TivoliPantomimetheater Tivoli - altijd weer een avontuur
Midden in Kopenhagen ligt Tivoli, het op een na oudste attractiepark ter wereld en een must voor iedereen die tijdens de openingstijden van het park in de stad is. Tivoli is een van de beroemdste symbolen van Kopenhagen en biedt alles van leuke attracties en groene oases tot heerlijk eten, concerten en nog veel meer. Tivoli ligt op slechts een paar minuten lopen van Rådhuspladsen (het Raadhuisplein) en is met het centraal station van Kopenhagen naast de deur gemakkelijk te bereiken.

Magische en nostalgische attracties
De attracties zijn allemaal afgestemd op de architectuur en de tuinen van Tivoli. Sommige zijn heerlijk nostalgisch, andere zorgen voor een flinke adrenalinestoot, zoals bijv. Vertigo, die met 100 km/u rondvliegt en in 2014 werd uitgeroepen tot de beste attractie van Europa.

Evenementen in Tivoli
In de Koncertsal en Glassal van Tivoli worden het hele jaar door voorstellingen gegeven. Daarnaast kan Tivoli ook bogen op een uitgebreid programma met dagelijkse livemuziek, waaronder alles van jazz, folk en klassiek tot popmuziek. In het zomerseizoen vinden elke vrijdagavond op Plænen (het grote grasveld) de populaire Fredagsrock-concerten plaats.

Eten in Tivoli
Wat lekker eten betreft heeft Tivoli een uitstekend en gevarieerd aanbod. Sommige mensen nemen liever hun eigen etenswaren mee om te genieten van een picknick in het gras, maar u kunt ook kiezen uit alles van traditionele Deense gerechten tot een Franse bistro of iets Aziatisch. Halloween, kerst en oud en nieuw Elk jaar in oktober verandert Tivoli in een sprookjesachtig herfstland met heksen en pompoenmannen. Alle attracties draaien, en dat doen ze ook vanaf midden november tot en met de hele maand december, als het kerst wordt in Tivoli en het hele park versierd is

Speelplaats


Luchtballonnenrad
Deel van Tivoli
 

Tivoli

Vesterbrogade 3

1620 København V

Tlf: 33151001

www.tivoli.dk

Toon op kaart Toon op kaart