Huur een vakantiehuis in Dragsmur - Boek hier

Vakantiehuizen in Dragsmur, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Dragsmur is gelegen aan de landtong Draget, die Helgenæs met Mols en Djursland verbindt.

 

Gastenbeoordelingen van Dragsmur

 
 

gasten hebben Dragsmur een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het rustige en gezellige zomerhuisgebied Dragsmur ligt tussen Begtrup Vig, Ebeltoft Vig en het schiereiland Helgenæs. Dragsmur is omgeven door schone natuurgebieden en historische bezienswaardigheden. Dicht bij het gebied ligt het beschermde en spectaculaire natuurlandschap Mols Bjerge, met meerdere fantastische uitzichtpunten. In de omgeving kun je de dagelijkse boodschappen doen. De dichtstbijzijnde grotere stad is Ebeltoft, slechts 15 km van Dragsmur. Hier vinden jullie goede inkoopmogelijkheden, diverse eetgelegenheden en meerdere bezienswaardigheden.

 

Strande

Zowel aan de oost- als de westkant van Draget liggen goede, kindvriendelijke stranden, vaak met een zwemsteiger. Fuglsø Strand is een klein rustig strand. Het strand van Femmøller, naar het noorden toe, is een goed en kindvriendelijk zandstrand met kleine 'duinen' met beplanting. In het westen ligt het lange Begtrup Strand. Eveneens een goed strand met ondiep water. Ook windsurfers hebben hier optimale condities. Mis niet de prachtige zonsondergangen over het Kattegat.

Natuur

Het schiereiland Helgenæs ligt ten zuiden van Dragsmur. Het gebied is een glooiend en natuurschoon met vele cultuurhistorisische bezienswaardigheden. Enkele kilometers noordwaarts ligt het grootse, beschermde natuurgebied Mols Bjerge. Hier vinden jullie een gevarieerde natuur, ontelbare wandelpaden en een rijk dierenleven. De dichte bossen worden afgewisseld met open heidelandschappen. Vanaf de uitzichtpunten Agri Bavnehøj (137 m) en Trehøje (127 m) hebben jullie een prachtig uitzicht over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig en het Kattegat. In een sterk glooiend terrein, met uitzicht over Ebeltoft Vig en Helgenæs, liggen de heuvels Fuglsø Bakker.

Activiteiten

Aan beide zijden van Draget, alsmede op het zuidelijke puntje van Helgenæs heersen prima condities voor liefhebbers van het kustvissen. Ook kun je vissen in de beek Femmøller Å, alsmede in de diverse Put & Take vismeren. Op Djursland liggen meerdere mooie golfbanen. De dichtstbijzijnde golfbaan is die van Kalø Golf Club. Vanaf de baan heb je een schitterend uitzicht over de bocht Århus Bugt en Kalø Slotsruin. Langs de vele wandel-, fiets- en paardrijpaden wachten jullie heerlijke natuurbelevenissen.

Bezienswaardigheden

In de natuur rond Dragsmur en Mols Bjerge liggen vele grafheuvels, schansen en andere oudheidkundige bezienswaardigheden. Op het schiereiland Helgenæs vinden jullie oude plattelandmilieus met smalle straatjes, mooie oude huisjes en meerdere oudheidkundige bezienswaardigheden. Kalø Slotsruin uit 1313 is een geliefd uitstapje. De ruïne is mooi gelegen aan Kalø Vig en verbergt vele spannende en ongelooflijke verhalen (14 km). De gezellige, 700 jaar oude, stad Ebeltoft heeft ontzettend veel historische bezienswaardigheden. Slenter door het oudste deel van de stad, met de met kinderkopjes bestraate straatjes, de scheve huizen en de gezellige kleine winkeltjes (15 km). In Ebeltoft Zoo & Safari zijn de dieren verdeeld over de vier continenten, net zoals in de natuur. Het fregat Jylland is het grootste houten oorlogsschip ter wereld. Het schip is 71 meter lang, heeft een gewicht van 2.450 ton en de zeilen beslaan een oppervlak van 1881 m2.

Dagje uit

In het Skaninavisk Dyrepark bij Koling beleef je echt de meest fantastische natuurbelevenissen. Via de 250 meter lange wandelbrug kun je bijvoorbeeld de beren in het berenpark observeren (28 km). Djurs Sommerland in Nimtofte is een leuke, spannende en actieve belevenis voor de hele familie. Zodra de entree betaald is, kunnen jullie gratis gebruik maken van al dit leuks (34 km). Het Gl. Estrup Slot en museum worden omgeven door burchtwallen, bossen, velden en weilanden. Het slot huisvest het Jyllands Herregårdsmuseum en Dansk Landbrugsmuseum (37 km). In het Kattegatcentret kun je onder andere vanachter dikke glazen wanden de angstaanjagende haaien bewonderen (40 km). Bezoek de hoofdstad van Jylland, Aarhus, met o.a. Tivoli Friheden (pretpark), het openluchtmuseum Den Gamle By, de smalle, intieme straatjes in het Latijnse kwartier, het Musikhuset en de gezellige cafeetjes en restaurantjes aan het Vadestedet etc. (47 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Dragsmur

Zoek vakantiehuis