Huur een vakantiehuis in Ostermarie - Boek hier

Vakantiehuizen in Ostermarie, Bornholm, Denemarken van verhuring

Historisch vakantieoord gelegen tussen de bekendste stranden van Bornholm

 

Gastenbeoordelingen van Ostermarie

 
 

gasten hebben Ostermarie een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Østermarie, een klein maar mooi plaatsje gelegen op Oost-Bornholm, ca. 10 km ten zuidoosten van Gudhjem, daar waar de weg van Rønne kruist met de weg naar Gudhjem en Svaneke. Hier woon je dus centraal ten opzichte van alle plaatsjes op het eiland. Binnen een radius van 20 km liggen de mooiste en bekendste stranden van Bornholm: Balka en Dueodde. Een vakantie in Østermarie is een prima vakantiebelevenis voor de hele familie. Hier hebben jullie de mogelijkheid om de dagen lekker aan het strand door te brengen met lekker luieren, allerlei strandactiviteiten en natuurlijk de zee. Uitstapjes naar de diverse bezienswaardigheden die het eiland rijk is, behoort ook de mogelijkheden. Maak eventueel dagtochtjes met de fiets over de ca. 250 km, grotendeels autovrije, fietswegen, zelfs kinderen kunnen zelf mee fietsen. Vissers komen op Bornholm ook niets tekort, en golfspelers hebben maar liefst de keuze uit 3 golfbanen, nooit verder als 15 km van de vakantiewoning.

 
Granieten rotsblok in de vorm van Bornholm midden in Østermarie Beschermde ruïne van een middeleeuwse kerk in Østermarie Runenstenen bij de kerkruïne uit 1225 in Østermarie Grafheuvel in de buurt van Østermarie op Bornholm
 

Strande

Het dichtst bijzijnde strand, is het kleine zandstrand tussen de rotsen bij Hullehaven (Svaneke). Ondanks het feit dat Svaneke geen bekende badplaats is, werd in 2002 Hullehavn, met een springplank, een kiosk en een kleine parkeerplaats uitgeroepen tot het beste strand van Bornholm (9 km). Balka, bekend vanwege het warme water en kindvriendelijke strand, strekt zich van Snogebæk, met de vele winkeltjes en restaurants, tot aan Balka. Op Balka strand is een kiosk, midgetgolfbaan, verhuur van waterfietsen, surfplanken en strandstoelen. Verder vind je hier goede parkeermogelijkheden, toiletten en een houten vlonder tot aan het strand, geschikt voor rolstoelgebruikers, fietsen en kinderwagens (20 km).

Natuur

Holen, grotten en dramatische rotsformaties vind je bij de Helligdomsklipperne net buiten Gudhjem. Net even ten noordwesten vind je het Døndal, met in het voor- en najaar de 25 meter hoge waterval, de Døndalfald (30 km). Paradisbakkerne is de naam van het heuvelachtige en rotsachtige boslandschap met maar liefst 3 schitterende wandelroutes. Tussen de heide, de bomen, de tectonische dalen, de met heide begroeide moerassen, de speciale vegetatie en de gigantische zwerfkeien kun je heerlijk genieten van de schitterende natuur. De bekendste zwerfkei van Bornholm is Rokkesten, achter gebleven tijdens de laatste ijstijd, de steen is zo gelgen dat je hem heen en weer kunt wakkelen. Midden op Bornholm, ca. 15 km van de vakantiewoning, ligt het mooiste bos van Denemarken, het Almindingen. Diverse wandelroutes brengen je via dalen en langs mooie bosmeren naar het hoogste punt van het eiland met de uitzichttoren Rytterknægten.

Activiteiten

Maak lange wandelingen door het prachtige bos Almindingen of langs de grillige rotskust, via één van de oude reddingspaden (redningssti) en geniet onderweg van het schitterende uitzicht. Ook langs de 250 km lange, en zo goed als autovrije fietswegen wachten ook vele natuurbelevenissen. Vissers kunnen vissen langs de kust, op zee of in het meer Stenbrudssøen Nexø Bornholm. Dit Put & Tak vismeer was vroeger een zandsteengroeve en doet thans dienst als het grootste forellenmeer van Bornholm. Golfspelers kunnen maar liefst 3 golfbanen uitproberen: Nexø Golf Klub, Rø Golfbaner en Bornholms Golf Klub in Rønne. Ook aan te bevelen is het Gokart Center Bornholm in Aakirkeby (14 km) en de drafrenbaan in het Almindingen bos (15 km).

Bezienswaardigheden

Van de oorspronkelijke kerk in Østermarie, uit de tweede helft van het jaar 1200, zijn alleen de Apsis, het koor, de zuidmuur en de westmuur van het wapenhuis bewaard gebleven. De ruïne hoort valt onder Monumentenzorg. In Østermarie ligt ook het Bornholms Modeljernbanemuseum (Modeltreinmuseum). Slechts ca. 7 km van de vakantiewoning ligt het Natuur- en Pretpark Joboland - Brændegårdshaven met roeiboten, zweefbaan, klimrekken, midgetgolf, bowling, trapautootjes, apen, geiten en een groot openlucht zwembad met glijbanen. Het kenmerk van Bornholm zijn de witgekalkte, 800 jaar oude, ronde kerken. Deze kerken deden ook dienst als verdedigingswerk en opslagplaats. Je vind de ronde kerken in Østerlars (7 km), Olsker nabij Allinge, in Nylars nabij Aakirkeby en in Nyker nabij Rønne. Ook een bezoekje waard is het Bornholms Kunstmuseum, dat direct aan de unieke Helligdomsklipper gelegen is (10 km).

Dagje uit

Het museum 'Oluf Høst Museet' in Gudhjem, is in het oude woonhuis van deze kunstenaar ingericht - geniet hier van zijn schitterende werken (11 km)! Melstedgård, net ten zuiden van Gudhjem, is een levend landbouw-openlucht museum met huizen, velden, akkers en stallen (11 km). Net buiten Gudhjem ligt het middeleeuwen center Bornholms Middelaldercentret, echt een historisch doe-en-beleef-center voor het hele gezin (13 km). Geïnteresseerd in de natuur, breng dan een bezoekje aan NaturBornholm in Aakirkeby. Hier kom je van alles aan de weet over de natuur van Bornholm, vanaf het tijdstip dat gloeiende lava miljarden jaren geleden uitbrak. In Aakirkeby vind je ook het Bornholms Automobilmuseum met maar liefst 75 voertuigen (17 km). De meest bezochte attractie van Bornholm is de eeuwenoude burchtruïne Hammerhus, die in 1745 verlaten werden en sindsdien is vervallen. De ruïne valt thans onder Monumentenzorg (31 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Ostermarie

Zoek vakantiehuis