Huur een vakantiehuis in Aborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Aborg, Funen, Denemarken van verhuring

Aborg ligt aan de westkust van Funen met uitzicht naar het eilandje Bågø, in een rustige natuurschone omgeving.

 

Gastenbeoordelingen van Aborg

 
 

4 gasten hebben Aborg een gemiddelde beoordeling van 4,75 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied bij Aborg is natuurschoon gelegen. Het gebied is ideaal voor jullie die willen vissen, vogels observeren, wandelen, fietsen of gewoon lekker van de natuur willen genieten. De dagelijkse boodschappen doe je in Aborg en hier vandaan is het 5 km naar het charmerende oude handelsstadje Assens. Vanuit Assens kun je naar het kleine gezellige eilandje Bågø varen.

 

Strande

Aborg heeft een goed en kindvriendelijk strand. De nabij gelegen stranden Feddet Strand, Mariendal Strand en Assens Næs, zijn alle kindvriendelijke stranden met goede faciliteiten. Bij Assens kun je bovendien bijzonder goed windsurfen.

Natuur

Enkele kilometers ten noorden van Aborg en zichtbaar vanaf het strand Sandager Næs, ligt het vogelrijke veengebied Emtekær Nor. In het aangelegde bos in Assens kunnen jullie lekker wandelen langs het bosmeer. In het Krengerups bos nabij Glamsbjerg vind je meerdere uitgezette wandelroutes (18 km). Helnæs ligt ca. 21 km ten zuiden van Aborg en is verbonden met West-Funen via een smalle dam. Het gevarieerde landschap van het schiereilandje is een belevenis op zich.

Activiteiten

Goede vismogelijkheden vind je langs de kust van Lillebælt, maar ook in een van de Put & Take vismeren die in de omgeving liggen. Een populaire activiteit hier in de omgeving is het fietsen op een railsfiets (skinnecykel). De route begint en eindigt in Assens en voert jullie door vredige landschappen, langs velden, bossen en kleine plaatsjes. Ook vind je in Assens tennisbanen en midgetgolfbanen. Golfspelers hebben op Funen ook diverse goede mogelijkheden. De dichtstbijzijnde golfbanen vinden jullie bij Glamsbjerg, Vestfyns Golfclub (18 km), Golfclub Lillebælt bij Middelfart (38 km) en Fåborg Golfclub (40 km). Het omliggende landschap nodigt jullie uit voor het maken van mooie wandel- en fietstochten.

Bezienswaardigheden

Assens is een 800 jaar oude handelsstad met mooie straatjes. In het charmerende, goed bewaard gebleven centrum liggen koopmanshuizen en vakwerkhuizen. Assens heeft ook moderne gebouwen, winkeltjes en een gezellige marina (7 km). In de 'Willemoesgårdens Mindestuer' vind je een verzameling scheepsmodellen, schilderijen, galjoenfiguren en wapens. In Ebberup, 11 km van Aborg, vind je de volgende bezienswaardigheden: de middeleeuwse burcht Hagenskov, met een oud gevangenenhol. De mooie oude, door bos en park omgeven, hereboerderij Gl. Alvernæs met de karakteristieke toren. De omgeving is rijk aan landgoederen, zoals bijv. Wedellsborg, Brahesborg, Krengerup Slot en Hagenskov Slot.

Dagje uit

Vanuit Assens vaart er dagelijks een klein veerbootje naar het idyllische, natuurschone eilandje Bågø. Bezoek het ''Vissenbjerg Terrarium'', het grootste terrarium van Scandinavië met reptielen en padden uit de gehele wereld (21 km). Het vogelpark Frydenlund bij Tommerup is een heerlijk natuurpark met 700 vogels uit alle werelddelen. Hier vind je volières, waterputten en een 2 km lang wandelpad dat jullie onder oude bomen door naar de savanna voert (29 km). Breng ook een bezoekje aan Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen. Odense is een moderne sfeervolle stad met een groot aanbod aan vertier in de vorm van muziek, theater, goochelaars op de pleinen van de stad, winkelstraatjes, cafeetjes en restaurants (43 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Aborg

Zoek vakantiehuis
 
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Aborg Vakantiehuis op het platteland, Aborg

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 70-2006

    
   1 week van EUR 1082,-