Huur een vakantiehuis in Selkær - Boek hier

Vakantiehuizen in Selkær, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Selkær is een rustig natuur/bosgebied bij Glesborg, op het noordelijke deel van Djursland, ca. 8 km van de kust en ca. 12 km van Grenå.

 

Gastenbeoordelingen van Selkær

 
 

4 gasten hebben Selkær een gemiddelde beoordeling van 4,75 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied bij Selkær is centraal gelegen in een groene omgeving met korte afstanden naar de diverse inkoopmogelijkheden, gezellige boerderijwinkels, interessante bezienswaardigheden, activiteiten, heerlijke natuurlandschappen en goede, kindvriendelijke, stranden. Selkær is een ideaal gebied voor jullie die graag vakantie houden in een vredige, rustige omgeving met veel natuur, steden en dorpjes, attracties en activiteiten binnen handbereik.

 
Gezellig meer in de prachtige omgeving van het vakantiepark Selkær Weg met vakantiehuizen en hoge bomen in Selkær Vakantiehuizen in de groene omgeving van Selkær Het vakantiepark Selkær wordt omringd door bos en koolzaadvelden
 

Strande

Ca. 10 km ten noordoosten van Selkær vinden jullie twee mooie stranden. Bønnerup Strand en Gjerrild Nordstrand zijn kindvriendelijke zandstranden met fijn zand, ondiep water, een zeebodem van zand en de Europese Blauwe Vlag. Op meerdere plaatsen langs het strand liggen zwemsteigers.

Natuur

De natuur rond Selkær heeft een bosachtig karakter met een rijk dierenleven. Vooral de eekhoorn komt hier heel veel voor. Ten zuiden van Selkær ligt Kolind Sund. In dit vredige landschap kunnen jullie heerlijke lange wandel- en of fietstochten maken. In Kolind kunnen jullie ook kano´s huren en al kanoënd het land vanaf de zeezijde bezichtigen. Aan de kust ten noorden van Grenå ligt Karlby en Sangstrup Klinter (duinlandschap). Tijdens jullie wandeltochten in deze omgeving kunnen jullie onderweg genieten van het prachtige landschap en met enig geluk vinden jullie ook fossielen. Ten oosten van Bønnerup, aan het Kattegat, ligt het mooie, bio-dynamische bos, Emmedsbo Skov met een rijk dierenleven, meerdere meren en vele wandelpaden en wandelwegen.

Activiteiten

In deze omgeving liggen echt vele goede visstekkies. Bijvoorbeeld bij Kolind Sund en vanaf Gjerrild Klint kun je vissen in het Kattegat. Bovendien ligt het grootste Put & Take vismeer van Djursland, Hammelevgård Ørredvand nabij Selkær. Vanuit Grenå Havn worden er zeevistochten georganiseerd aan boord van een viskotter. Ten westen van Grenå ligt een heerlijke golfbaan, zowel voor gevorderde als beginnende golfers. Vanwege de ligging van Selkær, nabij Grenå, kunnen jullie allerlei activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld tennissen, bowlen, gocarten of een bezoekje aan het zwembad.

Bezienswaardigheden

Ca. 4 km van Selkær ligt de mooie pastoriewoning, Rimsø Præstegård. De met riet bedekte vakwerkwoning is de oudste pastoriewoning van Denemarken, gebouwd in 1593 en zeker een bezoekje waard. In Stenvad, 8 km westwaarts, ligt Stenvad Mosebrugscenter, een smalspoorbaan met bijbehorend museum. Hier kun je met de oude spoortrein een ritje maken. In Bønnerup heerst tussen de oude vissershuizen en in de actieve visserij- en jachthaven een gezellig sfeertje. Aan de haven staan tafels, stoelen en barbeques. Hier kunnen jullie elke dag verse vis kopen (8 km). Net als in de rest van Djursland liggen er in het gebied rond Selkær eveneens meerdere mooie slotten en landgoederen. Bezoek o.a. Mejlgaard of Søstrup Slot en beleef de avontuurlijke sfeer in deze gebouwen.

Dagje uit

In de 500 jaar oude koopmansstad Grenå, vind je ontelbare shopmogelijkheden en interessante bezienswaardigheden. Geniet van het gezellige sfeertje in de actieve jachthaven. Bekijk het havenverkeer terwijl je lekker zit te eten bij een van de vele eetgelegenheden aan de haven. In het Kattegatcentret, kun je vanachter glazen wanden de angstaanjagende haaien van heel dichtbij bekijken (13 km). Djurs Sommerland is een leuk en spannend dagje uit voor de hele familie. Na betaling van de entree, kun je gratis gebruik maken van alle attracties en activiteiten (17 km). In het Skandinavisk Dyrepark nabij Kolind, kunnen jullie via de 250 m lange wandelbrug de beren in het berenpark bezichtigen (23 km). In het spoorwegmuseum, Djurslands Jernbanemuseum, in Ryomgård kunnen jullie voorwerpen uit de Deense spoorweggeschiedenis bewonderen. Gl. Estrup Slot en Museum, met de musea Jyllands Herregårdsmuseum en het Dansk Landbrugsmuseum, wordt omgeven door wallen, bossen, velden en weilanden.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Selkær

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Selkær Vakantiehuis, Selkær

    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   8000 m tot water
   Reg. nr.: 51-2033

    
   1 week van EUR 278,-
    
  •  

   Selkær Vakantiehuis, Selkær

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   10000 m tot water
   Reg. nr.: 51-2039

    
   1 week van EUR 641,-