Attracties

Denemarken is een klein land met maar liefst 405 naam gegeven eilandjes. De afstanden zijn klein, en waar in Denemarken je ook vakantie houdt, het is nooit ver naar de dichtst bijzijnde kruidenier of het water.


Actieve vakantie

Actieve vakantie

Denemarken is een ideaal land voor een actieve gezinsvakantie. U kunt tropische waterparken en zwembaden bezoeken, paarden, boten en surfplanken huren of een ritje maken met een treinfiets en een ouderwetse trein. De kinderen kunnen lekker ravotten op de vele speelplaatsen en u kunt een keur aan festivals en zomer- en kerstmarkten bezoeken.

Gebouwen

Gebouwen

Bezoek de mooie historische kastelen, landgoederen, kloosters, kerken, burchten en ruïnes die allemaal iets vertellen over de geschiedenis van Denemarken. Op veel plekken in het land kunt u goedbewaarde water- en windmolens zien, moderne architectuur, vuurtorens en beeldhouwerken. Op Bornholm kunt u de karakteristieke ronde kerken bewonderen.

Visparken

Visparken

Denemarken heeft veel Put & Take vismeren, die prachtig midden in de ongerepte natuur liggen. U kunt hier vissen als de forel vangen, met een vlieg of een dobber. Sommige visparken bieden een boel voorzieningen - andere hebben alleen een plek om de vis schoon te maken. U kunt ter plekke een visvergunning kopen.

Amusement

Amusement

Verheug u op de vele pretparken, kermissen en zomerparken. Hier kan het hele gezin zich vermaken, nieuwe en spannende attracties uitproberen of gezellige dingen ondernemen met de kleintjes. De volwassenen kunnen hun geluk beproeven in een van de vele casino's in het land.

Openluchtmusea

Openluchtmusea

Bekijk Denemarken zoals het vroeger was. U kunt het stenen tijdperk bezoeken, de middeleeuwen en de vikingdorpen, boederderijen en oude stedelijke samenlevingen die gereconstrueerd zijn. Volg de activiteiten van nabij of doe er zelf aan mee als de openluchtmusea tot leven komen.

Golfbanen

Golfbanen

Golfers hebben het goed in Denemarken. U vindt hier allerlei soorten golfbanen, van kleine 9-holes banen tot grote, internationale golfbanen met 27 holes. De banen hebben een schitterende ligging en vaak Pay & Play voorzieningen.

Culinaire specialiteiten

Culinaire specialiteiten

Bezoek een aantal van de voedselproducenten die ecologische streekproducten gebruiken om hoogwaardige etenswaren te produceren. Kijk hoe de producten vervaardigd worden bij onder meer rokerijen, brouwerijen, snoepfabriekjes en een zoutwinnerij.

Cultuurhistorie

Cultuurhistorie

Ontdek de geschiedenis van Denemarken - u krijgt een kijkje in het verleden. Denemarken bevat talrijke slotsruïnes, grafheuvels, nederzettingen uit het ijzeren tijdperk, begraafplaatsen, vikingenburchten, vestingen, hunebedden en oude werkplaatsen.

Kunst & handnijverheid

Kunst & handnijverheid

Bezoek kunsttentoonstellingen of bezoek de kunstenaars in hun werkplaats en kijk hoe schilderijen, beelden, keramiek, glas, kaarsen en sieraden gemaakt worden. Probeer eventueel zelf kaarsen te maken of glas te blazen.

Musea

Musea

Denemarken heeft een boel musea. U kunt diverse soorten musea bezoeken, van kleine streekmusea tot grote, internationale musea met wereldberoemde werken. Sommige musea hebben zich gespecialiseerd op een thema of een kunstenaar en andere tonen wisselende tentoonstellingen.

Natuur

Natuur

Denemarken wordt gekenmerkt door prachtige natuurgebieden en nationale parken. Bezoek onder meer tuinen, bossen, rotspartijen, vogelreservaten, kalkmijnen die door de natuur zelf geschapen zijn en schitterende parken en botanische tuinen.

Activiteitencentra

Activiteitencentra

Experimenteer en speel met machines en installaties en leer meer over natuur- en scheikunde, ruimtevaart, de natuur en de zee. In experimentariums wordt kennis overgebracht door middel van leuke activiteiten en interactieve tentoonstellingen.

Zoos

Zoos

Bekijk dieren uit alle delen van de wereld in Denemarken. U kunt grote en kleine dierentuinen bezoeken, zout- en zoetwateraquariums en dierenparken, waar de dieren vrij rondlopen. Daarnaast kunt u natuurreservaten bezoeken met edelherten, boerderijen met dieren, adelaarsreservaten en tropische installaties met exotische dieren.