Huur een vakantiehuis op Avernako - Boek hier

Vakantiehuizen op Avernako, Funen, Denemarken van verhuring

Geniet tijdens uw vakantie op Avernakø van de rust en stilte, de mooie natuur en de ontspannen eilandsfeer.

 

Gastenbeoordelingen van Avernako

 
 

gasten hebben Avernako een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het prachtige, ongerepte eilandje Avernakø is ca. 6 km2 groot en ligt in de Zuid-Fuunse archipel, op slechts een half uur varen Fåborg. Avernakø bestaat eigenlijk uit 2 eilandjes, Avernak en Korshavn, die door een dam met elkaar verbonden zijn. U vindt er fraai gelegen vakantiehuizen, een gezellige eilandsfeer, rust en stilte en een ongerepte natuur. Avernakø is vooral bekend om zijn populatie zeldzame roodbuikvuurpadden, de vele goede visstekken aan de kust, de meibomen, meipaal en vondsten uit de oudheid. In 1685 vonden eilandbewoners 6 gouden schalen met zonnetekens, die tegenwoordig te zien zijn in het Nationale Museum. Avernakø heeft 2 gezellige jachthavens, een goed bevoorrade supermarkt, een eetgelegenheid en verschillende bezienswaardigheden. Avernakø is de ideale vakantiebestemming voor sportvissers, natuurliefhebbers en iedereen die even helemaal tot rust wil komen!

 

Strande

Bij Nakke Odde, helemaal in het oosten, ligt een breed en kindvriendelijk zandstrand. Bij Revkrogen, ten zuiden van Nakke Odde, ligt nog een zandstrand, maar hier wordt het water snel diep. U kunt ook zwemmen bij het kindvriendelijke Munke Strand, aan de noordkust van Avernak. Daarnaast ligt bij de veer- en jachthaven nog een mooi zandstrand met een zwemsteiger.

Natuur

De grootste attractie van Avernakø is de prachtige, glooiende natuur met de vele verschillende dieren en vogels. Deze glooiende natuur is ongerept en wordt gekenmerkt door velden, veengronden, bossen en strandweilanden. Op veel plaatsen heeft u vanaf de hoge heuvels uitzicht over zee. Geniet ook van de mooie natuur in de moerasgebieden rond het meer Hovedsøen bij de veerhaven. Het eiland is vooral bekend om de zeldzame roodbuikvuurpadden, die zich ophouden in poelen en vijvers. De populatie bestaat op dit moment uit ca. 150 padden, en in de zomermaanden is hun gekwaak goed te horen. Daarnaast zijn er veel fazanten en hazen te zien op het eiland. Bij Avernak Hoved, direct ten zuiden van het zandstrand en de jachthaven, ligt een vogelbroedplaats die in de broedperiode van 1 maart tot 15 juli gesloten is voor het publiek. Op Avernakø zijn veel interessante vogels te zien, zoals de torenvalk en de bruine kiekendief.

Activiteiten

Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis op Avernakø kunt u op allerlei manieren actief zijn in de ongerepte natuur. De 19 km lange kust van het eiland heeft veel goede visplekken, waar u o.a. zeeforel, kabeljauw, geep en platvis kunt vangen. Er kan het hele jaar door worden gevist, maar zeeforellen vangt u het beste in het voor- en najaar. De unieke natuur leent zich bij uitstek voor mooie wandel- en fietstochten. Op de website van Avernakø, tom693.wix.com/avernak, staat een plattegrond met tips voor leuke wandelroutes op het eiland. Geniet op Avernakø ook van de aanblik van de zeldzame meiboom. Ook kunt u er een meipaal zien, die in deze contreien alleen nog te vinden is op het eilandje Strynø, en waar de eilandbewoners elk jaar op de zaterdag voor Pinksteren samenkomen.

Bezienswaardigheden

De 6 gouden schalen met zonnetekens, die in 1685 op Avernakø werden gevonden, zijn tegenwoordig te bewonderen in het Nationale Museum. Kopieën van deze beroemde vondsten uit de oudheid kunt u echter ook bekijken in de Avernakø Kerk, die maar liefst dateert uit het jaar 1536. De kerk is het hele jaar door elke dag geopend. De boerderijwinkel Avernakø Geder in de voormalige school verkoopt geiten- en konijnenproducten, aardewerken potten, lepels van geitenhoorn, jam, sap en nog veel meer. In de oude rokerij van Korshavn kunt u heerlijke gerookte vis kopen voor de lunch. Daarnaast biedt Avernakø vele bezienswaardigheden in de natuur, zoals bijv. een vogelreservaat.

Dagje uit

Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis op Avernakø kunt u gratis met de veerboot naar het nabijgelegen Lyø, net als Avernakø een idyllisch, wonderschoon eilandje in de Zuid-Fuunse archipel. Hier kunt u o.a. een interessante tentoonstelling bekijken in het Lyø Maritime Museum. Als u op vakantie gaat naar Avernakø, komt u automatisch ook in Faaborg terecht. Neem eens de tijd om dit gezellige, Zuid-Fuunse stadje te verkennen. Faaborg is een idyllisch provinciestadje met oude straatjes, scheefgezakte huisjes, mooie koopmanshuizen en een levendige haven. Bezoek bezienswaardigheden als het gevangenismuseum Fåborg Arrest, het miniatuurstadje Fåborg Miniby, het Fåborg Museum voor Fuunse Schilderkunst, het mooie koopmanshuis ’Den Voigtske Gård’, het landgoed Herregården Brahetrolleborg en het Hvedholm Slot. Daarnaast kunt u in Fåborg gezellig winkelen en heerlijk eten.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen op Avernako

Zoek vakantiehuis