Huur een vakantiehuis in Boderne - Boek hier

Vakantiehuizen in Boderne, Bornholm, Denemarken van verhuring

Een ontspannen vakantie, slechts enkele honderden meters van een prachtig zandstrand

 

Gastenbeoordelingen van Boderne

 
 

4 gasten hebben Boderne een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Een vakantie in Boderne belooft een aantal ontspannende dagen in een landelijke omgeving, slechts enkele honderden meters van een mooi zandstrand. Neem, zodra je wakker wordt, een lekker verfrissende duik in de Oostzee of geniet in het Strandcafé van een lekker bakje koffie met gebak. Binnen een afstand van 5 km kun je de dagelijkse boodschappen doen. Golfliefhebbers vinden op een afstand van 15 km een mooi golfparcours. Bornholm is ideaal voor vis- en vogelliefhebbers, en voor families die tijdens de vakantie graag aan het strand zijn en het liefst de omgeving te voet of met de fiets willen ontdekken. Dit mooie rotseiland heeft maar liefst 250 km, grotendeels autovrije, fietspaden. Aangezien Bornholm een klein eiland is, zijn de meeste bezienswaardigheden binnen een uur bereikbaar. Bezoek de mooie en idyllische havenplaatsjes, de traditionele rokerijen, aterliers, musea, doe-en-beleef-centra, prachtige witte stranden en een adembenemende natuur.

 
Pad naar het strand bij het vakantiepark Boderne aan de zuidkust van Bornholm Heerlijk, breed zandstrand met ondiep en kindvriendelijk water bij Boderne Kinderen spelen in het water bij het vakantiepark Boderne Gezellige jachthaven bij het strand en de vakantiehuizen van Boderne
 

Strande

In de nabijheid van de vakantiewoning ligt het mooie strand Boderne. Hier kun je in de duinen ongestoord zonnebaden, aan het strand kun je spelen, zwemmen of vanaf grote stenen in het water springen. Aan het strand ligt een kleine jachthaven, een café, een shop alsmede goede sanitaire voorzieningen en goede parkeergelegenheid. Het strand bij Østre en Vestre Sømark (8 km) is lang en afwisselnd. Het zand is grof en het water wordt snel diep. Het strand Sose is een ietwat onbekend strand, maar voor zowel natuur- als ook geschiedenisliefhebbers een geliefde plek. De steile kust toont diverse zandlagen, en in het jaar 1674 vergingen, hier in Sose-bocht maar liefst 19 zweedse oorlogsschepen. Vanwege de vele zandbanken kun je in Dueodde zwemmen in zowel diep als ondiep water. Dit beroemde strand heeft een fijn zandstrand en zeer helder water (16 km).

Natuur

De grootste verzameling bautastenen op Bormholm, vind je in een klein bos net buiten Nexø, ca. 15 km van de vakantiewoning. Centraal op het eiland ligt het grootste bos van Denemarken, namelijk het Almindingen, met de 162 m hoge uitkijktoren Rytterknægten, mooie bosmeren en prachtige dalen (17 km). Paradisbakkerne is de naam van het heuvelachtige en rotsachtige boslandschap met maar liefst 3 schitterende wandelroutes. Tussen de heide, de bomen, de tectonische dalen, de met heide begroeide moerassen, de speciale vegetatie en de gigantische zwerfkeien kun je heerlijk genieten van de schitterende natuur. De bekendste zwerfkei van Bornholm is Rokkesten, achter gebleven tijdens de laatste ijstijd, de steen is zo gelegen dat je hem heen en weer kunt wakkelen (20 km). Holen, grotten en dramatische rotsformaties vind je bij de Helligdomsklipperne, net buiten Gudhjem. Net even ten noordwesten vind je het Døndal, met in het voor- en najaar de 25 meter hoge waterval, de Døndalfald (30 km).

Activiteiten

Bornholm heeft 3 golfbanen: Nexø Golf Klub (15 km) is de dichtstbijzijnde, maar ook Bornholms Golf Klub in Rønne (17 km) en Rø Golfbaner (28 km) zijn een bezoekje meer dan waard. Om optimaal van de Bornholmse natuur te genieten, kun je gebruik maken van het goede en uitgebreide net aan fiets- en wandelpaden. Aan te bevelen is bijvoorbeeld een tocht over één van de oude reddingspaden (redningsti). Vissers kunnen vissen langs de kust, op zee of in het meer Stenbrudssøen Nexø Bornholm. Dit Put & Tak vismeer was vroeger een zandsteengroeve en doet thans dienst als het grootste forellenmeer van Bornholm (22 km). Ook aan te bevelen is het Gokart Center Bornholm in Aakirkeby (8 km) en de drafrenbaan in het Almindingen bos (8 km).

Bezienswaardigheden

Op slechts 8 km van de vakantiewoning ligt 'Karen Dam - Håndvævede Textiler'. Hier kun je nieuwe, met de handgeweven, kleding kopen. Gun jezelf eens iets uniek! In de bloemenstad Aakirkeby (9 km) bevinden zich twee bezienswaardigheden: Bornholms Automobilmuseum en het natuur-beleveniscenter NaturBornholm, alwaar je van alles aan de weet komt over het ontstaan van de Bornholmse natuur. In Nexø (18 km) kun je een bezoekje brengen aan het ouderlijk huis van de beroemde schrijver Martin Andersen Nexø, het Martin Nexøs Barndomshjem (1869–1954), het Nexø Museum en het vlinderpark‚ 'Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland'. Ook Rønne (20 km) met o.a. het Keramiekmuseum Hjorths Fabrik is een bezoekje waard. In het Bornholms Middelaldercentret vind je oude middeleeuwse behuizingen, een watermolen, een smederij en een middeleeuwse binnenplaats (21 km). Een typisch Bornholmse visrokerij kun je bezoeken in Hasle, Hasle Røgeri. Hier wordt de vis nog steeds volgens oude tradities gerookt (30 km).

Dagje uit

Gudhjem (30 km) is bekend vanwege de 3 kleine maar sfeervolle haventjes, de rode huisdaken, de steile straatjes, de schilderachtige vakwerkhuizen, rokerijen, galeriën open ateliers en de zuidlandse sfeer. Breng bijv. een bezoekje aan het museum 'Oluf Høst Museet' dat in de oorspronkelijke woning, werken van deze beroemde Bornholmse schilder toont. Op ca. 32 km afstand van de vakantiewoning ligt het Natuur- en pretpark Joboland - Brændegårdshaven, met roeiboten, zweefbaan, klimrekken, midgetgolf, bowling, houten trapauto’s, apen, geiten en een groot openlucht zwembad. De meest bezochte attractie van Bornholm is de eeuwenoude burchtruïne Hammerhus, die in 1745 verlaten werden en sindsdien is vervallen. De ruïne valt thans onder Monumentenzorg. Het kenmerk van Bornholm zijn de witgekalkte, 800 jaar oude, ronde kerken. Deze kerken deden ook dienst als verdedigingswerk en opslagplaats. Je vind de ronde kerken in Østerlars, Olsker, Nylars en Nyker.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Boderne

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Boderne Vakantiehuis, Boderne

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 95-0351

    
   1 week van EUR 834,-