Beste vakantiegasten

 
 

Voor het laatst bijgewerkt op: 22 juni 11.00 uur

Beste vakantiegasten,

De coronapandemie leidt over de hele wereld tot zorgen, en overal zijn er ingrijpende maatregelen getroffen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Nu kijken we weer vooruit - dankzij een aantal maatregelen van de autoriteiten is de besmettingsgraad in Denemarken significant afgenomen. Deze positieve en verheugende ontwikkeling heeft het nu mogelijk gemaakt om de Deense grenzen weer gedeeltelijk te openen vanaf 15 juni.

In eerste instantie besloot de Deense regering de grenzen te openen voor bezoekers uit Duitsland, Noorwegen en IJsland. Dit wordt nu uitgebreid naar andere landen, waaronder Nederland - en daar verheugen we ons uiteraard op.

Naar verwachting kan de Deense grens vanaf 27 juni worden geopend voor bezoekers uit alle EU-landen, het Schengengebied, Groot-Brittannië en bepaalde gebieden in Zweden. Om Denemarken in te komen moet een geldige reservering voor ten minste zes overnachtingen worden getoond.

Voor bezoekers uit andere landen/gebieden dan de hierboven genoemde blijven de huidige reisbeperkingen helaas van toepassing. Dit geldt ook voor toeristen uit Portugal of uit landen buiten de EU.

De Deense autoriteiten benadrukken dat uitgebreide opening van de grenzen gebeurt op basis van de besmettingsgraad in het land van herkomst, die voortdurend zal worden geëvalueerd.

We zijn blij dat het nu mogelijk is de reisbeperkingen te matigen, zodat we onze Nederlandse gasten weer kunnen verwelkomen in Deense zomerhuizen.


 

Vragen en antwoorden

Zijn er restricties voor bezoek aan Denemarken?
 

We hebben een vakantiehuis geboekt in de periode dat de Deense grens tijdelijk gesloten is voor bezoekers uit Portugal, landen buiten de EU en de delen van Zweden waar de grensopening niet voor geldt - wat moeten we doen?
 

We hebben een vakantiehuis geboekt in de periode na de Deense grensopening. Wij willen ons verblijf annuleren vanwege de situatie rond COVID-19 – wat zijn onze mogelijkheden?
 

Wij hebben een vakantiehuis geboekt na 27 juni, maar we weten niet zeker of we gaan vanwege de situatie rond COVID-19. Wat moeten we doen met betrekking tot de betaling van de tweede termijn?
 

Hoe kunnen wij onze tegoedbon gebruiken?
 

We hebben een vakantiehuis gehuurd met toegang tot een gemeenschappelijk zwembad – kunnen we er zeker van zijn dat het geopend is?
 

Is het veilig om op vakantie te gaan in een vakantiehuis?
 

Kunnen we het door ons gehuurde vakantiehuis in komen zonder contact met het personeel?
 

Wat moeten we doen als een van ons besmet is met COVID-19 vlak voor onze vakantie?
 

Een of meerdere mensen van ons reisgezelschap vallen in de risicogroep bij besmetting met COVID-19 – hoe zit dat met onze verzekering?
 

Wat moeten we doen als we denken dat een van ons besmet is met COVID-19 tijdens ons verblijf in het vakantiehuis?
 


Zoek vakantiehuis