Huur een vakantiehuis in Thorsager - Boek hier

Vakantiehuizen in Thorsager, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Thorsager ligt ca. 7 km ten noorden van Kalø Vig op Djursland.

 

Gastenbeoordelingen van Thorsager

 
 

5 gasten hebben Thorsager een gemiddelde beoordeling van 3,80 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine plaatsje Thorsager is beroemd vanwege de kerk. Het is de enige 'Rund Kirke' (ronde kerk) van Jutland. Het vredige vakantiehuisgebied ligt ca. 2 km ten noorden van Thorsager in een natuurschoon gebied met bossen, meren en beken. Het is een ideaal vakantiegebied voor jullie die houden van de natuur en het veelzijdige dierenleven in de natuur. De dagelijkse boodschappen kunnen jullie in Thorsager doen. Vanwege de centrale ligging van Thorsager is het niet ver naar een heerlijk strand, mooie natuurgebieden, grotere steden en de vele bezienswaardigheden van Djursland.

 

Strande

Bij Kalø Vig, ca. 7 km van Thorsager, ligt het zandstrand Følle Strand. Het water van Kalø Vig is ondiep en daardoor geschikt voor kleine kinderen. Achter het strand liggen enkele groene gebieden waar je heerlijk kunt spelen en allerlei activiteiten kunt ondernemen. Kalø Vig is bovendien een geschikte plek voor windsurfers. Van Følle Bugt hebben jullie uitzicht naar Mols, het bos Hestehaveskoven en Kalø Slotsruin.

Natuur

Net ten zuiden van Thorsager ligt een mooi natuurgebied met bossen, heuvels, morenenkloven, dalen, meren en beken. Hiervandaan heb je vanaf meerdere plaatsen een schitterend uitzicht over Kalø Vig en Kalø Slotsruin. Het bos Hestehaveskoven ligt nabij Kalø Slotsruin en heeft een gevarieerde vegetatie, een rijke flora en fauna en enkele heerlijke strandweilanden aan het Slotsvigen. Hier ligt ook het bos Vosnæsskoven alwaar het Vosnæs Pynt uitloopt in het ondiepe Kalø Vig. Ca. 15 km van Thorsager ligt het unieke, beschermde, natuurlandschap Mols Bjerge, met een gevarieerde natuur, ontelbare wandelpaden en een rijk dierenleven. Dichte bossen worden afgewisseld met open heidelandschappen. Vanaf de uitzichtpunten Agri Bavnehøj (137 m) en Trehøje (127 m) hebben jullie een schitterend uitzicht over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig en het Kattegat. In een sterk glooiend gebied met uitzicht over Ebeltoft Vig en Helgenæs, ligt Fuglsø Bakker.

Activiteiten

Kalø Golf Club ligt slechts enkele kilometers van Thorsager. Verder vinden jullie op Djursland golfbanen bij Ebeltoft Golf Club, Grenå Golfklub, Norddjursland Golfklub en Randers Golf Klub. Syddjursland heeft goede mogelijheden voor visliefhebbers. Je kunt vissen in de kanalen van Kolind Sund, in de Put & Take vismeren (bijv. het 7000 m2 grote vismeer Djurs Fiskesø) of vanaf de kust of op zee. Vanuit Ebeltoft kun je aan boord van een viskotter gaan zeevissen. Willen jullie genieten van de omgeving vanaf zee, dan kun je, aan de bocht van Følle Strand, mee op een zeiltochtje langs kust. Bij Følle Strand kunnen jullie bovendien duiken, surfen, waterskiën of jetskiën. In de omgeving kan er ook prima gewandeld en gefietst worden. Of maak eens een paardrijtocht over de vele glooiende paden op Djursland. Fietsen en paarden huur je in de omgeving. Een populaire activiteit is het kanoën op de kanalen van Kolindsund. Verder vinden jullie in Kolind een heerlijk openluchtzwembad (9 km).

Bezienswaardigheden

De enige Rundkirke (ronde kerk) van Jutland, Thorsager Kirke, is een historisch gebouw uit de 13e eeuw. In Ryomgård ligt Djurslands Jernbanemuseum met een grote tentoonstelling over de spoorwegen (6 km). In Ryomgård ligt ook Djurslands Galleri og Kunstcenter met schilderijtentoonstellingen, kunstposters, sculpturen etc. Kalø Slotsruin uit 1313 is een geliefd uitstapje. De ruïne ligt aan Kalø Vig en verbergt vele spannende en ongelooflijke verhalen en is zeker een bezoekje waard (7 km). In het Skandinavisk Dyrepark kun je via de 250 m lange brug de beren in hun berenpark bezichtigen (9 km). Djurs Sommerland, in Nimtofte, is een leuk, spannend en actief dagje uit voor de hele familie. Als de entree betaald is, zijn alle attracties en activiteiten gratis (12 km).

Dagje uit

Gl. Estrup Slot og Museum wordt omgeven door wallen, bossen, velden en weilanden. In het slot liggen de musea; Jyllands Herregårdsmuseum en Dansk Landbrugsmuseum (14 km). De gezellige 700 jaar oude stad Ebeltoft barst van de historische bezienswaardigheden. Slenter eens door het oude stadsdeel met de met kinderkopjes bestraatte straatjes, de scheve huisjes en de gezellige kleine winkeltjes (25 km). In het Glasmuseet kunnen jullie verschillende tentoonstellingen met zowel nationale als internationale kunst bezichtigen. In Ree Park – Ebeltoft Safari zijn de dieren, net zoals in de natuur, verdeeld over de vier kontingenten. Het fregat Jylland is het grootste houten oorlogsschip ter wereld, met een lengte van 71 m, een gewicht van 2.450 ton en een zeiloppervlak van 1881 m2. In het Kattegatcenter, kunnen jullie vanachter dikke glazen wanden o.a. de angstaanjagende haaien van heel dichtbij bekijken (37 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Thorsager

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Thorsager Vakantiehuis, Thorsager

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   7500 m tot water
   Reg. nr.: 53-3016

    
   1 week van EUR 346,-