Huur een vakantiehuis in Svaneke - Boek hier

Vakantiehuizen in Svaneke, Bornholm, Denemarken van verhuring

Het schilderachtige plaatsje Svaneke is het kleinste handelsplaatsje van Denemarken.

 

Gastenbeoordelingen van Svaneke

 
 

18 gasten hebben Svaneke een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Svaneke is een harmonische, mooie havenplaats met goed bewaard gebleven vakwerkhuisjes, oude winkeltjes, prachtige tuinen, visrokerijen, keramiekwerkplaatsen, glasblazerijen, galeries, een snoepfabriekje, gezellige winkeltjes en restaurants. In de haven kun je elke dag verse vis kopen. Er heerst een heuse Zuideuropese sfeer. Steile rotsen steken boven het zeewater uit en bij Svaneke staan twee molens, o.a. de 'Stubmøllen' uit 1634, de oudste molen van Denemarken.

 
Uitzicht vanaf de rotsen achter de rokerij op Svaneke, de molen en de watertoren van Utzon Gezellige drukte in en rond de charmante haven van Svaneke Het gezellige zandstrandje naast de vuurtoren van Svaneke De rokerij met vijf witte schoorstenen ligt op een rotspunt ten noorden van Svaneke
 

Strande

Hullehavn Strand, een haven tussen de rotsen met een 8 meter lange strandkant, ligt aan de zuidkust bij Svaneke. Er liggen veel stenen op het strand. Je kunt het beste gebruik maken van de wip, als je wilt zwemmen. Balka Strand, Bornholms populairste strand, ligt 10 km ten zuiden van Svaneke. Het kilometerlange strand ligt in de luwte van de westenwind, aan het water van de 'Balkabugten'. Het water aan het brede, witte zandstrand staat laag, en de bodem is van zand. Het is een kindvriendelijke plek, je moet ver de zee in, voordat het diep wordt. Je kunt hier waterfietsen, ligstoelen en surfuitrusting huren. Vanaf de kiosk aan het strand voert een lange steiger je naar de waterkant, zodat het strand met kinderwagen, rolstoel etc. bereikbaar is. Bij Dueodde ligt het Oostzeestrand, een prachtig, breed wit zandstrand. Het strand is kindvriendelijk, omdat het water geleidelijk diep wordt. Er zijn vele zandbanken in de licht glooiende zee. Het water is hier helder en schoon (16 km).

Natuur

Het plaatsje ligt hoog en wordt met akkers omringd. Het niveauverschil van de haven naar de hoogste punt in Svaneke is 25 meter. Svaneke wordt omgeven door de zee, rotsen, weilanden en bos. Het graniet in de omgeving is het karakteristieke 'Svanekegraniet', dat een groffe structuur heeft. De 'Paradisbakkerne' bij Nexø bestaat uit een rotsenlandschap met talrijke wandelroutes. Het is een mooi natuurgebied met dalen, heide, zwerfkeien en een bijzondere vegetatie (8 km). Het mooiste bos van Denemarken heet 'Almindingen' en is centraal gelegen op Bornholm. Verscheidene wandelroutes voeren je door het bos met de 162 meter hoge heuvel 'Rytterknægten', mooie bosmeertjes en het grootste dal van het bos. Laat je betoveren door de indrukwekkende rotsen aan de kust, dalen, watervallen en spelonken in het natuurgebied 'Hammerknuden'. Holen, grotten en rotsenformaties in het water vormen een dramatisch schouwspel bij de 'Helligdomsklipperne' in de buurt van Gudhjem.

Activiteiten

Volg het pad van de haven van Svaneke via de rotsen en het bos langs de kust ten noorden van Listed. Bornholm is de ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die van wandelen en vogels observeren houden. Er zijn drie golfbanen op het eiland. Nexø Golf Klub is de dichstbijzijnde, maar ook Nordbornholms Golf Klub en Bornholms Golf Klub in Rønne zijn goede golfbanen. Er zijn goede viswateren aan de kust, in de zee en in de meertjes en riviertjes op het eiland. Geniet van de natuur langs 250 km aan fietspaden, waarvan het grootste gedeelte autovrij is. In Svaneke kun je fietsen huren. Er zijn ook talrijke wandelroutes in de mooie en bijzondere natuur.

Bezienswaardigheden

Bezoek 'Svaneke Bolcher', gelegen in een meer dan 200 jaar oud pand aan het plein. Hier kun je bekijken hoe men snoepjes maakte. JOBOLAND Brændesgårdshaven in Svaneke was ooit een boerderij. Tegenwoordig is het een populair natuur- en pretpark met een zwembad, unieke bloemen en talrijke attracties. 'Bornholms Sommerfuglepark og Tropeland' bij Nexø is een park met bloemen, planten, heerlijke geuren, vogels en minstens 1000 kleurrijke vlinders in een tropische glasconstructie (9 km). 'Melstedgård', ten zuiden van Gudhjem, is een Openluchtmuseum over de landbouw met huizen, weilanden en stallen (11 km). De karakteristieke, witgekalkte ronde kerken zie je alleen op Bornholm. Bekijk de ruim 800 jaar oude kerken die vroeger als voorraadruimtes, verdedigingswerken én kerken werden gebruikt. De bekendste kerken zijn 'Østerlars', 'Olsker', 'Nylars' en 'Nyker'.

Dagje uit

Het Oluf Høst Museum in Gudhjem is gevestigd in het huis van de beroemde schilder (14 km). Het 'Bornholms Middelaldercenter' in Gudhjem is een Openluchtmuseum bij de Ronde Kerk van Østerlars. Hier kun je je een beeld vormen van het plattelandsleven ten tijde van de periode 1350-1450. Waan je in de Middeleeuwen tussen mensen, dieren, huizen, molens en een vesting. Bornholms Kunstmuseum is prachtig gelegen op één van de mooiste plekjes van het eiland (vlakbij de unieke 'Helligdomsklipper'). Hier worden werken van bekende Bornholmse schilders getoond en er zijn thema-tentoonstellingen met kunst, design en handwerk (18 km). 'NaturBornholm' in Åkirkeby toont de geschiedenis van de Bornholmse natuur - vanaf de tijd van de gloeiende lava, ruim een miljard jaar geleden (24 km). 'Hammershus' is een indrukwekkende oude vesting uit omstreeks 1250, gelegen op een steile rotswand in het noorden van Bornholm. Hammershus is de oudste vesting van Noord-Europa en absoluut de moeite waard (34 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Svaneke

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Svaneke Vakantiehuis, Svaneke

   8 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   30 m tot water
   Reg. nr.: 95-4022

    
   1 week van EUR 744,-
    
  •  

   Svaneke Vakantiehuis, Svaneke

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 95-4015

    
   1 week van EUR 822,-
    
  •  

   Svaneke Vakantiehuis, Svaneke

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 95-4016

    
   1 week van EUR 563,-
    
  •  

   Svaneke Vakantiehuis in een stad, Svaneke

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 95-4020

    
   1 week van EUR 700,-