Huur een vakantiehuis in Sodring - Boek hier

Vakantiehuizen in Sodring, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Sødring is gelegen aan de noordkust van Randers Fjord, direct bij de uitmonding van het fjord in het Kattegat.

 

Gastenbeoordelingen van Sodring

 
 

gasten hebben Sodring een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine dorpje ligt op een heuvel en wordt omgeven door een mooi waadgebied met een rijk vogelleven. In het dorpje liggen 2 galerieën, een kerk en een landgoed. Het zomerhuisgebied 'Skallehusene' ligt helemaal bij de uitmonding van het Fjord in het Kattegat. Het is slechts enkele kilometers naar het strand, diverse eetgelegenheden en winkels voor de dagelijkse boodschappen. Bij Randers en op Djursland vinden jullie activiteiten, interessante bezienswaardigheden en leuke uitstapjes voor de hele familie.

 

Strande

De kust voor Sødring is een vogelgebied met ondiep water, maar slechts één kilometer uit de kust liggen de zandbanken. Hier is het water dieper en kun je uitstekend zwemmen. Ca. 10 km ten zuiden van Sødring ligt St. Sjørup Strand. Dit fijne Kattegatstrand heeft de Europese Blauwe Vlag. Het water wordt hier slechts langzaam dieper en is daardoor een kindvriendelijk strand. Ca. 9 km verder naar het oosten, ligt Lystrup Strand, eveneens een prima strand met een zandzeebodem, ondiep water en de Blauwe Vlag.

Natuur

Het landschap rond Sødring is absoluut uniek. Het Sødring Vildtreservat is een mooi, 38 ha groot waadgebeid met een interessant en veelzijdig vogelleven. Het gebied is eveneens broedplaats voor vele vogelsoorten. Het water wordt pas dieper na ca. 1 km zeeinwaarts, net achter de zandbanken. Het is dan ook een uitstekende natuurspeelplaats voor kleinere kinderen. Verder naar het noorden door, bij Mariager Fjord, kunnen jullie wandelen door de grote strandweilanden en vredige bosgebieden. Langs het fjord kun je zowel te voet als met de fiets gebruik maken van de aangelegde paden. Het bos Rold Skov en Rebild Bakker, is een ca. 75.000 m2 groot, glooiend terrein met bosmeren, bronnen, afwisselende bossen een rijk dierenleven en ontelbare wandelroutes.

Activiteiten

Visliefhebbers kunnen eens een hengeltje uitgooien in het fjord, in het Kattegat, in de beken of in een van de Put & Take visparken. Verder kun je in de omgeving een bootje huren om zelf, bijvoorbeeld in het Randers Fjord te gaan vissen. Golfliefhebbers kunnen terecht op de baan van Norddjursland Golbane bij Allingåbro. Dit is de dichtstbijzijnde golfbaan, maar jullie kunnen ook de golfbanen van Kalø Golfclub en Randers Golf Klub eens uitproberen. In het natuurschone gebied rond Sødring kunnen jullie heerlijk wandelen en fietsen.

Bezienswaardigheden

Het mooie landgoed, Sødringholm Gods uit 1240 ligt naast de kerk, Sødring Kirke, uit 1250. In het interieur van de kerk hangen prachtige kalkschilderijen. Het kleine plaatsje heeft bovendien twee gallerieën met wisselende tentoonstellingen. Bij Udbyhøj, aan de andere kant van het fjord, ligt een historische schansstelling uit de tijd van de Engelse oorlog. De stelling is mooi gelegen en de toegang is gratis. Bij Havndal, enkele kilometers ten noorden van Sødring, ligt de molen Lyshøj Mølle uit 1894. De molen maalt nog steeds en alle vier etages zijn voor het publiek toegankelijk. In dit gebied ligt ook het mooie landgoed Overgård Gods, dat werd gebouwd in de periode 1545-1547. Het landgoed kan echter alleen van buitenaf bekeken worden. Ca. 10 km van Udbyhøj, ligt het Naturcenter Randers Ford, bij Voer Færgested. Hier kom je een massa aan de weet over het leven in en rond het Randers Fjord en kunnen jullie deelnemen aan allerlei activiteiten.

Dagje uit

Bezoek de idyllische oude koopmansstad Mariager, gelegen aan het Mariager Fjord. Slenter door de oude straatjes met de vele stokrozen en de kleurige, scheve, vakwerkhuisjes. Hier ligt ook Danmarks Saltcenter, de enigste toeristattractie van Scandinavië met als thema; de ruwe grondstof zout (29 km). In Randers Regnskov waan je jezelf in de jungle, met de vele junglepaden, rotsen, watervallen en de krokodillen die in het water op de loer liggen (29 km). In het Vinkingecener Fyrkat aan het Mariager Fjord, vinden jullie activiteiten en bezienswaardigheden waardoor je het idee hebt 1000 jaar terug in de tijd te zijn. Bezichtig o.a. de grote vikingburcht. Fyrkat Møllegård is een beschermde vakwerkboerderij met een 200 jaar oude watermolen. Djurs Sommerland, bij Nimtofte is een leuk en interessant dagje uit voor de hele familie. Zodra de entree is betaald, kun je gratis gebruik maken van alle activiteiten en attracties.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sodring

Zoek vakantiehuis