Kat

Huisdieren zijn alleen toegestaan als dit vermeld staat in de huisbeschrijving. Hier staat eveneens vermeld hoeveel huisdieren er in de vakantiewoning zijn toegestaan (1, 2 of meerdere). Indien u huisdieren meeneemt, dan wordt hiervoor, per huurvoucher, een extra vergoeding in rekening gebracht. De kosten vindt u bij de huispresentatie op de website en op de huurvoucher. De huurder is aansprakelijk voor eventuele schade die zijn huisdier in de vakantiewoning aangericht heeft, zoals bijv. krassen, schrammen, vlekken op vloeren en/of meubels etc. Wij vragen om uw begrip voor het feit dat alle honden- en kattenharen uit de vakantiewoning verwijderd dienen te zijn eer u vertrekt, dit geldt óók als u een eindschoonmaak besteld heeft.

Honden en katten mogen niet alleen in het vakantiehuis worden achtergelaten. Honden zijn normaal gesproken toegestaan op de Deense stranden, hoewel u volgens de Deense wetgeving -uw hond aangelijnd moet hebben. Ook op het perceel van de vakantiewoning dient u de hond aangelijnd te hebben, dit met het oog op eventuele buren.

Honden, katten en fretten die binnen de EU reizen, dienen in het bezit te zijn van een dierenpaspoort waaruit blijkt dat het dier gevaccineerd is tegen rabiës. De pas is alleen verkrijgbaar indien de vaccinatie minstens 3 weken voor vertrek plaats heeft gevonden. Uw huisdier dient een chip te dragen zodat het makkelijk geïdentificeerd kan worden.

Let bovendien ook op de eventuele regels met betrekking tot de het in- en uitreizen met hond en/of kat naar Denemarken en weer terug naar Nederland.

13 hondenrassen zijn verboden in Denemarken. Dit verbod geldt tevens voor mensen die hun hond mee willen nemen op vakantie. Gelieve contact op te nemen met de Deense ambassade voor meer informatie hierover.