Huur een vakantiehuis in Bogense - Boek hier

Vakantiehuizen in Bogense, Funen, Denemarken van verhuring

In Bogense, de stad van de Zeemeermin, beleef je echte idylle op het noordelijkste puntje van Funen.

 

Gastenbeoordelingen van Bogense

 
 

29 gasten hebben Bogense een gemiddelde beoordeling van 4,72 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Meinte, Grou bezocht het gebiet van
 
05-09-2020 aan 12-09-2020

We hadden de fietsen mee, dus mooie routes gefietst. Prachtige plekken gezien zo.


 

Omgeving

De 700 jaar oude handelsstad Bogense ligt aan de noordkust van Funen, direkt aan het water en met uitzicht naar het ongerepte eilandje Æbleø. Het idyllische stadje is bijzonder charmerend met het oude stadsdeel, de kronkelige straatjes, mooie oude vakwerkhuizen, het beeld 'Manneke Pis', de kerk, en het stadsbeekje dat zich door Bogense kronkelt. Ook ligt hier de schilderachtige haven en de grote sfeervolle Marina. In Bogense vinden jullie goede inkoopsmogelijkheden, vele eetgelegenheden, goede activiteitsmogelijkheden alsmede vele culturele bezienswaardigheden.

 
Ondiep en helder zwemwater aan de oostkant van de haven in Bogense Bogense heeft een grote, gezellige jachthaven met veel faciliteiten Plezierbootjes langs het charmante kanaal in Svendborg Uitzicht over het heldere zwemwater bij de jachthaven van Bogense
 

Strande

Het Marinastrand van Bogense Marina is een van de plekken in Denemarken met zeer schoon water. Hier heb je fijn zand en ondiep water dat slechts langzaam dieper wordt, waardoor Marinastrand bijzonder geschikt is voor de kleintjes. De 18.000 m2 grote, nieuw aangelegde, strandtang heeft kleine lagunes afgescheiden door steendijken. Hier heb je goede condities voor een veelvoud aan strandactiviteiten zoals zwemmen, surfen, zonnebaden, beachvolley, vliegeren, wandeltochtjes etc. Bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag.

Natuur

De natuur rond Bogense bestaat uit strand, kust, strandweilanden met grazende koeien, bosgebieden, velden en recreatieve groene gebieden. Het hoogste punt (35 m boven de zeespiegel) vinden jullie bij Mosegård. Hier vandaan kun je, in het westen, de brug Lillebælt zien liggen (8 km). Hier liggen ook meerdere visrijke en bijzonder mooie veengronden. Bijv. 'Langemosen', 'Eskelund Mose' en 'Runde Mose'. Ten zuidoosten van Bogense ligt Søndersø, een heerlijk glooiend met bos bedekt landschap, dat zeer geschikt is voor wandeltochten (15 km). Bij Morud ligt het 'Langeø Skov' (bos) met diverse goede wandelpaden. Zeker de moeite waard is het wandeltochtje rond het mooie bosmeer, met aan de ene kant het 'Langesø Skov' kapelletje en aan het andere einde 'Langesø Slot' (19 km).

Activiteiten

Bogense heeft een rijk aanbod aan activiteiten, zoals een zwembad, tennisbanen en een midgetgolfbaan, fiets- en bootverhuur. Paarden kun je, net buiten Bogense, huren. Vanuit de haven van Bogense kun je zeilen naar de eilandjes Samsø en Endelave. Aan de kust van Bogense als ook op Æbleø zijn er goede vismogelijkheden. Wil je liever zeevissen, dan kan dit aan boord van het motorschip 'Castor' dat vertrekt uit Bogense Havn. Probeer het grote vismeer, Bogense Lystfiskersø bij de Marina, Put & Take meer Mosegaarden bij Sdr. Esterbølle (11 km) of 'Lindegårdens Put & Take' bij Otterup (27 km). Golfliefhebbers kunnen hier in de omgeving ook volop genieten van de banen van Odense Eventyr Golf en Odense Golfclub (30 km), Blommenslyst Golfclub (33 km), Golfclub Lillebælt Lundebjerggård bij Middelfart (33 km) en Vestfyns Golfclub in Glamsbjerg (37 km).

