Huur een vakantiehuis in Vibæk Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Vibæk Strand, Djursland en Mols, Denemarken van verhuring

Vibæk Strand ligt aan Ebeltoft Vig op Djursland, slechts enkele kilometers ten noorden van de stad Ebeltoft.

 

Gastenbeoordelingen van Vibæk Strand

 
 

gasten hebben Vibæk Strand een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het rustige en natuurschone vakantiegebied aan Vibæk Strand, heeft een goed strand, een vredige natuur, inkoopmogelijkheden en ligt op korte afstand van de vele bezienswaardigheden op Djursland. In de nabijgelegen stad Ebeltoft vinden jullie vele winkels, eetgelegenheden en ontelbare interessante activiteiten en bezienswaardigheden.

 
Heerlijk badstrand met ondiep en kindvriendelijk water bij Vibæk Strand Mooi zandstrand en helder zwemwater bij het vakantiepark Vibæk Strand Uitzicht op de baai Ebeltoft Bugt vanuit de groene omgeving van het Vibæk Strand Vakantiehuizen omringd door groen, aan een meertje bij Vibæk Strand
 

Strande

Vibæk Strand is een 2 km lang, kindvriendelijk zandstrand met ondiep water en de Europese Blauwe Vlag. Via een vlonder kun je helemaal tot aan het water komen. Dit strand is dan ook bijzonder geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Een populaire activiteit in Ebeltoft Vig is het windsurfen. Enkele kilometers naar het oosten ligt Boeslum Strand, het beste strand van Djursland met fijn zand, een zandzeebodem, golven en goede windsurfmogelijkheden.

Natuur

Vibæk Strand wordt omgeven door heerlijke recreatieve gebieden zoals het mooie, glooiende bosgebied Handrup Bakker, Skramsø Plantage en Fruerlund Plantage. Nabij de plantages ligt het meer Stubbe Sø. Tussen Øer en Elsegårde, 8 km ten zuidoosten van Vibæk Strand, ligt een groot heidegebied met vele zeldzame en beschermde planten- en diersoorten. Het glooiende terrein heeft meerdere uitzichtpunten met een mooi uitzicht over de zee en de omgeving. Verder vinden jullie hier meerdere goede natuurpaden. Ca. 11 km van Vibæk Strand ligt het grootse, beschermde natuurgebied Mols Bjerge, met een gevarieerde natuur, ontelbare wandelpaden en een rijk dierenleven. Dichte bossen worden afgewisseld met open heidelandschappen en de uitzichtpunten Agri Bavnehøj (137 m) en Trehøje (127 m). Vanaf deze punten hebben jullie een schitterend uitzicht over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig en het Kattegat.

Activiteiten

Djursland heeft meerdere goede golfbanen. De mooie, licht glooiende baan van Ebeltoft Golf Club is de dichtstbijzijnde, maar de banen van Kalø Golf Club en Grenå Golklub zijn ook een bezoekje waard. Langs de kust van Ebeltoft Vig, alsmede in de Put & Take vismeren vinden de visliefhebbers onder jullie goede viscondities. Vanuit de haven van Ebeltoft worden er zeevistochten aan boord van een viskotter georganiseerd. In het zwembad, Ebeltoft Svømmehal is een dampbad, een massageruimte, solarium etc. Ook kunnen jullie per fiets, via de vele fietspaden, heerlijk genieten van de natuur langs Ebeltoft Vig.

Bezienswaardigheden

De gezellige, 700 jaar oude, stad Ebeltoft barst van de historische bezienswaardigheden. Slenter door het oude stadsdeel met de met kinderkopjes bestraatte straatjes, de scheve kleine huisjes en de gezellige winkeltjes (2 km). In het oude raadhuis is thans een streekhistorisch museum gevestigd. In het Glasmuseet kunnen jullie tentoonstellingen van zowel nationale en internationale glasdesigners bewonderen. In Ree Park – Ebeltoft Safari zijn de diersoorten, net als in de natuur, verdeeld over de vier continenten. Geniet van de open savanna's met de vele verschillende dieren. Het fregat Jylland is, met een lengte van 71 m, een gewicht van 2.450 ton en een zeiloppervlak van 1881 m2, het grootste houten oorlogsschip ter wereld. Het oude, idyllische dorpje Elsegårde, met een eigen dorpsvijver, ligt ca. 7 km van Vibæk Strand. Vanaf Elsegårde Strand heb je een mooi uitzicht naar het eilandje Helm.

Dagje uit

Kalø Slotsruin uit 1313 is een geliefd uitstapje. De ruïne is mooi gelegen aan Kalø Vig en verbergt vele spannende en ongelooflijke verhalen (20 km). In het Skandinavisk Dyrepark, bij Kolind, kunnen jullie via de 250 m lange wandelbrug de beren in het berenpark bezichtigen (22 km). Het pretpark, Djurs Sommerland is een leuk dagje uit voor de hele familie. Na betaling van de entree kunnen jullie gratis gebruik maken van alle attracties en activiteiten (26 km). In Grenå ligt het Kattegatcentret, waar je vanachter dikke glazen wanden de angstaanjagende haaien van heel dichtbij kunt bewonderen (29 km). Gl. Estrup Slot en Museum, met de musea Jyllands Herregårdsmuseum en Dansk Landbrugsmuseum, wordt omgeven door wallen, bossen, velden en weilanden (38 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vibæk Strand

Zoek vakantiehuis