Huur een vakantiehuis in Udbyhoj - Boek hier

Vakantiehuizen in Udbyhoj, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Udbyhøj is gelegen aan het Kattegat in een natuurschone omgeving. De stad wordt in tweeën gedeeld door het Randers Fjord.

 

Gastenbeoordelingen van Udbyhoj

 
 

gasten hebben Udbyhoj een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Udbyhøj is een gezellige vissersplaats, met de kleinste autoveerboot van Denemarken. De veerdienst verbindt Djursland met Nordjutland. Het gehele jaar door vaart het pontje de plaatselijke bevolking en toeristen binnen enkele minuten over het Randers Fjord. Udbyhøj heeft in het noorden een visserijhaven en in het zuiden van het fjord, ligt de jachthaven. De dagelijkse boodschappen kunnen jullie hier doen. In de omgeving vinden jullie meerdere activiteitsmogelijkheden. Het is een populaire streek voor visliefhebbers.

 
Mooi, breed zandstrand met ondiep zwemwater bij Udbyhøj Heerlijk badstrand bij het vakantiepark Udbyhøj De kleine veerboot vaart vanuit Udbyhøj over de Randers Fjord Gezellige haven met roei-, motor- en zeilboten bij Udbyhøj
 

Strande

Ten zuiden van Udbyhøj, liggen er langs de kust meerdere kindvriendelijke zandstranden. De meeste stranden hebben fijn zand, ondiep water, een zandzeebodem en de Europese Blauwe Vlag. St. Sjørup en Lystrup Strand zijn een van de beste stranden aan het Kattegat.

Natuur

Ten noorden van het fjord, in Sødring Vildtreservat, kunnen jullie genieten van een 38 ha groot waadgebied met een rijk en interessant vogelleven. Verder noordwaarts, bij het Mariager Fjord, kunnen jullie wandelen door de grote strandweilanden en de vredige bossen. Langs het fjord kunnen jullie al wandelend of fietsend de aangelegde paden volgen. Het bos, Rold Skov, ca. 75.000 m2, is een glooiend terrein met bosmeren, bronnen, bossen, een rijke fauna en ontelbare wandelroutes.

Activiteiten

De golfbaan van Norddjurslands Golfklub is een middelzwaar parcours, gelegen in een glooiend terrein. Zowel gevorderde als beginnende golfspelers kunnen van deze baan gebruik maken. Verder liggen er golfbanen bij Kalø en Grenå. Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien in zowel het fjord als op zee. Jullie kunnen bijvoorbeeld vissen vanaf de pier bij Udbyhøj Syd, vanaf het strand bij St. Sjørup of op zee. In de omgeving kun je bootjes huren. In het Randers Fjord, kan vanwege de gunstige stroming, uitstekend gevist worden. Ontdek eens per fiets deze fantastische omgeving of geniet van lange wandeltochten langs de kust.

Bezienswaardigheden

Bij Udbyhøj ligt een historische schansstelling uit de Engelse Oorlog. De stelling is gelegen in een mooi landschap en je hebt gratis toegang. Bij het Naturcenter Randers Fjord, bij Voer Færgested, ca. 10 km van Udbyhøj, kom je van alles te weten over het leven in en rond het Randers Fjord. Ook kun je zelf deelnemen aan allerlei activiteiten. Het graf van Hamlet ligt op de weg naar Randers toe, ca. 20 km van Udbyhøj. Naar het zuidoosten toe kunnen jullie genieten van het idyllische natuurlandschap van Djursland en de vele landgoederen en slotten. Bezoek bijv. Gl. Estrup, een mooie hereboerderij, omgeven door wallen en een mooie baroktuin. In de herenboerderij vinden jullie de musea, Dansk Landbrugsmuseum en het Jyllands Herregårdsmuseum. Hier kunnen jullie het contrast zien tussen het adellijke leven en het plattelandleven gedurende vele eeuwen (23 km).

Dagje uit

Randers Regnskov ligt ca. 35 km van Udbyhøj. Slenter over de junglepaden langs de rotsen, krokodillen en watervallen. Hier wanen jullie je zelf in een tropisch regenwoud. Rosenholm Slot ligt ten noorden van Hornslet, hier kunnen jullie een rondleiding krijgen door het slot en de slottuin (43 km). In het Skandinavisk Dyrepark, bij Kolind, kunnen jullie via de 250 m lange wandelbrug de beren in het berenpark bezichtigen (44 km). In Grenå ligt het Kattegatcentret, waar je vanachter dikke glazen wanden de angstaanjagende haaien van heel dichtbij kunt bewonderen (52 km). Het pretpark, Djurs Sommerland is een leuk dagje uit voor de hele familie. Na betaling van de entree kunnen jullie gratis gebruik maken van alle attracties en activiteiten (61 km). Bij Hobro, ligt het Vikingecentret Fyrkat met de beschermde vikingburcht Fyrkat, alsmede reconstructies van een vikingeboerderij en negen huisjes uit ca. het jaar 1000.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Udbyhoj

Zoek vakantiehuis