Huur een vakantiehuis in Draaby - Boek hier

Vakantiehuizen in Draaby, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Dråby Strand is natuurschoon gelegen aan het heerlijke Kattegat, slechts enkele kilometers van de oude koopmansstad Ebeltoft.

 

Gastenbeoordelingen van Draaby

 
 

4 gasten hebben Draaby een gemiddelde beoordeling van 4,25 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het rustige en gezellige vakantiegebied bij Dråby Strand ligt in de luwte van de heuvels achter Ebeltoft. Het is een heerlijk gebied om te ontspannen en te genieten van de mooie natuur. Tegelijkertijd is de ligging ideaal voor een actieve vakantie, aangezien het nooit ver is naar de ontelbare bezienswaardigheden en activiteiten op Djursland. De dagelijkse boodschappen kunnen jullie hier in de omgeving doen.

 
Het heerlijke badstrand van Dråby met helder en kindvriendelijk water Dråby heeft een mooi zandstrand met heerlijk zwemwater Het zwemwater bij Dråby is helder en aan de rand ondiep Het groene en glooiende kustgebied ten zuiden van Dråby
 

Strande

Het 4 km lange zandstrand van Dråby, heeft kleine steentjes een zandzeebodem en redelijk diep water. Het is toegestaan om met de auto het strand op te rijden. Bij Boeslum, enkele kilometers zuidwaarts, ligt een meer kindvriendelijk strand. Het is een strand met fijn zand en ondiep water. Boeslum Strand is een van de beste stranden van Djursland en ook zeer geliefd bij windsurfers.

Natuur

Net ten zuiden van Dråby ligt het mooie veengebied Gungerne. Geniet hier van een heerlijke wandeling op een rustige zomeravond. Verder zuidwaarts ligt de natuurschone plantage, Boeslum Plantage met strand en groene recreatieve gebieden. Hier ligt ook, net achter het strand de 50 m hoge heuvel 'Jernhatten'. Tussen Øer en Elsegårde, ten zuiden van Dråby, ligt een groot heidegebied, met vele zeldzame en beschermde planten en dierensoorten. Het is een glooiend gebied en je hebt dan ook op meerdere plaatsen een mooi uitzicht over de zee en het landschap. Overal, maar dan ook overal, vinden jullie goede natuurpaden en wandelpaden. Mols Bjerge is een spectaculair, beschermd, gevarieerd natuurgebied met ontelbare wandelpaden en een rijk dierenleven. Dichte bossen worden afgewisseld met open landschappen en de uitzichtpunten Agri Bavnehøj (137 m) en Trehøj (127 m). Hiervandaan hebben jullie een fantastisch uitzicht over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig en het Kattegat.

Activiteiten

Op Djursland liggen er meerdere goede golfbanen. De dichtstbijzijnde is de 18-holes golfbaan van Ebeltoft Golfklub. De baan ligt in een glooiend terrein, net buiten Dråby. Deze omgeving is ook interessant voor visliefhebbers. Jullie hebben goede vangstmogelijkheden vanaf de kust, op zee of in het Øer Put & Take vismeer. Bovendien worden er vanuit Ebeltoft zeevistochten, aan boord van een viskotter, georganiseerd. Zoals gezegd vinden jullie hier ontelbare wandelpaden en fietspaden. Verder is het kitesurfing een bijzonder populaire activiteit in deze omgeving. Jullie kunnen de 50 m hoge heuvel 'Jernhatten' beklimmen en vanaf de top genieten van het uitzicht, of gaan paragliden.

Bezienswaardigheden

Geniet van de activiteit en de sfeer in de 700 jaar oude koopmansstad Ebeltoft met de oude, scheve vakwerkhuisjes, de smalle straatjes, leuke winkeltjes, goede eetgelegenheden en heel veel bezienswaardigheden. In het Glasmuseet kunnen jullie tentoonstellingen van zowel nationale en internationale glasdesigners bewonderen. Het fregat Jylland is, met een lengte van 71 m, een gewicht van 2.450 ton en een zeiloppervlak van 1881 m2, het grootste houten oorlogsschip ter wereld. In Ree Park - Ebeltoft Safari, zijn de diersoorten, net als in de natuur, verdeeld over de vier continenten. Ga op safari door de savanna en zie de antilopes, de ossen, kamelen en vele andere exotische dieren. Het oude, idyllische, dorp Elsegårde, met een eigen dorpsvijver, ligt 6 km van Dråby en is leuk om te bezoeken.

Dagje uit

In het Skandinavisk Dyrepark, bij Kolind, kunnen jullie via de 250 m lange wandelbrug de beren in het berenpark bezichtigen (25 km). Het pretpark, Djurs Sommerland, nabij Nimtofte, is een leuk dagje uit voor de hele familie. Na betaling van de entree kunnen jullie gratis gebruik maken van alle attracties en activiteiten (30 km). Kalø Slotsruin uit 1313, is een geliefd uitstapje. De ruïne is mooi gelegen aan Kalø Vig en zeker de moeite waard. In Grenå ligt het Kattegatcentret, waar je vanachter dikke glazen wanden de angstaanjagende haaien van heel dichtbij kunt bewonderen (33 km). Gl. Estrup Slot en Museum, met de musea Jyllands Herregårdsmuseum en Dansk Landbrugsmuseum, wordt omgeven door wallen, bossen, velden en weilanden (41 km). In het Randers Regnskov, met de junglepaden, de rotsen, watervallen en krokodillen die in het water op de loer liggen, wanen jullie je in een tropisch regenwoud (56 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Draaby

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Draaby Vakantiehuis, Draaby

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 52-1029

    
   1 week van EUR 597,-