Huur een vakantiehuis in Baago - Boek hier

Vakantiehuizen in Baago, Funen, Denemarken van verhuring

Het idyllische en gezellige eilandje Bågo ligt in het Lillebælt, ca. 30 min. zeilen van Assens op Funen.

 

Gastenbeoordelingen van Baago

 
 

gasten hebben Baago een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Bågø is een rustig, harmonisch landbouweiland met een prachtige natuur. Op het eilandje wonen slechts 30 mensen en is dus echt een mini gemeente. Verder staat het eilandje bekend vanwege de grote en goed onderhouden boerderijen die in het stadje, midden op het eiland gelegen zijn. Bij de aanlegplaats van de veerboot ligt ook een sfeervolle kleine jachthaven. Het eilandje heeft een kiosk en een café dat in de zomermaanden geopend is. De grotere boodschappen kun je in Assens doen alwaar je een groot aanbod aan diverse winkels hebt.

 

Strande

Het beste strand van het eilandje is een zandstrand dat in de buurt van de veer- en jachthaven ligt.

Natuur

Het hoogste punt van Bågø ligt 8 m boven de zeespiegel, hiervandaan heb je een mooi uitzicht over het Lillebælt. Op Bågø zijn 2 grote meren met er tussen in gelegen weilanden. Dit landschap trekt vele trekvogels, die met name in het voor- en najaar de natte gebieden bezoeken. Deze gebieden zijn bovendien door de Europese Unie uitgeroepen tot beschermd vogelgebied. Vanaf de 2 aanwezige observatieposten kun je de vogels observeren.

Activiteiten

Sportvissers hebben hele goede vismogelijkheden langs de kust van Bågø, met name vanaf het westelijke kustgedeelte en nabij de vuurtoren. Het eilandje is ook een perfecte vakantiestek voor natuurliefhebbers, die graag het eiland te voet willen ontdekken.

Bezienswaardigheden

Een enkele grafheuvel aan de zuidkust van het eiland, bewijst dat er al heel lang geleden mensen op Bågo gewoond hebben. De kerk van Bågø ligt op het noordelijke deel van het eilandje en is gebouwd in een mooie doch eenvoudige stijl. De beschermde vuurtoren op het oostelijke deel van Bågø is gebouwd in 1816 en de oudste vuurtoren van Denemarken.

Dagje uit

Assens is een 800 jaar oud handelsstadje met de mooiste straatjes en steegjes van Denemarken. In het charmerende en goed bewaard gebleven centrum vind je oude koopmanshuizen en vakwerkhuizen. Assens heeft echter ook moderne gebouwen, winkeltjes en een erg gezellige Marina. In het ''Willemoesgården Mindestuer'' is een tentoonstelling met scheepsmodellen, schilderijen, galjoenfiguren, wapens etc. Bezoek Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen, een moderne en sfeervolle stad met vele activiteiten zoals muziek, kultuur, theater, straatgoochelaars maar ook leuke winkeltjes en gezellige cafeetjes en restaurants (38 km van Assens).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Baago

Zoek vakantiehuis