Huur een vakantiehuis in Elsegaarde Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Elsegaarde Strand, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Elsegårde Strand is een rustig en gezellig vakantiegebied aan het Kattegat, recht tegenover het eiland Hjelm.

 

Gastenbeoordelingen van Elsegaarde Strand

 
 

3 gasten hebben Elsegaarde Strand een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het oude, idyllische dorpje Elsegårde heeft zijn eigen dorpsvijver en ligt 7 km ten zuidoosten van Ebeltoft. Het vakantiehuisgebied Elsegårde Strand is gelegen aan het heerlijke Kattegatstrand bij Elsegårde en is omgeven door prachtige natuur. Voor dagelijkse inkopen kunt u in Elsegårde terecht. Daar vindt u ook een grote speeltuin, een minigolfbaan en fietsen- en botenverhuur. Wanneer u in Elsegårde op vakantie bent kunt u minigolfen, zeilen, fietsen, paardrijden, zwemmen, vissen aan de kust, golf spelen, genieten van de gezellige havenwijk in Øer of een uitstapje maken naar Ebeltoft, een van de oudste en mooiste steden van Denemarken, of naar verschillende andere boeiende bezienswaardigheden in Djursland.

 
Het badstrand van Elsegårde is omgeven door groene, weelderige natuur Het badstrand van Elsegårde wordt afgeschermd door hoge bomen Het badstrand van Elsegårde heeft ondiep, helder water Idyllische vijver in het dorp Elsegårde achter de kust
 

Strande

Bij Elsegårde Strand vindt u een heerlijk badstrand, met zowel gras- als zandarealen. Vanop Elsegårde Strand is er uitzicht op het eiland Hjelm. In het verlengde van Elsegårde Strand naar het noorden toe ligt Boeslum Strand - een van de beste badstranden van Djursland, met fijn zand, zandbodem, golfslag, goede surfcondities en de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater). Zuidwaarts ligt een goed, kindvriendelijk strand bij Øer, met grof zand en de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater).

Natuur

Elsegårde is omgeven door mooie bossen en glooiende natuurlandschappen. Tussen Elsegårde en Øer ligt een uitgestrekt heidegebied, waar u talrijke zeldzame en beschermde planten- en diersoorten aantreft. Het terrein is hier glooiend en biedt vaak een mooi uitzicht over het landschap en de zee. Er zijn veel mooie natuurpaden in de streek. Mols Bjerge is een groots, beschermd natuurlandschap met afwisselende natuur, talloze wandelpaden en een rijk dierenleven. Dichte bossen wisselen af met open, met heide begroeide hellingen en vanop de uitzichtpunten Agri Bavnehøj (137 m) en Trehøje (127 m) hebt u een prachtig uitzicht over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig en Kattegat (20 km).

Activiteiten

In het dorpje Elsegårde kunt u minigolfen en zijn er fietsen en boten te huur. Sportvissers kunnen terecht langs de kust, waar onder andere zeeforrel kan worden gevangen, en in de Put & Take-vismeren van de streek. Probeert u bijvoorbeeld eens de hengel uit te werpen in het vismeer 'Øer Maritime Havn Put & Take', ca. 2 km van Elsegårde Strand. Vanuit de haven in Ebeltoft worden ook visserstochten op zee met vissersboten georganiseerd. In Øer maritime Ferieby (Maritiem Vakantieland Øer) kunt u onder meer tennis en badminton spelen. Een zwembad en sauna zijn eveneens ter beschikking en u kunt rijpaarden huren en met gondels varen. In het zwembad van Ebeltoft kunt u zichzelf verwennen met stoombaden, massage en solarium (7 km). Vanop de fraaie, glooiende golfbaan van Ebeltoft Golfklub, met 18 interessante holes hebt u een prachtig uitzicht over Ebeltoft Vig en Mols Bjerge (8 km).

Bezienswaardigheden

Beleeft u de activiteiten en de sfeer in het gezellige toeristische stadje Ebeltoft, met zijn smalle, bekoorlijke straten met kasseien en karakteristieke, scheve huizen. Hier vindt u ook een gezellige havenbuurt, veel interessante winkels en kunstenaarsateliers, goede restaurants en verschillende bezienswaardigheden (7 km). Het Glasmuseum in Ebeltoft biedt meerdere tentoonstellingen van zowel nationale als internationale glasontwerpers. Het fregat Jylland is het grootste houten oorlogsschip ter wereld. De romp is 71 m lang, het schip weegt 2.450 ton en heeft 1.881 m² zeil. In het dierenpark Ree Park - Ebeltoft Safari zijn de diersoorten verdeeld over vier continenten, zoals in de natuur. Geniet van het fantastische zicht op de savannes, met de vele verschillende dieren (13 km).

Dagje uit

De kasteelruïne Kalø Slotsruin van 1313 is een geliefde bestemming voor uitstappen. De ruïne is prachtig gelegen aan de baai Kalø Vig (28 km). In het dierenpark Skandinavisk Dyrepark bij Kolind kunt u de natuur van heel dichtbij beleven. Vanop de 250 m lange wandelbrug kunt u bijvoorbeeld de beren gadeslaan in het fantastische berenpark (30 km). Het pretpark Djurs Sommerland in Nimtofte biedt leuke en spannende belevenissen voor het hele gezin. Het entreekaartje geeft recht op gratis toegang tot alle attracties (34 km). Het Kattegatcentrum in Grenå biedt een indrukwekkend zicht; achter een dikke glaswand zijn hier angstaanjagende haaien van heel dichtbij te bewonderen (38 km). Het kasteel en het museum Gl. Estrup bij Auning zijn mooi omgeven door burgtwallen, bossen, velden en weiden. Het kasteel huist het herenboerderijmuseum Jyllands Herregårsmuseum en het landbouwmuseum Dansk Landbrugsmuseum (46 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Elsegaarde Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Elsegaarde Strand Vakantiehuis, Elsegaarde Strand

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 52-3662

    
   1 week van EUR 320,-