Huur een vakantiehuis in Bojden - Boek hier

Vakantiehuizen in Bojden, Funen, Denemarken van verhuring

Bøjden ligt op Horne Land aan de zuidwest kust van Funen met uitzicht naar Helnæs en de Zuid-Funense eilandenzee.

 

Gastenbeoordelingen van Bojden

 
 

11 gasten hebben Bojden een gemiddelde beoordeling van 4,45 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied van Bøjden ligt in een mooi, rustig natuurlandschap, omgeven door het Lillebælt, met mooie stranden en vele eilandjes, kleine vissersplaatsjes en een vogelreservaat. Vanaf de kust en vanuit de meeste zomerhuizen in dit gebied heb je uitzicht over Lillebælt, naar Helnæs, Als en Zuid-Jutland. Bøjden is centraal gelegen ten opzichte van diverse activiteiten, bezienswaardigheden, natuurgebieden en grotere steden in dit gebied. Een perfecte vakantiebestemming voor de familie met kinderen, natuurliefhebbers en sportvissers. De dagelijkse boodschappen doe je hier in de omgeving. Slechts 10 km van Bøjden ligt de oude gezellige handelsstad Fåborg, met smalle sfeervolle straatjes, winkeltjes en restaurants, kunstenaars en culturele bezienswaardigheden. Vanuit Bøjden vaart er meerdere keren per dag een veerboot naar Fynshav op Als.

 

Strande

Bøjden Strand is een fijn strand met stenen en grof zand. Het water is hier ondiep en daardoor is dit strand zeer geschikt voor de kleintjes. Windsurfers hebben ook goede surfmogelijkheden hier aan Bøjden Strand. Net achter het strand ligt het natuurreservaat Bøjden Nor. Enkele kilometers naar het oosten ligt Sinebjerg Strand, eveneens een goed en kindvriendelijk strand. Hier kun je ook boten en kajakken huren. In het gebied 'Knold' bij Dyreborg, ca. 11 km ten oosten van Bøjden, vinden jullie een heerlijk zandstrand met zwemsteiger en diep, fris water.

Natuur

Via een wandelroute en vanuit observatieplaatsen in het vogelreservaat Nor kun je ca. 50 verschillende vogelsoorten van dichtbij observeren. Onderweg staan verschillende bordjes met informatie over de vogels. Vanaf hier kun je heel soms de walvissen en dolfijnen van de Oostzee door het Lillebælt zien zwemmen. Horne Land bestaat uit een glooiend open landschap omgeven door water. In het oostelijk gelegen bos, Dyreborg Skov, kun je genieten van de natuur, de herten en de speciale sfeer die hier heerst. De Funense Alpen, 'Svanninge Bakker', liggen ten noorden van Fåborg, een mooi heuvelachtig bosgebied met vele wandel- en fietspaden. 'Sollerup Skov', 5 km ten noorden van Fåborg, ligt eveneens in een natuurschoon glooiend terrein. Het natuurgebied 'Trebjerg' bij Håstrup is het derde hoogste punt van Funen, nl. 128 m boven de zeespiegel. Het wandelpad 'Dronningeruten' voert jullie naar boven (15 km van Bøjden).

Activiteiten

De omgeving is ideaal voor sportvissers, de hele kust van Horne Land is zeer visrijk. Ga je liever zeevissen dan kan dit aan boord van de kotters uit Fåborg. Wil je zeilen op het Lillebælt dan kun je in Sinebjerg, 4 km naar het zuiden, boten en kajakken huren. De gehele kust van Horne Land biedt goede condities voor windsurfers. De omgeving van Horne is ook zeer attractief voor het maken van wandel- en fietstochten. Golfliefhebbers kunnen golfen bij Fåborg Golfclub, een van de mooist gelegen golfbanen van Denemarken. Je vindt deze 18-holes baan bij Dalkildegaard in het noordelijke deel van 'Svanninge Bakker'. Speel je liever tennis, petanque of midgetgolf, dan kun je terecht in Fåborg. Hier ligt ook een zwembad met sauna en solarium. Vanuit Bøjden vaart de veerboot naar Als en vanuit Fåborg kun je met de veerboot naar de eilanden Ærø, Avernakø, Lyø en Bjørnø varen.

Bezienswaardigheden

In Horne ligt de enige ronde kerk van Funen die omstreeks 1100 als vestingskerk gebouwd is. In het nabijgelegen 'Hvedholm Slot', ligt een wijnkelder en een kunsthandwerkboetiek (7 km). 'Grubbe Mølle' nabij Svanninge is een gerestaureerde, in werking zijnde, Hollandse wind- en watermolen, hier wordt nog steeds koren gemalen en kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de molen (8 km). Langs de kust van Horne Land liggen vele kleine sfeervolle visserplaatsje zoals het idyllische vissersplaatsje Dyreborg met vakwerkhuizen uit 1700-1800, omgeven door een bos vol met hertjes (11 km). De oudste in werking zijnde watermolen van Denemarken, 'Kaleko Vandmølle', is mooi gelegen in zijn oorspronkelijke omgeving (12 km). In meerdere van de in de omgeving gelegen bossen, kun je de oude zeer goed bewaard gebleven grafheuvels en hunebedden uit het steentijdperk bewonderen.

Dagje uit

Geniet van de oude handelsstad Fåborg, de gezellige sfeer en vele bezienswaardigheden, o.a. de resten van de middeleeuwse vesting, de gevangenistentoonstelling in 'Fåborg Arrest', 'Fåborg Miniby, de bloementuin 'Blomsterhaven Strandlyst', het 'Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst' of een van de vele andere bezienswaardigheden (10 km). 'Egeskov Slot' bij Kværndrup is de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa, met een mooi slotspark, een labyrint en div. musea (30 km). In het vogelpark 'Frydenlund Fuglepark' bij Tommerup kun je 700 vogels uit de gehele wereld bezichtigen (39 km). Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen, is een moderne sfeervolle stad met vele culturele activiteiten (46 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Bojden

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Bojden Vakantiehuis, Bojden

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 70-8005

    
   1 week van EUR 520,-
    
  •  

   Bojden Vakantiehuis, Bojden

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 70-8004

    
   1 week van EUR 472,-