Huur een vakantiehuis in Havndal - Boek hier

Vakantiehuizen in Havndal, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Havndal ligt aan de zuidkust van het Mariager Fjord, ca. 10 km van het Kattegat.

 

Gastenbeoordelingen van Havndal

 
 

8 gasten hebben Havndal een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De oude stationsstad Havndal, ligt in een rustig en ontzettend natuurschoon gebied. In dit idyllische landschap aan het fjord kunnen jullie heerlijk ontspannen, wandelen of fietsen. Vanwege de centrale ligging van Havndal, is het niet ver naar de kindvriendelijke zandstranden, heerlijke natuurgebieden, activiteitsmogelijkheden en diverse attracties en bezienswaardigheden voor de hele familie. In Havndal kunnen jullie de dagelijkse boodschappen doen en vinden jullie meerdere eetgelegenheden. De dichtstbijzijnde grotere steden zijn Hadsund (10 km) en Mariager (17 km).

 
Grazende koeien in de wei tussen de vakantiehuizen en de fjord in het vakantiegebied Havndal Uitzicht over de weilanden en de fjord vanuit de vakantiehuizen in het vakantiegebied Havndal Vakantiehuis tussen de hoge bomen aan de kust bij Havndal Schotse Hooglanders grazen tussen de vakantiehuizen en het water bij Havndal
 

Strande

Havndal heeft geen strand, maar langs de Kattegatkust vinden jullie meerdere goede stranden. Net ten oosten van Havndal, bij Sødring, bestaat de kust uit een ondiep waadgebied voor vogels, maar ca. 1 km zeeinwaarts, net achter de zandbanken, wordt het water dieper en kun je heerlijk zwemmen. Het kilometer lange, witte, strand in Øster Hurup, met lage duinen en de Europese Blauwe Vlag is zeker aan te bevelen. Het strand heeft ondiep water en kleine golfjes en is daardoor geschikt voor kleine kinderen. Naast zwemmen, zonnebaden en allerlei strandactiviteiten kunnen jullie hier ook prima windsurfen.

Natuur

Het meer, Udbyover Sø, ligt net buiten Havndal, en via de natuurpaden kunnen jullie helemaal rond om het meer wandelen. Langs het Mariager Fjord kunnen jullie wandelen door de strandweilanden en de grote, vredige bosgebieden. De aangelegde paden langs het Fjord kun je te voet of per fiets volgen en zo van de natuurschone omgeving genieten. Sødring Vildtreservat, aan het Kattegat, is een mooi, 38 ha groot waadgebied met een druk en interessant vogelleven. Het gebied is eveneens broedplaats voor vele verschillende vogelsoorten. Het bos Rold Skov en Rebild Bakker is een ca. 75.000 m2 groot, glooiend terrein met bosmeren, bronnen, bossen, een rijk dierenleven en ontelbare wandelpaden.

Activiteiten

Nabij Havndal liggen meerdere golfbanen. Naar het noorden toe ligt de mooie baan van Rold Skov Golfklub en naar het zuiden toe liggen de banen van Randers Golf Klub en Norddjurslands Golfklub. Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien in het fjord of de zee. Speciaal Als Odde en Udbyhøj zijn populaire visstekkies. Het gebied heeft bovendien meerdere Put & Take vismeren. De liefhebbers van windsurfing onder jullie, kunnen uitsteken surfen op het Mariager Fjord. Deze omgeving is redelijk vlak en daardoor geschikt voor fietsers. Er wachten jullie heerlijke natuurbelevnissen langs de vele uitgezette fietsroutes die jullie door het mooie landschap van Oost-Himmerland en rond om het Mariager Fjord brengen. Eveneens liggen er in dit gebied vele natuurpaden en wandelroutes.

Bezienswaardigheden

De molen, Lyshøj Mølle, uit 1894 is een van Havndals ¿schatten¿. De molen maalt nog steeds en de 4 verdiepingen zijn toegankelijk voor publiek. Het mooi onderhouden landgoed Overgaard Gods in Havndal, is gebouwd in 1545 en kan van buitaf bezichtigd worden. Het landgoed Sødringholm Gods uit 1240, ligt naast de kerk, Sødring Kirke uit 1250. In de kerk kun je kalkschilderijen bewonderen (10 km). Het streekmuseum Hadsund Egns Museum ligt in een mooie omgeving met tentoonstellingen over de streekgeschiedenis (10 km). Aan de noordzijde van het Mariager Fjord ligt de molen Havnø Mølle, een van de oudste windmolens van Noord-Jutland. Vanaf de molen hebben jullie een schitterend uitzicht over het fjord (13 km). Bezoek de idyllische, oude koopmansstad Mariager. De stad is bekend vanwege het fjord, de rozen, de mooie tuinen, oude scheve vakwerkhuizen en smalle straatjes. Hier vinden jullie ook Danmarks Saltcenter, de enige toeristattractie in Scaninavië met als thema: zout (17 km).

Dagje uit

De baroktuin Willestrup Barokhave uit 1750, is een mooie tuin met fonteinen, rozen en allerlei bolgewassen, en ligt bij het landgoed Willestrup (22 km). In Randers Regnskov genieten jullie van de junglepaden, de rotsen, de watervallen en zie je de krokodillen in het water op de loer liggen (25 km). In Hobro ligt het Vikingecentret Fyrkat met de beschermde vikingburcht Fyrkat en reconstructies van een vikingboerderij en negen huisjes uit het jaar 1000. (33 km). De kalkmijnen, Thingbæk Kalkminer bij het bos Rold Skov, zijn ingericht als onderaards sculptuurmuseum. In Aalborg, de hoofdstad van Noord-Jutland, vinden jullie kunst, cultuur, winkelstraatjes, het charmerende oude stadsdeel, de uitgaansstraat Jomfru Ane Gade, de attracties Aalborg Zoo en Tivoliland (55 km). Het pretpark Djurs Sommerland, in Nimtofte, is een leuk en spannend dagje uit voor de hele familie. Na betaling van de entree, kunnen jullie gratis gebruik maken van de attracties en activiteiten (62 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Havndal

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Havndal Vakantiehuis, Havndal

   8 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 3   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 50-0005

    
   1 week van EUR 554,-