Huur een vakantiehuis in Stammershalle - Boek hier

Vakantiehuizen in Stammershalle, Bornholm, Denemarken van verhuring

Stammershalle is een rustig en gezellig vakantiegebied in een natuurschone omgeving gelegen op Noord-Bornholm.

 

Gastenbeoordelingen van Stammershalle

 
 

gasten hebben Stammershalle een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Stammershalle ligt aan de noordoostkust van Bornholm, tussen Allinge en Gudhjem. Langs het water ligt een open rotsterrein met cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals de 3 karakteristieke bautastenen (oud-Scandinavische stenen gedenktekens), oudheidkundige graven uit het brons- en ijzertijdperk. De archeologische vondsten, gedaan in deze omgeving, bewijzen dat deze plek 9000 jaar geleden al bewoond werd. Stammershalle ligt nabij het mooie natuurgebied Helligdomsklipperne en het dal Døndalen met de waterval 'Døndalsfaldet'. In het gezellige Stammershalle Badehotel, direkt aan het water gelegen, kun je lekker eten. De dagelijkse boodschappen kun je doen in Tegn (3 km), meerdere winkels, eetgelegenheden en bezienswaardigheden vinden jullie in Allinge (6 km noordwaarts) en Gudhjem (8 km zuidwaarts). Stammershalle is de ideale vakantieplek voor cultuur- en natuurliefhebbers, met in de omgeving charmerende vissersdorpjes, rokerijen, natuurgebieden en attracties voor het hele gezin.

 

Strande

Bij Stammershalle vinden jullie rotskust, als je wilt zwemmen, kun je dan ook gebruik maken van de zwemtrappen die afdalen in het verkoelende water van de Oostzee. Vanwege de vele rotsen is het water rustig en ligt in de luwte voor de westenwind. Wil je lekker zwemmen aan een zandstrand, bezoek dan Sandvig Strand, enkele kilometers ten noorden van Allinge, het is een kindvriendelijk strand met fijn zand, een zandzeebodem en ondiep water. Bij Dueodde, op het zuidelijkste puntje van Bornholm, ligt het Oostzeestrand 'Østersøstranden', een prachtig breed, wit en bijzonder kindvriendelijk zandstrand met langzaam dieper wordend water. Hier zijn vele zandriffen en het water is schoon en helder (40 km).

Natuur

Stammershalle wordt omgeven door de Oostzee, rotsen en een bijzonder mooie natuur, de 3 bautastenen en de 2 door sagen omhulde bossen Troldeskoven en Elverhøj. Slechts 2 km ten zuiden van Stammershalle liggen de Helligdomsklipperne, via een lange trap kom je in een diepe kloof met prachtige rotsformaties die gelegen zijn in het water. In dit gebied vind je dan ook interessante grotten en holen. Hier ligt ook het Døndal met in het voorjaar de 25 m hoge waterval Døndalfaldet. Ca. 3 km van Stammershalle ligt Rutsker Højlyng eveneens een mooi natuurgebied met rotsen, bossen, water en een bosmeer. In het midden van Bornholm ligt één van de mooiste bossen van Denemarken, Almindingen, een afwisselend bos gelegen in een hoogland met dammen en kleine meren. Hier ligt ook het 12 km lange rotsdal, Ekkodalen alsmede het hoogste punt van Bornholm, Rytterknægten (162 m).

Activiteiten

De heerlijke rots- en zandstranden van Bornholm zijn geschikt voor allerlei water- en strandactiviteiten. Bornholm heeft maar liefst 4 golfbanen, slechts 3 km van Stammershalle ligt Rø Golfklub, een mooie niet altijd even makkelijke golfbaan met rotsen en een meer. Visliefhebbers kunnen zowel vissen vanaf de kust als ook op zee. Verder zijn er op Bornholm diverse Put & Take vismeren. Ben je een liefhebber van rotswandelingen en vogels observeren, dan is Bornholm de ideale vakantieplek. Volg bijv. het langs de kust gelegen rotspad van Sandkås naar Allinge. De vele, over het gehele eiland uitgezette wandel-, fiets- en paardrijpaden bieden goede mogelijkheden om van het mooie natuurlandschap te genieten en diverse zeldzame bezienswaardigheden te bekijken. Gedurende de zomer worden er op het eiland diverse loop- en fietswedstrijden georganiseerd.

Bezienswaardigheden

In het Bornholms Kunstmuseum, aan de Helligdomsklipperne, worden werken van de bekende bornholmse schilders tentoongesteld, alsmede thematentoonstellingen met kunst, design en keramiek (2 km). Allinge heeft een sfeervolle haven met rokerij waar je de bornholmse gerookte visspecialiteiten kunt proeven, gezellige kleine straatjes met oude huisjes, winkeltjes en restaurants (6 km). Het sfeervolle Gudhjem heeft een kleine haven, steile straatjes, schilderachtige vakwerkhuizen, een rokerij, kunstateliers en galerieën (8 km). Het Oluf Høst Museum in Gudhjem is een kunstmuseum, alwaar het leven van deze schilder in zijn eigen huis wordt voort gezet. Bornholms Middelaldercenter in Gudhjem is een historich doe- en beleefcenter met mensen, dieren, huizen een watermolen en een vesting. Beleef het boerenleven in de periode 1350-1450! Kenmerk van Bornholm zijn de ronde kerken, deze ronde wit gekalkte kerken zijn ca. 800 jaar oud. De 4 bekendste kerken liggen in Østerlars, Olsker, Nylars en Nyker.

Dagje uit

Hammershus op het noordelijke puntje van Bornholm, is een hoog op een rots gelegen indrukwekkende oude burcht uit 1250. Hammershus is de grootste burchtruïne van Noord-Europa en absoluut een bezoek waard (11 km). JOBOLAND Brændesgårdshaven in Svaneke, een vroeger landbouwbedrijf, is thans een bijzonder populair natuur- en pretpark met prachtige bloemen, vele attracties en een buitenbad (22 km). NaturBornholm in Åkirkeby is een natuurbeleveniscenter met krokodillen, modellen van dinosaurussen, een tijdmachine en een zintuigenruimte (24 km). In Nexø zijn meerdere musea te vinden, o.a. Martin Andersen Nexøs ouderlijk huis en het Nexø Fiskeri- og Søfartsmuseum. Ook vind je in Nexø Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland een grote tropische kas vol met prachtige vlinders (27 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Stammershalle

Zoek vakantiehuis