Huur een vakantiehuis in Folle Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Folle Strand, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Het vakantiegebied Folle Strand aan de zuidkust van Djursland heeft mooie vakantiehuizen en een heerlijk, kindvriendelijk badstrand, dat direct aan het vakantiepark ligt. Achter de kust en de vakantiehuizen kun je genieten van de natuur en de vergezichten in het prachtige nationale park Mols Bjerge. En vlak bij Folle Strand kun je kennismaken met de steden en bezienswaardigheden van Djursland.

 

Gastenbeoordelingen van Folle Strand

 
 

22 gasten hebben Folle Strand een gemiddelde beoordeling van 4,73 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied Følle Strand ligt aan de Kalø Vig bovenin aan de Århusbugten (de bocht bij Århus). Van Følle Bugt heb je een prachtig uitzicht over Mols, Hestehaveskoven (bos) en de Kalø Slotsruïne. Voor de dagelijkse boodschappen kun je in Rønde terecht, dat ongeveer 4 km van Følle Strand ligt. Een gezellig vakantieplaatsje met een goed strand, een prachtige natuur en activiteitsmogelijkheden voor het hele gezin. Følle Strand is een uitstekende basis voor uitstapjes in geheel Djursland.

 
Het heerlijke badstrand van Følle is omgeven door vakantiehuizen en groene natuur Het gezellige strand ligt vlak bij het vakantiepark van Følle Strand Bootjes in het water bij het heerlijke zandstrand van Følle Uitzicht vanaf de lange zwemsteiger op het strand en de vakantiehuizen bij Følle
 

Strande

Følle Strand bestaat uit een prachtig zandstrand. Het water van de Kalø Vig staat laag, en daarom is het strand erg kindvriendelijk. Je kunt hier goed windsurfen.

Natuur

Het bos Hestehaveskoven ligt vlakbij de Kalø Slotsruïne en wordt gekenmerkt door een wisselende vegetatie, een rijke flora en fauna en prachtige weilanden aan de Slotsvigen (baai). Hier vind je ook het bos Vosnæsskoven, waar Vosnæs Pynt boven het lage water van Kalø Vig uitsteekt. De uitmonding van de Knebel Vig is smal en omgeven met steile hellingen - één van de mooiste streken van dit gebied. Mols Bjerge is een uniek beschermd natuurgebied, dat bestaat uit een afwisselende natuur, talrijke wandelroutes en een fascinerend dierenleven. Bos wordt afgewisseld door open heidelandschap en er is een mooi uitzicht over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig en het Kattegat vanaf de uitzichtpunten Agri Bavnehøj (137 m) en Trehøje (127 m). Het schiereiland Helgenæs, ten zuiden van Mols Bjerge, bestaat uit glooiend terrein temidden van een gebied dat rijk is aan cultuurhistorisch erfgoed. In een sterk glooiend terrein met uitzicht over Ebeltoft Vig en Helgenæs liggen de heuvels Fuglsø Bakker.

Activiteiten

Er zijn talrijke wandel- en fietsroutes in dit gebied. Je kunt op meerdere plaatsen fietsen huren. Ook kun je heerlijk paardrijden langs de glooiende ruiterpaden van Djursland - de paarden kun je huren. Er liggen 4 golfbanen in dit gebied, o.a. Kalø Golf Center, waar ook gastspelers van harte welkom zijn. Voor sportvissers zijn er goede viswateren in de beekjes en riviertjes, vanaf de kust, in de 'Put&Take' meertjes en op zee. Er worden zeevistochten met kotters uit Ebeltoft georganiseerd. Wil je de omgeving vanaf de zee bekijken, dan kun je een zeiltochtje maken langs de kust in de baai bij Følle Strand. Duiken, surfen, waterskiën, jetskiën, kanoën en tennis zijn hier populaire activiteiten.

Bezienswaardigheden

De 'Kalø slotsruin' (kasteelruïne) uit 1313 is een populair uitstapje. De ruïne is mooi gelegen aan de Kalø Vig. Behalve de ruine en de dam vind je in de omgeving resten van andere vestingen die met Kalø in verbinding kunnen worden gebracht: Grevens Skanse (de Schans van de Graaf) , Tobiæ kilde (de bron van Tobiæ) en Bregnet Kirke (de kerk van Bregnet). In het bos liggen meerdere goed bewaard gebleven hunebedden en grafheuvels uit de Steentijd.

Dagje uit

Djurs Sommerland is een leuk en spannend dagje uit voor de hele familie. Alle activiteiten zijn gratis, nadat de entree betaald is. In het Kattegatcentrum kun je angstaanjagende haaien van heel dichtbij, vanachter een glazen ruit, bekijken. Gl. Estrup slot en museum, met een prachtige gracht, ligt temidden van bos, weilanden en akkers. Jutlands hereboerderijenmuseum en het Landbouwmuseum zijn gehuisvest in het 'Estrup Slot'. 'Fregatten Jylland', in Ebeltoft, is het oudste houten oorlogsschip van de wereld. De romp is 71 meter lang, het schip weegt 2.450 ton en de zeilen zijn in totaal 1.881 m² groot. 'Randers Regnskov' bestaat uit overdekt regenwoud met junglepaden, rotsen, krokodillen en watervallen. Geniet van de gezellige bedrijvigheid in de vakantieplaatsjes Ebeltoft en Grenå. Waan je in ver verleden in de smalle, met kinderkopjes belegde, straatjes en de schuine huisjes.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Folle Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Folle Strand Vakantiehuis, Folle Strand

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   20 m tot water
   Reg. nr.: 53-3600

    
   1 week van EUR 411,-
    
  •  

   Folle Strand Vakantiehuis, Folle Strand

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 53-3552

    
   1 week van EUR 480,-
    
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Folle Strand Vakantiehuis, Folle Strand

    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 53-3599

    
   1 week van EUR 589,-
    
  •  

   Folle Strand Vakantiehuis, Folle Strand

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 53-3590

    
   1 week van EUR 514,-
    
  •  

   Folle Strand Vakantiehuis, Folle Strand

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 53-3592

    
   1 week van EUR 800,-
    
  •  

   Folle Strand Vakantiehuis, Folle Strand

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 53-3519

    
   1 week van EUR 497,-
    
  •  

   Folle Strand Vakantiehuis, Folle Strand

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 53-3567

    
   1 week van EUR 655,-