmerende levendige jachthaven. Op Langeland wonen ontzettend veel kunstenaars en overal op het eiland vind je dan ook ateliers en galerieën, waar je zeker eens naar binnen moet lopen. Boodschappen kun je in het plaatsje Stoense doen.

Strande

Het strand van Stoense is een prettig kindvriendelijk strand met zand, gras en ondiep water. Onmiddelbaar ten noorden van Lohals ligt een breed, wit zandstrand met direct achter het strand het trollenbos 'Troldeskoven'.

Natuur

De natuur van Langeland bestaat uit heerlijke stranden, bossen, velden en prachtige landschappen. Je kunt hier dan ook prettig fietsen en of wandelen. Op het noordelijke puntje van Langeland ligt Hov, omgeven door een bosrijk landschap, met een wandelroute die je langs de diverse historische bezienswaardigheden brengt. Bij Hov ligt het duin 'Franke Klint' met de vuurtoren, Hov Plantage en de oude zwarte zomerhuisjes van omstreeks 1920. Langeland bestaat voor een groot deel uit bos en op sommige plaatsen groeien de bomen tot op het strand. Vanwege al deze bossen leeft er op Langeland een groot hertenbestand.

Activiteiten

Op Langeland kun je surfen, zeilen, duiken, vissen, wandelen en fietsen. De ideale vakantieplek voor natuurgenieters die graag het eiland te voet of per fiets willen verkennen. Visliefhebbers kunnen direct van de kust op zeeforel vissen. Vanuit Lohals Havn worden er bovendien zeevistochten georganiseerd. Verder vind je op Langeland een golfbaan en een duikcenter. Neem eens je fiets mee aan boord van de veerboot van Lohals naar Lundeborg op Funen. Het jaarlijks terugkerende muziekfestival 'Langelandsfestival' vindt plaats in juli en is een gezellig evenement voor jong en oud. Ca. 20.000 mensen bezoeken jaarlijks het Langelandfestival.

Bezienswaardigheden

In Stoense zelf vind je een kerk en een aantal kunstgalerieën. Ca. 6 km ten noorden van Stoense ligt Lohals met een eigen haven voor zowel vissersboten als plezierjachten. Ongeveer 8 km ten noorden van Stoense ligt de vuurtoren Hov Fyr, met een mooi uitzicht. Het rode Tranekær slot, ligt hoog op een heuvel met een mooi uitzicht over de oude vakwerkhuizen van het stadje. In het slotpark vind je 'Ticon' een tentoonstelling van natuurkunst. In een oud vakwerkhuis, nabij het slot ligt het Tranekær Slotmuseum. De beschermde Tranekær Slotsmølle, uit 1846, is nog in werking en als de wind goed is, maalt men hier biologisch dynamisch koren. Naast de molen ligt een museum met als thema windmolens en windkracht. De Tobaksladen bij Tranekær werd gedurende W.O. II gebruikt voor het drogen van tabaksbladeren. De loods is gerenoveerd en de toegang is gratis. Bezoek het Tom Knudsens Safarimuseum met jachttrofeeën uit de gehele wereld.

Dagje uit

Bezoek het 700 jaar oude handelsstadje Rudkøbing, de grootste stad van Langeland. In het oude stadsdeel vind je de idyllische smalle straatjes met de oorspronkelijke oude huizen en de gezellige havens Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum in Rudkøbing heeft een verzameling oudheidkundige wapens, zilveren munten, glas en zilver. Verder vind je in Rudkøbing het Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartudstillingen, Den Gamle Have (tuin), het motorjacht Mjølner, gelegen in de haven van Rudkøbing en nog veel meer. Breng een bezoekje aan Svendborg, de oude stadskern met de kronkelige straatjes en pleintjes. De geschiedenis van Svendborg gaat terug tot de vroege middeleeuwen. Hier ligt o.a. het mooie Valdemars Slot (38 km). Het vroegere militaire complex 'Langelandsfortet' bij Bagenkop, fungeert vandaag de dag als museum met kanonnen, bunkers en een tentoonstelling over de Koude Oorlog (44 km).

Sol og Strand 2015

Auteur:
 
Kaart: © 2001-2015 Microsoft Corporation. Text en foto: Copyright © 2003-2015 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S
Stuur aan een vriend
Contact
Contact info tlf
+45 99444444
 
tlf
info@sologstrand.com
Dagelijks 9-20 uur

Zoek een vakantiehuis

Reisbestemming
Periode Aantal gasten
 
Geavanceerd zoeken
 
 
Resetten
Nieuwsbrief Aanbiedingen en nieuwtjes.