Huur een vakantiehuis in Assens - Boek hier

Vakantiehuizen in Assens, Funen, Denemarken van verhuring

De mooie oude handels- en zeevaartstad Assens is gelegen bij Lillebælt in een natuurschone omgeving.

 

Gastenbeoordelingen van Assens

 
 

4 gasten hebben Assens een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De 800 jaar oude West-Funense stad is een vredige oase. Assens heeft de mooiste, met keien bestraatte, straatjes van Denemarken. In het charmerende en goed bewaard gebleven centrum liggen nog vele koopmanshuizen en vakwerkhuizen. Assens heeft echter ook moderne gebouwen, winkels, restaurants, een gezellige Marina en een groot aanbod aan galerieën en musea. De stad wordt omgeven door kust en een rustige gevarieerde natuur met velden en bossen. Vanuit Assens kun je varen naar het gezellige kleine eilandje Bågø.

 

Strande

Zowel ten noorden als ten zuiden van Assens liggen diverse goede stranden. Het heerlijke brede zandstrand Saltofte Strand, ligt slechts enkele kilometers ten zuiden van Assens. Er is een goed en kindvriendelijk strand bij Aborg, enkele kilometers naar het noorden. Feddet Strand, Mariendal Strand en Assens Næs zijn alle fijne, kindvriendelijke stranden met goede faciliteiten. Bij Sandager Næs, 12 km ten noorden van Assens, is ook een goed strand met laag water en dus zeer geschikt voor de kleintjes. Vanaf het strand kun je genieten van het uitzicht over 'Emtekær Nor', een interessant en vogelrijk veengebied. Windsurfers vinden goede surfcondities bij Assens.

Natuur

Midden in Assens ligt een bos met een heerlijk bosmeer, waar je lekker kunt wandelen. Assens wordt omgeven door Lillebælt en een licht glooiend landschap met prachtige vergezichten, uitgestrekte weilanden, kronkelige weggetjes en heerlijke bosgebieden. Het vogelrijke veengebied, 'Emtekær Nor' ligt ca. 13 km ten noorden van Assens en is zichtbaar vanaf het strand bij Sandager Næs. Ongeveer 15 km ten zuidoosten van Assens ligt het schiereilandje Helnæs, met een prachtige, gevarieerde en ongerepte natuur. De 3 meest markante natuurgebieden op Helnæs zijn: Bobakkerne, Helnæs Made en Feddet. In dit gebied liggen enkele zeer goed bewaard gebleven grafheuvels uit het steentijdperk. Jordløse Bakker bij Damsbo is een mooi natuurgebied met een rijke flora en fauna. In het mooie bos Krengerup Skove bij Glamsbjerg vinden jullie diverse uitgezette wandel- en fietsroutes (18 km).

Activiteiten

Assens heeft een groot aanbod aan activiteiten, je kunt er o.a. bowlen, tennissen of midgetgolf spelen. In het bos kunnen jullie heerlijk wandelen rond het bosmeer of een potje schaken op het grote openlucht schaakbord dat hier gelegen is. Een populaire activiteit alhier is het fietsen op een railsfiets (skinnecykel). De route begint en eindigt in Assens of Tommerup en voert jullie door vredige landschappen, langs velden, bossen en pittoreske plaatsjes. Je kunt o.a. genieten van Dreslette Kirke, Helnæs Bugten en het oude vissersplaatsje Torø Huse. Visliefhebbers kunnen heerlijk vissen langs de gehele kust van Lillebælt of in een van de Put & Take vismeren. Voor golfspelers is Funen een echt golf-eldorado. De dichtstbijzijnde banen vinden jullie bij Vestfyns Golfclub in Glamsbjerg (14 km), Fåborg Golfclub (34 km) en Golfclub Lillebælt bij Middelfart (40 km).

Bezienswaardigheden

De oude handelsstad Assens, met de mooie straatjes en oude vakwerkhuizen is een attractie op zich. In 'Assens Miniby', bij het bos, kunnen jullie Assens rond het jaar 1900 bewonderen, uiteraard in miniformaat. In het museum 'Ernst´s Samlinger' vind je voorwerpen uit de gehele wereld, die de fabrikant F. Ernst meebracht van zijn verre reizen. 'Mands Samling' is een kunsthistorisch museum dat ingericht is in een sfeervolle (købmansgård). In het ouderlijk huis van de zee- en oorlogsheld Peter Willemoes, ligt het kultuurhistorische museum 'Willemoesgårdens Mindestuer' met een kunst- en zeevaartverzameling. In het Vedstrårup Veteranbilmuseum (oude auto´s) kunnen jullie 60 mooi gerestaureerde historische automobielen bewonderen. Bij Ebberup ligt de mooie Funense hereboerderij, Gl. Alvernæs, met een oud gevangenenhol.

Dagje uit

Vanuit Assens vaart er dagelijks een klein veerbootje naar het idyllische, rustige en natuurschone eilandje Bågø. Bågø is bekend vanwege de grote, goed onderhouden, boerderijen die hier gelegen zijn. Bij de aanlegplaats van het veerbootje, ligt ook de gezellige kleine jachthaven. Het ''Skoda Museum'' in Glamsbjerg, toont de geschiedenis van Skoda v.a. 1937 tot heden (14 km). Het Openluchtmuseum ''Vestfyns Hjemstavnsgård'' bij Gummerup heeft vakwerkhuizen, huisraad en landbouwgereedschappen uit 1750-1950 (17 km). In het grootste terrarium van Scandinavië, ''Vissenbjerg Terrariet'', wonen reptielen en padden uit de gehele wereld. In Vogelpark ''Frydenlund Fuglepark'', bij Tommerup, vind je 700 verschillende vogels, waterputten, volières en een 2 km lang wandelpad dat jullie onder grote bomen door naar de open savanna voert (25 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Assens

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Assens Vakantieappartement in een vakantiedorp, Assens

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 70-2302

    
   1 week van EUR 408,-
    
  •  

   Assens Vakantieappartement in een stad, Assens

    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 70-2306

    
   1 week van EUR 408,-
    
  •  

   Assens Vakantieappartement in een stad, Assens

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 70-2010

    
   1 week van EUR 305,-