Huur een vakantiehuis in Rutsker Hojlyng - Boek hier

Vakantiehuizen in Rutsker Hojlyng, Bornholm, Denemarken van verhuring

Vier vakantie in de spectaculaire natuur van het schitterend mooie rotseiland Bornholm, met belevenissen voor het hele gezin.

 

Gastenbeoordelingen van Rutsker Hojlyng

 
 

4 gasten hebben Rutsker Hojlyng een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Rudmer, Leiden bezocht het gebiet van
 
10-08-2019 aan 17-08-2019

Underbar, Allinge


 

Omgeving

Rutsker Højlyng is gelegen bij het kleine dorpje Rutsker op het rotsrijke Noord-Bornholm, met rust, veel frisse lucht, een prachtige natuur, zwerfstenen, goede wandelpaden, romantische zonsondergangen en gezellige vissersdorpjes. Hier kunnen jullie genieten van de natuur, vogels observeren, of proef eens een vers gerookte haring, of ga op ontdekking in de vele rotsgrotten of de burchtruïne. Je kunt hier ook uitstekend golfen, vissen, zwemmen en genieten van de vele sfeervolle dorpjes en interessante attracties. De dichtstbijzijnde grotere dorpen met diverse winkels en eetgelegenheden zijn Hasle (6 km) en Allinge (8 km).

 
Rutsker Højlyng is omgeven door het prachtige natuurgebied Rutsker Plantage In de mooie Rutsker Plantage rond Rutsker Højlyng kunt u wandelen of fietsen Beklim de Rokkestenen in de Rutsker Plantage De Nordbornholms Golfklub ligt direct naast Rutsker Højlyng
 

Strande

De kust, net buiten Rutsker Højlyng bestaat voornamelijk uit rotsen en hier vind je dan ook geen zandstrand, maar ca. 9 km naar het noordoosten ligt het zandstrand van Sandvig en ca. 7 km zuidwaarts, ligt nabij Hasle het Lystskoven Strand. Wat je zeker niet moet missen zijn de prachtige zonsondergangen in de Oostzee, welke je o.a. kunt bewonderen vanaf Lystskoven Strand. De brede witte zandstranden vind je aan de zuidzijde van Bornholm bij Balka en Dueodde, ca. 45 km van Rutsker Højlyng. De stranden hier hebben helder en ondiep water met een zandzeebodem en zijn daardoor bijzonder kindvriendelijk.

Natuur

Rutsker Højlyng wordt omgeven door de ca. 134 ha grote Rutsker Plantage met heide, struiken, bomen, zwerfstenen en zogenaamde 'rokkestenen' dit zijn grote zwerfblokken die kunnen wiebelen. De grootste 'rokkesten' weegt ongeveer 30 ton. Dit gebied maakt deel uit van het bos- en rotsgebied Slotslyngen dat een groot deel van Noord-Bornholm bedekt. In Slotslyngen ligt ook de vogelrots Mulekleven. De kust net buiten Rutsker bestaat uit rotsen en zacht glooiende heuvels. Hier ligt de unieke rotsgrot Jons Kapel. Het vredige en natuurschone landschap van Ringebakkerne, ten zuiden van Vang, bevat rotsformaties, rotsdalen, bossen, bosmeren en een schitterend uitzicht naar Hammershus. Bij goed weer kun je zelfs de zuidkust van Skåne in Zweden zien (4 km). Ca. 8 km van Rutsker Højlyng ligt het unieke natuurgebied Hammerknuden, met grote granietrotsen en meren. Bij de Helligdomsklipperne, ca. 5 km ten noorden van Gudhjem, creeëren grotten en fantasievolle rotsformaties dramatische scenes.

Activiteiten

In het mooie natuurlandschap van Bornholm kun je prima wandelen, fietsen en of paardrijden, klimmen en vogels observeren. Bornholm is één van de beste plaatsen van Denemarken met betrekking tot het kustvissen. Hier kun je o.a. vissen op zeeforel, zalm, etc. etc. Wil je vissen in een Put & Take vispark dan kan dit bij Krusegård Put & Take Fiskepark in Rutsker met maar liefst 3 meren waarvan 1 forelmeer. Een zeevistocht kun je maken vanuit de haven van Sandvig (9 km). Slechts enkele kilometers van Rutsker Højlyng ligt de twee 18-holes golfbanen en 2 par-3 Pay & Play banen van Rø Golfbaner. Verder zijn er golfbanen in Nexø en Rønne. Vanuit Hammerhavn, aan de voet van de burchtruïne Hammershus, kun je een zeiltochtje langs de rotsformaties van de noordkust maken en alles eens vanaf het water (8 km).

Bezienswaardigheden

De grote rotsgrot Jons Kapel ligt aan het water, ca. 3 km van Rutsker Højlyng. Via een lange houten trap daal je af naar de grot. Op het hoogste punt in de omgeving staat één van de vier typische witte ronde kerken van Bornholm, St. Ols Kirke. Ca. 4 km van Rutsker liggen de charmerende vissersdorpjes Helligpeder en Teglkås. Hasle Silderøgeri met 4 schoorstenen is ingericht als museumrokerij, hier kun je zien hoe de haringen traditiegetrouw gerookt worden. Natuurlijk kun je deze lekkernij ook proeven (6 km). Hoog op een rots op de punt van Noord-Bornholm ligt de indrukwekkende burchtruïne Hammershus uit ca.1250. Het is de topattractie van Bornholm. In 1745 werd de burcht verlaten en viel in verval, thans is de burcht beschermd en een unieke bezienswaardigheid (8 km). Op het eiland wonen vele kunstenaars, breng dan ook eens een bezoekje aan de steenhouwers, glasblazers, pottenbakkers en of schilders.

Dagje uit

Rønne, de 'hoofdstad' van Bornholm, heeft een sfeervolle jachthaven. In de stad vind je musea, een bowlingcenter, zwembad, winkels, en restaurants (15 km). Bornholms Kunstmuseum ligt in één van de mooiste natuurgebieden van het eiland ca. 5 km ten noorden van Gudhjem. Het museum toont werken van bekende Bornholmse schilders en thematentoonstellingen met kunst, design en kunsthandwerk (22 km). Bornholms Middelaldercenter in Østerlars, ca. 3 km van Gudhjem is een historisch doe- en beleefcenter dat het boerenleven toont in de periode 1350-1450, met mensen, dieren, huizen, watermolens en een vesting (22 km). In Åkirkeby ligt NaturBornholm, dat de geschiedenis van de Bornholmse natuur belicht - vanaf het ontstaan van het eiland uit de gloeiende lava ca. 1 miljard jaar geleden (31 km). Joboland Brændesgårdshaven bij Svaneke is een populair natuur- / pretpark met o.a. roeiboten, een zweefbaan, klimrekken, midgetgolf, bowling, autootjes, apen, geiten, en een groot openlucht zwembad (36 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Rutsker Hojlyng

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Rutsker Hojlyng Vakantiehuis op het platteland, Rutsker Hojlyng

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   3000 m tot water
   Reg. nr.: 95-5811

    
   1 week van EUR 619,-