Huur een vakantiehuis in Årsdale - Boek hier

Vakantiehuizen in Årsdale, Bornholm, Denemarken van verhuring

Het oude, idyllische vissersdorpje Årsdale biedt een authentieke Borholmse sfeer dankzij zijn vissersboten, rokerijen en rotsachtige kusten.

 

Gastenbeoordelingen van Årsdale

 
 

gasten hebben Årsdale een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het rustige, gezellige en ongerepte vissersdorpje Årsdale is gelegen aan de rotsachtige kust van Bornholm aan de Oostzee. Årsdale biedt onder meer een actieve vissershaven met vissersboten en pleziervaartuigen, een oude stadswijk die vermoedelijk ontstond in 1409, met smalle straatjes, lage, charmerende en welbewaarde huizen, drie actieve rokerijen (Hjorts Røgeri, Kowsky's røgeri en Årsdale Silderøgeri), die het hele jaar door gerookte visspecialiteiten aanbieden, en de molen Årsdale Mølle uit 1877, die nog steeds in werking is en graan maalt met windkracht. Er bevinden zich verschillende restaurants, kunstambachtslui en kunstschilders in Årsdale, en in Svaneke, het kleinste, meest oostelijk gelegen idyllische handelsstadje van Denemarken, dat 3 km ten norden van Årsdale ligt, zijn er goede mogelijkheden om te winkelen.

 
Het kleine, gezellige badstrand van Årsdale is omgeven door rotsen Midden in Årsdale ligt een klein strand waar u kunt zwemmen Geniet bij Aarsdale Silderøgeri van een gerookte haring en het uitzicht over haven en zee De Årsdale Mølle is een mooie, goed onderhouden Nederlandse molen uit 1877
 

Strande

De oostkust van Bornholm wordt gekenmerkt door rotsen, maar bij Årsdale bevindt zich ook een prachtig klein badstrand met lichtrode grove kiezelsteen. Het water is hier relatief diep en u kunt daarom vanop de rotsen in het water springen. 9 km naar het zuiden toe ligt Balka Strand, een van de meest populaire stranden van Bornholm. Het kilometerlange strand ligt beschut tegen de westenwind en strekt zich uit langs heel de baai van Balka. Het brede witte zandstrand heeft ondiep water en een zandbodem. Het water wordt pas zeer geleidelijk dieper en het strand is daarom erg kindvriendelijk. Er zijn waterfietsen, ligstoelen en surfmateriaal te huur. Van bij het winkeltje aan het strand is er een lange hellende steiger tot aan de waterkant, die het mogelijk maakt om een kinderwagen of rolstoel mee te brengen.

Natuur

Årsdale is omgeven door de rotsachtige landtong 'Oren' in het noorden, een prachtig badstrand en het met heidekruid begroeide gebied 'Årsdale Byvang' in het zuiden, en groene gebieden en velden. Op de landtong 'Hullenakke', een beetje ten noorden van Årsdale, kunt u een groot, afgerond rotsblok in de vorm van een hondenkop bewonderen. Vanuit Årsdale voort een pad u langs de kust naar Svaneke. Het mooie wandelpad slingert zich door het landschap van bossen en rotskusten. Naar het zuiden toe ligt de natuurlijke haven Svenskehavn, en hier vertrekt nog een prachtig wandelpad langs de kust naar de steengroeve Frederiks Stenbrud bij Nexø. Langs dit pad is het af en toe noodzakelijk om over de rotsen te klimmen. Paradisbakkerne bij Nexø biedt een rotsachtig heuvellandschap met talloze wandelroutes. Ontdekt u hier kloven, zwerfstenen, heidemoerassen en de bijzondere vegetatie van dit gebied (6 km).

Activiteiten

Sportvissers komen rijkelijk aan hun trekken langs heel de oostkust. Goede plekken om te vissen zijn onder meer de rotsachtige langtong 'Oren' bij Årsdale, de rotsen bij Hullenakke en de plaatsen waar visnetten worden gedroogd langs de kust. Indien u graag wil wandelen en klimmen over de rotsen en het vogelleven wil gadeslaan, kunt u de paden langs de kust ten noorden en ten zuiden van Årsdale volgen. Golfspelers hebben de keuze tussen drie golfterreinen op het eiland. Nexø Golf Klub ligt het dichtst bij maar ook Nordbornholms Golf Klub en Bornholms Golf Klub in Rønne zijn aanbevolen. Langs de 250 km uitstekende en hoofdzakelijk autovrije fietspaden wachten u talrijke heerlijke natuurbelevenissen. In Svaneke zijn fietsen te huur. Er zijn ook veel wandelroutes door de weelderige en karakteristieke natuur.

Bezienswaardigheden

Het kenteken van de stad is de oude Hollandse molen Årsdale Mølle, die openbaar toegankelijk is en nog steeds graan maalt op oude, traditionele wijze. De steenslijperij van Årsdale Mølle ligt in een oud pakhuis naast de molen, en hier kunt u zien hoe zandsteen en graniet verwerkt worden tot gladde sierraden, klokken, lampen enz. Breng een bezoek aan Svaneke, een mooie havenstad met welbewaarde vakwerkhuizen, oude koopmanshuizen, weelderige tuinen, rokerijen, keramiekateliers, glasblazerijen, galeries, een snoepfabricant en veel interessante winkels en gezellige restaurants. JOBOLAND Brændesgårdshaven in Svaneke was vroeger een landbouwbedrijf maar is nu een populair natuur- en pretpark, dat onder meer een zwembad, een unieke bloemenweelde en talrijke attracties te bieden heeft. In het tropische vlinderpark Bornholms Sommerfuglepark og Tropeland bij Nexø kunt u genieten van bloemen, planten, heerlijke geuren, vogels en meer dan 1000 kleurrijke vlinders (6 km).

Dagje uit

Oluf Høst Museet in Gudhjem is een kunstmuseum dat gewijd is aan het leven en het werk van de schilder Oluf Høst (18 km). Bornholms Middelaldercenter in Gudhjem vormt een historische belevenis. Het centrum biedt een tot leven gebrachte middeleeuwse omgeving uit de periode 1350-1450, met mensen, dieren, huizen, watermolens en versterkte wallen. NaturBornholm in Åkirkeby geeft een overzicht over de natuurlijke geschiedenis van Bornholm, vertrekkend van de eruptie van gloeiende lava meer dan één miljard jaar geleden (20 km). Bornholms Kunstmuseum ligt in Rø, een van de mooiste gebieden van het eiland. Hier vindt u werken van gekende Bornholmse schilders, en tematentoonstellingen van kunst, design en kunstambacht (25 km). Hammershus is een indrukwekkende oude burcht van rond het jaar 1250, die zich verheft op een steile rots aan de noordspits van Bornholm. Hammershus is de grootste burchtruïne van Noord-Europa en werkelijk een bezoek waard (37 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Årsdale

Zoek vakantiehuis