Huur een vakantiehuis in Vang - Boek hier

Vakantiehuizen in Vang, Bornholm, Denemarken van verhuring

Het idyllische vissersplaatsje Vang ligt in het noordwesten van Bornholm, aan de Oostzeekust.

 

Gastenbeoordelingen van Vang

 
 

22 gasten hebben Vang een gemiddelde beoordeling van 4,68 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine plaatsje Vang ligt bijna verborgen aan de voet van een grote heuvel. Vang is bekend door zijn gezellige, rustige haven en de oude watermolen uit het begin van de 19-de eeuw, die helemaal gerestaureerd is. De vele kleine steengroeven in de omgeving getuigen van het feit dat Vang ooit het middelpunt van de steengroeven was. Een mooi natuurpad loopt van Vang langs de rotsen naar 'Jons Kapel', een ruige rotsengroep, naar de grootste vestingruïne van Noord-Europa 'Hammershus'. Je kunt boodschappen doen in de wat grotere plaatsen Allinge og Hasle, waar ook eetgelegenheden zijn.

 
Het havenplaatsje Vang aan de westkust van Bornholm met op de achtergrond het Hammershus Het beschutte zandstrandje in de kom van Vang Pier, ten zuiden van Vang De haven van de voormalige vissersplaats Vang aan de heuvelachtige westkust van Bornholm Het charmante plaatsje Vang ligt aan de voet van een beboste heuvel
 

Strande

Doordat de steile rotsen aan het water bij Vang wel 30 meter hoog kunnen zijn, vind je hier geen strand. Je kunt zwemmen bij het Sandvig Strand, 8 km ten noordoosten van Hasle Strand. De noordelijke kust van Bornholm en de omgeving om Sandvig heen, wordt in eerste instantie vooral gekenmerkt door rotsen. Bij Sandvig ligt een prachtig en breed zandstrand met steiger. Je kunt hier zwemmen, zonnebaden en balspelen beoefenen. Ook kun je vanaf één van de rotsen in de zee springen. Ten zuiden van Hasle ligt een prachtig, lang zandstrand waar je heerlijk kunt zwemmen. Vanaf het brede strand aan de westkust kun je ook van de zonsondergang genieten.

Natuur

De natuur om Vang heen bestaat uit een glooiend gebied met struiken, heide en rotsen. Het ongerepte, vredige landschap 'Ringebakkerne' ligt iets ten zuiden van Vang. Het gebied bestaat uit dramatische rotsen, dalen, bossen, kleine meertjes en een prachtig uitzicht over de vestingruïne 'Hammershus'. Bij helder weer kun je Skåne, in het zuiden van Zweden, zien liggen. Aan de schilderachtige rotsenkust ligt het mooie dal 'Blåskinsdal', een uniek gebied dat bestaat uit Bornholm´s 'oerwoud' met aan de kust een heuse waterval zoals je die in het Tropisch Regenwoud aantreft. Het mooie bos Slotslyngen met o.a. het interessante vogelgebied 'Mulekleven', ligt vlakbij Vang. De 'Helligdomsklipperne' tussen Allinge en Gudhjem, bestaat uit ruige rotsenformaties, enorme grotten, holen en verre uitzichten. In het mooie 'Hasle Lystskov' (bos) tref je een rijk vogelleven aan. Je kunt hier heerlijk wandelen langs één van de vele meertjes diie in het bos liggen.

Activiteiten

Het unieke glooiende gebied is een erg aantrekkelijk wandel- en fietsgebied. Vang is de ideale vakantiebestemming als je van klimmen, door de rotsen wandelen of vogels bestuderen houdt. Sportvissen is mogelijk direct vanaf de kust, vanaf de rotsen, in de riviertjes van de omgeving, in het meertje 'Hammersøen' of op zee aan boord van een motorboot, die uit Sandvig Havn vertrekt. Op Bornholm liggen drie golfbanen met 18 holes, waarvan 'Nordbornholms Golf Klub' bij Gudhjem de dichstbijzijnde is. Vanuit Hammerhavnen (haven), bij 'Hammershus', kun je een zeiltochtje maken en de unieke rotsen vanaf de zee bekijken.

Bezienswaardigheden

Door het kustpad richting zuiden te volgen, kom je langs twee romantische vissersplaatsjes, nl. Helligpeder en Teglkås. De mooi gelegen vestingruïne 'Hammershus' is de meest bezochte attractie op Bornholm. De vesting werd rond het jaar 1745 verlaten, en is sindsdien in verval geraakt. Tegenwoordig is de ruïne een natuurmonument en een bezienswaardigheid, die je niet mag missen (7 km). Besøg den hyggelige by Sandvig, som er smukt beliggende i Sandvigbugten og præget af gamle, velholdte bindingsværkshuse, stengærder og en stemningsfuld, lille havn (8 km). In 'Moseløkkens Stenbrudsmuseum' kun je bekijken hoe het grantiet bewerkt wordt. Volg de ontwikkeling van de granietbewerking door de tijd heen. (8 km). Et af Bornholms karakteristiske røgerier er Hasle Silderøgeri, som er et kendt museums-røgeri, hvor der stadig røges fisk efter traditionel metode i åbne skorstene (9 km).

Dagje uit

De karakteristieke, witgekalkte ronde kerken zijn ruim 800 jaar oud, en werden gebruikt als kerken, evenals voorraadruimtes en verdedigingswerken. De 4 bekendste kerken zijn Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker. Het Oluf Høst Museum in Gudhjem is gevestigd in het huis van de beroemde schilder, waar ook zijn schilderijen tentoongesteld zijn. In Gudhjem ligt ook het Bornholms Kunstmuseum met werken van bekende Bornholmse schilders en kunsthandwerkers. 'Bornholms Middelaldercentret' in de buurt van Gudhjem is een Openluchtmuseum. Deze Bornholmse Middeleeuwse stad bestaat uit huizen, een watermolen, smederij en een versterkte wal. (21 km). Joboland Brændesgårdshaven is een populair natuurpretpark voor het hele gezin, met o.a. roeiboten, een zweefbaan, klauterhekken, midgetgolf, bowling, houten autootjes, apen, geiten en een groot zwembad (35 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vang

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Vang Vakantiehuis, Vang

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 95-6307

    
   1 week van EUR 706,-
    
  •  

   Vang Vakantiehuis, Vang

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   75 m tot water
   Reg. nr.: 95-6311

    
   1 week van EUR 477,-
    
  •  

   Vang Vakantiehuis, Vang

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 95-6306

    
   1 week van EUR 762,-
    
  •  

   Vang Vakantiehuis, Vang

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   350 m tot water
   Reg. nr.: 95-6309

    
   1 week van EUR 651,-
    
  •  

   Vang Vakantiehuis, Vang

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   20 m tot water
   Reg. nr.: 95-6308

    
   1 week van EUR 1294,-
    
  •  

   Vang Vakantiehuis, Vang

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 95-6302

    
   1 week van EUR 1638,-