Huur een vakantiehuis in Nexo - Boek hier

Vakantiehuizen in Nexo, Bornholm, Denemarken van verhuring

Het gezellige Nexø is een visserijplaats met een moderne veerboot-, jacht- en visserijhaven.

 

Gastenbeoordelingen van Nexo

 
 

11 gasten hebben Nexo een gemiddelde beoordeling van 4,09 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Nexø ligt op Oost-Bornholm direct aan de Oostzee, met altijd een frisse zeelucht over het plaatsje. In het oude stadsdeel van Nexø liggen de eeuwenoude vakwerkhuizen. Op het, met kinderkopjes bestraatte plein, kun je genieten van het dorpsleven dat aan je voorbij trekt, met op de achtergrond het geklatter van de fontein. In de gezellige en sfeervolle haven, zoemt het van de activiteit, hier liggen allerlei vaartuigen, er zijn viswinkels, modeboutiques, café’s en restaurants.

 
Gezellige drukte in de jachthaven van Nexø Een zomerse dag bij het restaurant van de rokerij Nexø Røgeri Versgerookte vis op een rij bij Nexø Røgeri De grote haven van Nexø doet dienst als jachthaven, vissershaven en handelshaven
 

Strande

Op enkele plaatsen langs de kust zijn er klippen, maar door gebruik te maken van de springplank, kun je veilig in het water springen. Ca. 2 km ten zuiden van Nexø ligt Balka Strand - één van de beste en meest populaire stranden op Bornholm. Het kilometerslange strand ligt in de luwte van de westenwind. Het brede, witte zandstrand heeft ondiep water en de zeebodem bestaat uit zand. Je moet echt heel ver de zee in eer het dieper wordt, hierdoor is Balka Strand een bijzonder kindvriendelijk strand. Ter plaatse kun je waterfietsen, surfplanken en strandstoelen huren. In het hoogseizoen zijn er strandwachten aanwezig die een oogje in het zeil houden met badende gasten. Vanaf de kiosk bij het strand ligt een lange vlonder tot aan de waterkant, makkelijk voor kinderwagens, rolstoelen en dergelijke.

Natuur

De natuur rond Nexø bestaat uit rotsen, klippen, zandstranden, bossen en plantages. Ten zuiden van Nexø ligt een groot natuurgebied dat loopt tot aan ‘Balkalynge’ de enigste zandsteenheide van Denemarken. In het gebied ligt o.a. een wildreservaat. Een lage, goed verborgen vogelobserveringstoren biedt een goed uitzicht over de fauna en de kust. Paradisbakkerne bij Nexø is een heuvel- en rotsachtig boslandschap met schitterende wandelroutes. Geniet van de bijzondere vegetatie, de gigantische zwerfkeien, de venen en de rust. Almindingen is het derde grootste bos van Denemarken - een afwisselend bos, gelegen in een hoogland met o.a. dammen en kleine meertjes. Het hoogste punt van Bornholm - Rytterknægten 162 m - ligt in het Almindingen. (21 km).

Activiteiten

Visliefhebbers hebben goede vangstmogelijkheden in de haven en in het Put & Take vismeer Nexø Stenbrud. Het kleine rif ‘Salthammer’- net buiten de haven van Snogebæk -alsmede het ’Bro Rev’ zijn populaire visgebieden in de nabije omgeving van Nexø. Bornholm heeft drie 18-holes golfbanen, de dichtstbijzijnde is Dueodde Golfbane (9 km). De drie golfbanen zijn zeer verschillend van karakter en moeilijkheidsgraad en zijn zeker een bezoekje waard. Langs de ca. 250 km aan fietsroutes - de meeste autovrij - wachten jullie heerlijke natuurbelevenissen. In de bijzondere Bornholmse natuur vind je vele mooie wandelroutes. Wil je graag wandelen over rotsen of liever vogels observeren, ongeacht je voorkeur, is Bornholm de ideale vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden

In de oude rokerij van Nexø wordt nog steeds volgens eeuwenoud recept haring gerookt. Proef terplekke een van de gerookte specialiteiten of neem wat lekkers mee voor thuis. In Nexø ligt het ouderlijk huis van de schrijver Martin Andersen Nexø. Éen van de kamers is ingericht als mini-museum met foto’s, persoonlijke voorwerpen en dergelijke. In het oude gerechtsgebouw ’Tinghuset’, aan de haven is een leuk museum ingericht met als thema de zeevaart en de visserij. Nexø museum is een streekmuseum, ingericht in een oud pakhuis. Bekijk het oude werkgereedschap, de wrakresten, een visserhuis en allerlei andere voorwerpen. Op Bornholm wonen vele kunstenaars, in Nexø kun je dan ook een keramiek- en granietatelier bezoeken. Bornholms Sommerfuglepark in Nexø is zeker een bezoekje waard, geniet van de prachtige tropische vlinders, exotische planten en kleurrijke bloemen.

Dagje uit

JOBOLAND Brændesgårdshaven in Svaneke was vroeger een groot landbouwbedrijf, maar is nu een populair natuur- en pretpark met talrijke attracties, een openlucht zwembad, wilde dieren en vele bloemen (8 km). NaturBornholm in Åkirkeby toont de geschiedenis van de Bornholmse natuur vanaf het ontstaan van het eiland voor 1,7 miljard jaar geleden (14 km). Bornholms Middelaldercenter in Gudhjem is een historisch doe-en-beleef-centrum nabij Østerlars Rundkirke. Hier krijg je een goede indruk van het boerenleven in de periode 1350-1450. Het centrum is een levend museum met mensen, dieren, huizen, watermolen en een vesting (22 km). Het Oluf Høst Museum in Gudhjem is een kunstmuseum alwaar het leven en de werken van deze kunstenaar - in zijn eigen huis - worden getoond. Bornholms Kunstmuseum nabij Rø, ligt in één van de mooiste natuurgebieden van het eiland. Het museum toont werken van beroemde Bornholmse kunstschilders, thematentoonstellingen met kunst, design en keramiek (30 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Nexo

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Nexo Vakantiehuis op het platteland, Nexo

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   5500 m tot water
   Reg. nr.: 95-3011

    
   1 week van EUR 751,-
    
  •  

   Nexo Vakantieappartement in een stad, Nexo

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: 2   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 95-3012

    
   1 week van EUR 564,-