Huur een vakantiehuis in Knebel - Boek hier

Vakantiehuizen in Knebel, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Knebel ligt in Mols, aan de baaien Knebel Vig en Kalø Vig.

 

Gastenbeoordelingen van Knebel

 
 

7 gasten hebben Knebel een gemiddelde beoordeling van 4,14 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Knebel ligt in een rustige en prachtige natuuromgeving, vlak bij het water en het spectaculaire nationale park Mols Bjerge. Het gebied is met name geschikt voor sportvissers en natuurliefhebbers, maar ook bekend door de vele hunebedden, ruïnes, kastelen en hereboerderijen. In Knebel kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen. Ebeltoft, ongeveer 18 km van Knebel, biedt een ruim aanbod aan winkels, restaurants en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

 
De gezellige jachthaven van Knebel Zwemsteiger bij de jachthaven van het vakantiepark Knebel Bij Knebel ligt een gezellige haven met zeilbootjes en plezierjachten Zandstrandje naast de jachthaven van Knebel
 

Strande

Het lage en rustige water zorgen ervoor dat de baaien Knebel Vig en Kalø Vig kindvriendelijk zijn. Bij Knebel Vig ligt het 3 km lange, rustige Thorup Strand. Het strand is de ideale plek voor gezinnen met kinderen door het lage water en de zandbodem. Bij Begstrup Vig en meer naar het westen, ligt het lange Begstrup Strand. Het prachtige strand is door het lage water erg kindvriendelijk. Ook kun je hier goed surfen. Mis de unieke zonsondergang over het Kattegat niet. Knebel ligt ook dicht bij Fuglsø Strand en Bogens Strand. Beide stranden hebben stenen, maar vanaf de zwemsteigers kunt u zo in het water springen. Deze stranden zijn ook populair onder hobbyduikers. Bij het Fuglsø Strand kunt u bovendien een onderwaterpad uitproberen! 8 km naar het oosten ligt Femmøller Strand - een goed en kindvriendelijk zandstrand, som bagved er afskærmet af små forhøjninger med bevoksning. Op het Skødshoved Strand, 9 km naar het zuiden, waait de Europese Blauwe Vlag.

Natuur

Knebel ligt onderin het gebied rond het water van de 'Knebel Vig', een gedeelte van de 'Kalø Vig'. Een aantal kilometer van Knebel ligt het unieke natuurgebied Mols Bjerge. Mols Bjerge is een uniek beschermd natuurgebied, dat bestaat uit een afwisselende natuur, talrijke wandelroutes en een fascinerend dierenleven. Bos wordt afgewisseld door open heidelandschap en er is een mooi uitzicht over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig en het Kattegat vanaf de uitzichtpunten Agri Bavnehøj (137 m) en Trehøje (127 m). Bij de kasteelruïne 'Kalø Slotsruin' liggen de bossen Hestehaven en Ringelmose. Hier kun je een wandeling maken door de afwisselende natuur, langs de aangelegde paden. Er heerst hier een rijk dieren- en plantenleven. Onderin de 'Kalø Vig', in de buurt van Vrinners, kun je bovendien zeehonden bekijken.

Activiteiten

Knebel Vig is, mede door de lage waterstand, een uitstekend viswater. Het gebied biedt ook een aantal Put & Take visparken. Ook is het mogelijk om een boot te huren en de Kalø Vig te verkennen. Of ga met een georganiseerd vistochtje met een koeter vanaf Ebeltoft. Op Djursland liggen mooie golfbanen. De dichstbijzijnde golfbaan is die van Kalø Golf Club, met uitzicht over het water van de 'Århus Bugt' en de 'Kalø Slotsruin' (kasteelruïne). De glooiende en mooi gelegen baan van 'Ebeltoft Golf Club' ligt ook in de omgeving. Geniet van de natuur langs de vele wandel-, fiets- en ruiterpaden in de omgeving.

Bezienswaardigheden

De beroemde hunebed Porskær Stenhus met o.a. een grafkamer, ligt in de buurt van Knebel. In Knebel liggen een aantal interessante galleries en een mooie, gerestaureerde Middeleeuwse kerk met een erg interessant interieur. De Kalø slotsruin (kasteelruïne) uit 1313 is een populair uitstapje. De ruïne met een rijke geschiedenis, is mooi gelegen aan de Kalø Vig (9 km). In een werkplaats in Skødshoved, kun je zien hoe de smid met vuurtsteen werkt, net zoals in de Steentijd (9 km). Fregatten Jylland, in Ebeltoft, is het oudste houten oorlogsschip van de wereld. De romp is 71 meter lang, het schip weegt 2.450 ton en de zeilen zijn in totaal 1.881 m² groot.

Dagje uit

In het Skandinavisk Dyrepark bij Kolind kun je van de wonderen van de natuur genieten. Vanaf de 250 meter lange hangbrug kun je de beren in het fantastische berenpark observeren (22 km). Bezoek Ree Park Safari, waar de dieren in een natuurlijke omgeving leven en heel veel ruimte tot hun beschikking hebben. In dit moderne safaripark ligt het accent op zeldzame of met uitsterven bedreigde diersoorten. U kunt rondlopen in het park of een ritje maken met de safariwagen (24 km). Djurs Sommerland is een leuk en spannend dagje uit voor de hele familie. Alle activiteiten zijn gratis, nadat de entree betaald is (29 km). Gl. Estrup slot en museum bij Auning, wordt omgeven door een prachtige gracht, bos, weilanden en akkers. Jutlands hereboerderijenmuseum en het Landbouwmuseum zijn gehuisvest in het Estrup Slot (32 km). In het Kattegatcentrum kun je angstaanjagende haaien van heel dichtbij, vanachter een glazen ruit, bekijken (44 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Knebel

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Knebel Vakantiehuis, Knebel

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   1500 m tot water
   Reg. nr.: 53-2152

    
   1 week van EUR 485,-