Bornholm - Het rotseneiland van Denemarken

Ontdek de grote contrasten van Bornholm, het enige rotseiland van Denemarken.

 

Met zijn diepe steengroeves en indrukwekkende watervallen in het noorden en vriendelijke, witte zandstranden in het zuiden is Bornholm een en al contrast. Midden op Bornholm vind je diepe, weelderige bossen die ideaal zijn voor een picknick. Gebruik je vakantiehuis als uitvalsbasis voor interessante uitstapjes over dit mooie eiland.

 

Gastenbeoordelingen van Bornholm

 
 

765 gasten hebben Bornholm een gemiddelde beoordeling van 4,60 van de 5 sterren gegeven.

 

Bornholm is een eiland vol contrasten, met in het noorden dramatische rotsen, diepe steengroeven en watervallen, en in het zuiden kilometerlange witte zandstranden. Grote, mooie beukenbossen met meertjes vormen het midden van het eiland. Denemarkens enigste rotseneiland heeft een speciale sfeer, met idyllische kleine vissersplaatsjes, karakteristieke visrokerijen, ronde kerken en veel bezienswaardigheden. Er wonen veel kunstenaars op het eiland, en plaatselijke steenhouwers, glasblazers en schilders hebben dikwijls open werkplaatsen. Almindingen is het op 4na grootste bos van Denemarken. Een mooi en gevarieerd bos, hooggelegen en met dammen en meertjes. Hier vindt u ook het hoogste punt van Bornholm, de Rytterknagten (162 m). Bij de Helligdomsklipperne tussen Gudhjem en Allinge komt u via de trap door een diepe kloof. De rotsformaties die boven het zeewater uitsteken zorgen voor een schitterend tafereel.


 

Cultuur

De 'Rundkirkerne', Ronde Kerken, vind je alleen op Bornholm. De karakteristieke, witgekalkte ronde kerken zijn meer dan 800 jaar oud, en werden vroeger gebruikt als voorraadruimtes, als kerken en om Bornholm te verdedigen. De 4 bekende Rundkirker zijn: Osterlars - de grootste en bekendste kerk. Olsker - de meest elegante en hoogste kerk. Nylars - de best bewaard gebleven kerk met interessante fresco´s. Nyker - de kleinste kerk met fresco´s uit verschillende periodes. Hammershus is een indrukwekkende oude burcht uit 1250, in het Noorden van Bornholm, gelegen op een steile rots. Hammershus is de grootste vestingruïne van Noord-Europa.

Natuur

Boek via onze vakantiehuisverhuur een vakantiehuis op het zonne-eiland Bornholm en ontdek een uniek stukje Denemarken! Kies uit verschillende mooie vakantiehuizen in de prachtige natuur vlak bij witte zandstranden, of huur een vakantiehuis in Hasle By en ontdek de rokerijen, de winkels en de maritieme sfeer. Het vakantiepark Dueodde Ferieby is bij veel vakantiegasten populair. De vakantiehuizen in dit gezellige park liggen op slechts een paar honderd meter van het badstrand en bieden toegang tot allerlei gemeenschappelijke faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. De vakantiehuizen zijn persoonlijk ingericht en in sommige vakantiehuizen zijn honden toegestaan. Als u via ons een vakantiehuis huurt op Bornholm, vergeet dan niet gebruik te maken van de zogeheten Denemarken-korting, waarmee u korting krijgt op de toegangskaartjes voor het Bornholms Kunstmuseum en Brændegårdshaven.

Steden

Geniet van de rust en de ontspannen atmosfeer in de gezellige havenplaatsjes. Hier vind je oude, goed bewaard gebleven huisjes met stokrozen, gezellige pleintjes en havens, waar je van de Bornholmse specialiteiten kunt genieten. Je mag Bornholm niet verlaten, zonder de 'Sol over Gudhjem', een visgerecht, te proeven. Ronne - Deze handelsstad uit 1327 is de hoofdstad van Bornholm. De stad is gedeeltelijk een Historisch Monument, en wordt daarom in orginele stand bewaard, zodat je nog steeds van de oude gezellige stad kunt genieten met de mooie vakwerkhuisjes. In Ronne vindt je ook de grootste haven van het eiland. De bloemenstad Aakirkeby is de tweede grote plaats op Bornholm. Op het pleintje tref je vooral´s zomers bedrijvigheid en een gezellige sfeer aan. Nexø is een visserplaats met een moderne verkeers- en vissershaven. De stad bestaat bovendien uit een oude wijk met mooie vakwerkhuizen en interessante musea.

Activiteiten

De afwisselende Bornholmse kust biedt talrijke activiteitsmogelijkheden; van zwemmen, beachvolleybal, vliegeren, zonnebaden en wandelen tot stenen verzamelen, rotsen beklimmen, rappellen, vogels observeren en vissen. Golfspeleres kunnen terecht op één van de drie prachtig gelegen golfbanen, in Ro, Ronne en Dueodde. Sportvissers kunnen direct vanaf de kust, in de meertjes, de riviertjes of in de zee vissen. De vissersboten vertrekken vanaf de havens op het eiland. Er is maar liefst 235 km aan kleine landweggetjes, waar je heerlijk kunt fietsen. Het grootste gedeelte van deze wegen is bovendien autovrij, zodat je nog meer van de natuur kunt genieten. Ook zijn er vele wandelpaden die je door de bijzondere natuur voeren.

Dagje uit

Brandegaardshaven in Svaneke was vroeger een boerderij, maar s nu een populair natuur- en pretpark met prachtige bloemen en talrijke attracties - www.braendesgaardshaven.com. Het Bornholms Kunstmuseum toont werken van Bornholmse schilders. Ook zijn er thema-tentoonstellingen met kunst, design en kunsthandwerk - www.bornholms-kunstmuseum.dk. NaturBornholm toont de geschiedenis van de natuur van Bornholm - vanaf de tijd dat Bornholm gevormd werd door gloeiende lava, 1,7 miljard jaar geleden - www.naturbornholm.dk. Bornholms Middelaldercenter is een openluchtmuseum. Het museum bestaat uit een Middeleeuwse vestiging, waar echte mensen en dieren laten zien hoe het leven er tijdens de Middeleeuwen uitzag - www.bornholmsmiddelaldercenter.dk. Christiansofarten brengt je van Gudhjem naar de vestigingseilanden Christianso en Frederikso. Ga 300 jaar terug in de tijd - www.christiansoefarten.dk Oluf Høst Museum is een kunstmuseum, gevestigd in het huis van de beroemde schilder Oluf Høst - www.ohmus.dk

 

Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

 

236 Vakantiehuizen op Bornholm

Zoek vakantiehuis