Bezienswaardigheden

Bogense is met haar oude pleintjes, kronkelige straatjes, oude vakwerkhuizen, de schilderachtige haven en de grootste Marina van Funen, een attractie op zich. Bij 'Gallerie M' kun je grafische kunst, schilderijen en sculpturen bewonderen. In het 'Nordfyns Museum' leer je meer over de streekgeschiedenis en kun je archeologische kleinodiën bewonderen. Het beeld 'Mannekes Pis' is een kopie van 'Manneke Pis' in Brussel. In het oude stadsdeel ligt de mooie 'Gl. Købmandsgård' (18e eeuws vakwerkhuis). Het kleinste huis van Denemarken, slechts 23 m2, ligt op het Torvet midden in Bogense. Aan de dijk in het oostelijke deel van Bogense ligt de mooie witte molen 'Stegø Mølle'. In 'Harridslevgaard Slot', deels geopend voor publiek, vinden jullie een middeleeuwse kelder, een gevangenenkelder en een geheime trap (3 km). Het landgoed 'Gyldensteen Gods' is mooi gelegen tussen de grote bos- en natuurgebieden nabij het water (4 km).

Dagje uit

Het beschermde eilandje Æbleø ligt in het Kattegat, ten noorden van Bogense. Het eilandje heeft een speciale natuur waar je van kunt genieten via een 7 km lange wandeltocht. In Skovby, ca. 8 km van Bogense, ligt 'Kunstgården', hier vind je alles van keramiek en houtkunst tot schilderijen. In Morud ligt het speelgoedmuseum 'Fyns Legetøjsmuseum' (19 km). Het grootste terrarium van Scandinavië ligt in Vissenbjerg. Hier wonen reptielen en padden uit de gehele wereld (25 km). Odense, geboorteplaats van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met veel vermaak, bijv. muziek, theater, goochelaars, winkelstraatjes, cafeetjes en eetgelegenheden. Nabij Odense liggen ook 'Odense Zoo', 'Den Fynske Landsby', plattelandsmuseum, het huis van H.C. Andersens en het spoorwegmuseum 'Danmarks Jernbanemuseum' en zeker een bezoekje waard.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Bogense

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Bogense Vakantiehuis, Bogense

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: 1   •   15 m tot water
   Reg. nr.: 72-5727

    
   1 week van EUR 308,-
    
  •  

   Bogense Vakantieappartement, Bogense

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   350 m tot water
   Reg. nr.: 72-5713

    
   1 week van EUR 366,-
    
  •  

   Bogense Vakantieappartement in een stad, Bogense

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   450 m tot water
   Reg. nr.: 72-5712

    
   1 week van EUR 345,-
    
  •  

   Bogense Vakantiehuis, Bogense

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1700 m tot water
   Reg. nr.: 72-5728

    
   1 week van EUR 426,-
    
  •  

   Bogense Vakantieappartement, Bogense

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 72-5711

    
   1 week van EUR 476,-
    
  •  

   Bogense Vakantieappartement, Bogense

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 2   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 72-5714

    
   1 week van EUR 312,-
    
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Bogense Vakantieappartement, Bogense

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 72-5718

    
   1 week van EUR 245,-
    
  •  

   Bogense Vakantieappartement in een vakantiedorp, Bogense

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   10 m tot water
   Reg. nr.: 72-5723

    
   1 week van EUR 337,-
    
  •  

   Bogense Vakantieappartement, Bogense

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   85 m tot water
   Reg. nr.: 72-5704

    
   1 week van EUR 259,-
    
  •  

   Bogense Vakantieappartement, Bogense

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 72-5716

    
   1 week van EUR 252,-