Huur een vakantiehuis in Bagenkop - Boek hier

Vakantiehuizen in Bagenkop, Funen, Denemarken van verhuring

Bagenkop, het zuidelijkste plaatsje op Langeland, is een oud gezellig vissersdorp en een heerlijk vakantiegebied.

 

Gastenbeoordelingen van Bagenkop

 
 

13 gasten hebben Bagenkop een gemiddelde beoordeling van 4,69 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De atmosfeer in het oude dorpje Bagenkop is goed en in de zomer heerst er een prettige vakantiestemming wanneer de plezierjachten aanmeren in de kleine maar gezellige jachthaven van Bagenkop. Hier vinden jullie diverse eetgelegenheden maar ook diverse petanque banen. Bagenkop is de drukste vissershaven van Langeland en zodra de viskotters de haven binnenvaren met hun vangst kun je verse vis direct van de vissers kopen. Verser kan het niet! De dagelijkse boodschappen doe je in het plaatsje zelf. Een groter aanbod van winkels en waren vind je echter in de hoofdstad van Langeland, nl. Rudkøbing, ca. 26 km noordwaarts.

 
Mooi, lang zandstrand bij het vakantiepark Bagenkop Zwemsteiger bij het zandstrand van het vakantiegebied Bagenkop Kunsthal, bakker en uitkijktoren in de haven van Bagenkop Vissersboten en plezierbootjes in de gezellige haven van Bagenkop
 

Strande

Bij Bagenkop ligt een strand met zand, stenen en gras. Het beste zandstrand van Langeland ligt bij Hesselbjerg, slechts enkele kilometers van Bagenkop. Hesselbjerg Strand heeft fijn zand, duinen en rustig laag water, waardoor het strand bijzonder geschikt is voor de kleintjes. Bovendien heeft het strand de Europese Blauwe Vlag. Bij Humle ligt Ristinge Strand en is ook vanwege het lage water en de fijne zandbodem bijzonder kindvriendelijk maar ook zeer geschikt om te windsurfen. Ook hier vind je de Blauwe Vlag.

Natuur

Bagenkop ligt in de luwte van hellingen en wordt omgeven door duinen, bossen, veengronden, 'nor' (oude, ingedamde, lagunes met laag water) en een groot vogelreservaat, 'Gulstav Mose', met een overvloed aan interessante vogels. Dovns Klint (duin) ziet er na elke storm die Langeland ramt, anders uit. Dovns Klit heeft een rijk vogelleven. Op het zuidelijkste puntje van Langeland ligt de vuurtoren 'Kelds Nor Fyr'. Vanaf deze oude, 39 m hoge, vuurturen heb je een prachtig uitzicht over Langeland en Ærø. Op een heldere dag kun je zelfs Kiel in Duitsland zien liggen. Op weg naar de vuurtoren komen jullie door het natuurreservaat 'Gulstav'. In de glooiende omgeving liggen vele uitgezette routes die je te voet, met de fiets of vanaf een paardenrug kunt volgen. Op de top van een van de vele heuvels kun je even stoppen en genieten van het mooie uitzicht over het landschap.

Activiteiten

Zuid-Langeland heeft goede condities voor sportvissers. 'Dovns Klint' is een geliefd plekje voor de kustvissers, maar je kunt ook vissen in het Put & Take vismeer bij Humble of zeevissen aan boord van een van de viskotters. Golfliefhebbers kunnen terecht op de banen van Langelands Golfclub bij Humble, alwaar je golfclubs e.d. kunt huren. Het prachtige golfparcours ligt slechts enkele honderden meters van de zee verwijderd. In het Surf Center Langeland, bij Humble, vinden jullie watersportactiviteiten voor de hele familie. Hier heb je de mogelijkheid om te duiken, snorkelen, een ritje op de banaanboot te maken of te varen in een kano of kajak.

Bezienswaardigheden

Geniet van het oudste stadsdeel van Bagenkop met kleine scheve huisjes en idyllische tuinen. Het plaatsje heeft dezelfde pittoreske sfeer als Gl. Skagen in Noord-Jutland. Binnen de kortste keren waan je jezelf ver terug in de tijd. Het voormalige militaire complex 'Langelandsfortet' in Bagenkop fungeert vandaag de dag als museum met kanonnen, bunkers en een tentoonstelling over de Koude Oorlog. Een van de vele herinneringen aan de oudheid, die de omgeving rijk is, vinden jullie bij Bagenkop, nl. de 'Hulbjerg Jættestue' (grafkamer). Hier kun je in de grafkamer kruipen maar vergiet niet je zaklantaarn.

Dagje uit

Breng een bezoekje aan het 700 jaar oude handelsstadje Rudkøbing, met haar originele, oude huizen. In het oude stadsdeel liggen idyllische, met kinderkopjes bestraatte, smalle straatjes alsmede de gezellige havens Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn (26 km). Het mooie landgoed, 'Skovsgaard Gods' nabij Rudkøbing is gelegen in een prachtig natuurlandschap met bossen, weiden, velden en veengronden. Van Langeland kunnen jullie een uitstapje maken naar Tåsinge of Funen. Ook een zeiltocht over de Zuid-Funense eilandenzee is zeker aan te bevelen. Elke zomer wordt er in julie het Langelandfestival gehouden, een musicale belevenis voor jong en oud. Elk jaar komen er ongeveer 20.000 mensen naar Rudkøbing om te genieten van de gezellige sfeer rond het festival.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Bagenkop

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Bagenkop Vakantiehuis in een vakantiedorp, Bagenkop

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 75-1532

    
   1 week van EUR 424,-
    
  •  

   Bagenkop Vakantieappartement in een vakantiedorp, Bagenkop

   13 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   5 m tot water
   Reg. nr.: 75-1527

    
   1 week van EUR 407,-