Huur een vakantiehuis in Sandvig - Boek hier

Vakantiehuizen in Sandvig, Bornholm, Denemarken van verhuring

Sandvig is een klein vissersplaatsje aan de Oostzee in het noorden van Bornholm, en vlakbij de ruïne Hammershus.

 

Gastenbeoordelingen van Sandvig

 
 

32 gasten hebben Sandvig een gemiddelde beoordeling van 4,81 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het gezellige plaatsje aan de 'Sandvigbugten' wordt gekenmerkt door oude, goed onderhouden vakwerkhuisjes, stenen muurtjes en een gezellige kleine haven. Hier vind je vele kleine galeries en een prachtige strandpromenade die samen voor een zuidelijke sfeer zorgen. In Sandvig is voor ieder wat wils. Je kunt vissen, zwemmen of ontspannen in de prachtige natuur met spectaculaire rotsenkusten. Ook is er op cultuurgebied van alles te beleven. Kronkelige weggetjes leiden naar de vuurtoren van Hammerodde, waarvan je helemaal naar Zweden kunt kijken, mits het helder weer is. In Sandvig kun je boodschappen doen en er zijn eetgelegenheden.

 
Badgasten op een mooi zandstrand met zwemsteiger bij Sandvig Heerlijk zandstrand met zwemsteiger en kindvriendelijk water bij Sandvig Het zandstrand van Sandvig is aan beide kanten omgeven door rotsen Mooie, oude huizen in de gezellige straatjes van Sandvig
 

Strande

De kust aan de noordkant van Bornholm en de omgeving bij Sandvig wordt gekenmerkt door rotsen. Bij Sandvig ligt het prachtige strand in een baai (deens: 'vig') die uit zand bestaat, vandaar de naam 'Sandvig'. Het strand wordt omgeven door groene heuvels en rotsen. Het brede strand bij Sandvig is het meest populaire strand van Noord-Bornholm. Je vindt hier steigers en ´s zomers is het hier gezellig druk. Je kunt hier zwemmen, zonnebaden en balspelen beoefenen. Ook kun je vanaf één van de rotsen in het zeewater springen.

Natuur

Het noordelijke gedeelte van het eiland bestaat uit het fantastische natuurgebied 'Hammerknuden', met heide begroeide heuvels, granietrotsen, het meer 'Hammersø', 'Salomons Kilde' (bron) en op de punt ligt 'Hammerodde' met de vuurtoren. In zuidwestelijke richting ligt de vestingruïne 'Hammershus' temidden van een prachtig heuvelachtig natuurgebied. Richting zuiden ligt het mooie bos 'Slotslyngen' met het interessante vogelgebied 'Mulekleven'. Sandvig en de noordelijke spits van Bornholm zijn aantrekkelijke wandelgebieden. Bij 'Helligdomsklipperne' tussen Allinge en Gudhjem vind je ruige rotsenformaties, enorme grotten, spelonken en uitzichtspunten.

Activiteiten

In Sandvig ligt een zwembad en er liggen tennisbanen in het achterland van het strand. Van 'Hammerhavnen' kun je een zeiltocht maken langs de kust en de unieke rotsen vanaf de zee bekijken. Sportvissen is mogelijk direct vanaf de kust, vanaf de rotsen tussen Sandvig en de haven, in de riviertjes van de omgeving, in het meertje 'Hammersøen' of op zee aan boord van een motorboot, die vanaf Sandvig Havn vertrekt. Op Bornholm liggen drie golfbanen met 18 holes, waarvan 'Nordbornholms Golf Klub' bij Gudhjem de dichstbijzijnde is. Sandvig is het natuurlijke vertrekpunt voor wandelingen. Er zijn talrijke wandelpaden langs de rotsenkust, via Hammerknuden naar de vuurtoren of de vestingruïne Hammershus.

Bezienswaardigheden

De mooi gelegen vestingruïne 'Hammershus' is de meest bezochte attractie op Bornholm. De vesting werd rond het jaar 1745 verlaten, en is sindsdien in verval geraakt. Tegenwoordig is de ruïne een natuurmonument en een bezienswaardigheid, die je niet mag missen. (2 km). 'Sandvig Batterierne', het verdedigingswerk van Hammershus, ligt vlakbij de haven van Sandvig. Bekijk een traditionele Bornholmse rokerij, 'Nordbornholms Røgeri' in Allinge, waar de vis in open schoorstenen gerookt wordt, zoals de traditie beschrijft. Je kunt hier ook vis proeven. (3 km). In 'Moseløkkens Stenbrudsmuseum' kun je bekijken hoe het grantiet bewerkt wordt. Volg de ontwikkeling van de granietbewerking door de tijd heen. (3 km). Er wonen vele kunstenaars op Bornholm, je kunt dan ook op meerdere plaatsen bekijken hoe steenhouwers, glasblazers, schilders en keramisten werken.

Dagje uit

De karakteristieke, witgekalkte ronde kerken zijn ruim 800 jaar oud, en werden gebruikt als kerken, evenals voorraadruimtes en verdedigingswerken. De 4 bekendste kerken zijn Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker. Het Oluf Høst Museum in Gudhjem is gevestigd in het huis van de beroemde schilder, waar ook zijn schilderijen tentoongesteld zijn. In Gudhjem ligt ook het Bornholms Kunstmuseum met werken van bekende Bornholmse schilders en kunsthandwerkers. 'Bornholms Middelaldercentret' in de buurt van Gudhjem is een Openluchtmuseum. Deze Bornholmse Middeleeuwse stad bestaat uit huizen, een watermolen, smederij en een versterkte wal (17 km). Joboland Brændesgårdshaven is een populair natuurpretpark voor het hele gezin, met o.a. roeiboten, een zweefbaan, klauterhekken, midgetgolf, bowling, houten autootjes, apen, geiten en een groot zwembad (31 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sandvig

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Sandvig Vakantiehuis, Sandvig

   9 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 95-6003

    
   1 week van EUR 481,-
    
  •  

   Sandvig Vakantiehuis in een stad, Sandvig

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 95-6031

    
   1 week van EUR 669,-
    
  •  

   Sandvig Vakantiehuis, Sandvig

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 95-6025

    
   1 week van EUR 1060,-
    
  •  

   Sandvig Vakantiehuis, Sandvig

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 95-6027

    
   1 week van EUR 849,-
    
  •  

   Sandvig Vakantiehuis, Sandvig

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 95-6026

    
   1 week van EUR 694,-
    
  •  

   Sandvig Vakantiehuis, Sandvig

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 95-6005

    
   1 week van EUR 628,-
    
  •  

   Sandvig Vakantiehuis, Sandvig

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 3   •   950 m tot water
   Reg. nr.: 95-6002

    
   1 week van EUR 552,-