Huur een vakantiehuis in Æroskobing, Æro - Boek hier

Vakantiehuizen in Æroskobing, Æro, Funen, Denemarken van verhuring

Ærøskøbing ligt midden op het gezellige en natuurschone eiland Æro ten zuiden van Funen.

 

Gastenbeoordelingen van Æroskobing, Æro

 
 

6 gasten hebben Æroskobing, Æro een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

In het idyllische Ærøskøbing, de best bewaard gebleven 17e eeuwse handelsstad van Denemarken, vind je mooi, oude beschermde huizen, middeleeuwse straatjes, stokrozen, leuke winkeltjes, goede eetgelegenheden en een sfeervolle drukbezochte jachthaven. Ærø is ca. 30 km lang en op het breedste punt ca. 8 km breed. Naast Ærøskøbing vind je hier ook de steden Marstal, de grootste stad van het eiland, en Søby de kleinste stad. Verder heeft het eiland meerdere kleine dorpjes en vissersplaatsjes. Er zijn 4 verschilende veerdiensten die je naar Ærø brengen, vanuit Als, Funen en Langeland. Ærø is ongeacht het jaargetijde een heerlijk vakantiegebied.

 
Idyllische, kleurrijke strandhuisjes aan het badstrand van Ærøskøbing Een van de gezellige strandhuisjes aan het heerlijke badstrand van Ærøskøbing Ouderwetse bakkerij in een van de geplaveide straatjes van Ærøskøbing Het plein met de twee karakteristieke waterpompen in Ærøskøbing
 

Strande

Het Vesterstrand van Ærøskøbing is een heerlijk kindvriendelijk strand, met kleine gezellige kleurige badhuisjes op het strand. Vanaf het strand kun je genieten van de allermooiste zonsondergangen. Langs de hele kust van Ærø vinden jullie meerdere goede en kindvriendelijke stranden. Het witte zandstrand, Erikshale Strand bij Marstal heeft bovendien de Europese Blauwe Vlag.

Natuur

Ærø heeft een unieke natuur met heerlijke stranden, bochten, inhammen, waadgebieden, velden, steile hellingen en glooiende bosgebieden. De kust aan de Zuid-Funense eilandenzee is mild en vlak, terwijl de kust aan de Oostzee meer glooiend en dramatisch is met hoge duinen en steile zandhellingen. Vanaf het beschermde duin Voderup Klint aan de zuidkust, ca. 7 km van Ærøskøbing, heb je een schitterend uitzicht over de zee. Bij helder weer kun je de kust van Als, de Noord-Duitse kust en de invaargeul naar Flensborg Fjord zien liggen. Via een pad kun je vanaf het duin aan het strand komen. Ten zuidoosten van Ærøskøbing ligt Gråsten Nor, een groot waadgebied met een rijk vogelbestand en een mooie flora. De natuur rond de vuurtoren Skjoldnæs Fyr, op het noordelijkste puntje van Æro is erg mooi en ook hier ligt een waadgebied met vele vogelsoorten.

Activiteiten

De vele bochten en inhammen langs de gehele kust van Ærø zijn bijzonder geschikt om te vissen. Goede visstekkies zijn Urehoved ved Ærøskøbing, Ærøs Hale ved Marstal, Drejet ten westen van Marstal, Voderup naar het zuiden en Skjoldnæs bij de vuurtoren op het noordelijke deel. In Ærøskøbing kun je bowlen, paardrijden, petanque of midgetgolf spelen. Hier in het gebied staan er meerdere wandel- en fietsroutes tot jullie beschikking. Fietsroute nr. 91 en nr. 92 voeren jullie door het mooie natuurlandschap. Fietsen kun je ter plekke huren. Andere populaire activiteiten op Ærø zijn windsurfen en het varen met een zeekajak.

Bezienswaardigheden

Ærøskøbing Bymølle is een mooie, gerestaureerde, windmolen aan de rand van het stadje. Ærø Museum in Ærøskøbing heeft een verzameling oudheidkundige voorwerpen van nederzettingen uit de steentijd alsmede tentoonstellingen over zeevaart, landbouw en het stadsmilieu enz. Hammerichs Hus is ingericht in het 17e eeuwse huis van de schilder en hier vind je o.a. een verzameling antiek. Flaske-Peter Samling is een grote verzameling flaskeskibe (flessenscheepjes) en scheepsmodellen alsmede schilderijen van veerboten. Søbygaard is een oude 'voldsted' met goed bewaarde gebouwen uit de middeleeuwen en renaissance. Søbygaard staat dan ook op de lijst van Nationale Natuurmonumenten. In en om Ærøskøbing wonen vele schilders, pottenbakkers en andere kunstenaars. Bezoek evt. de galerieën, kaarsenmakerijen of werkende ateliers. Bezoek ook eens de kleine oorspronkelijke havenmilieus in de havens van Kleven en Strandbyen.

Dagje uit

Marstal is Ærøs grootste stad en ligt aan de oostelijke afsluiting van het eiland, Eriks Hale. Het is een gezellig charmerend stadje met smalle straatjes, stokrozen het gezellige stadssfeertje en de sfeervolle jachthaven. Aan de haven ligt een lange pier en een kalkoven die fungeren als havenkenmerk. Het Søfartmuseet in Marstal heeft 4 gebouwen met ca. 30 tentoonstellingszalen waar je de geschiedenis van de zeevaart kunt bekijken. Hier vind je o.a. 200 scheepsmodellen en ca. 130 flaskeskibmodeller (15 km). Søby ligt op het noordwestelijke puntje van Ærø. Het plaatsje is een oud vissersdorp, en met haar Marina, de mooie kerk, de met stro bedekte molen Søby Mølle (1881) en het gezellige sfeertje dat er heerst, zeker een bezoekje waard (15 km). Skjoldnæs Fyr, op het noordelijkste puntje van Ærø, ligt in de mooie natuur met o.a. het waadgebied 'Næbbet' waar vele vogelsoorten leven (20 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Æroskobing, Æro

Zoek vakantiehuis
 
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Æroskobing, Æro Vakantiehuis op het platteland, Æroskobing, Æro

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 18   •   Slaapkamers: 6
   Huisdieren toegestaan: 2   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 76-1011

    
   1 week van EUR 1128,-