Huur een vakantiehuis in Bovense - Boek hier

Vakantiehuizen in Bovense, Funen, Denemarken van verhuring

Bovense ligt aan de noordoost kust van Funen tussen Nyborg en Kerteminde, omgeven door een mooie natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Bovense

 
 

12 gasten hebben Bovense een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied bij Bovense ligt in een rustige, vredige natuurschone omgeving direct aan het Storebælt. Het gebied is geschikt voor jullie die graag in een rustige omgeving vakantie willen houden en toch niet al te ver weg van de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden die Funen rijk is. In Ullerslev (7 km) kun je je dagelijkse boodschappen doen. In Kerteminde, 13 km noordwaarts en in Nyborg, 11 km zuidwaarts, vinden jullie diverse activiteitsmogelijkheden, bezienswaardigheden en een goed aanbod aan winkels en eetgelegenheden.

 
Mooi zandstrandje in het prachtige, rustige vakantiegebied Bovense Lange zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Bovense Heerlijk strand bij de vakantiehuizen in Bovense @{image.text_1.text}.NoHtml()
 

Strande

Er ligt een fijn zandstrand langs de kust tussen Kerteminde en Nyborg. De zeebodem bestaat gedeeltelijk uit zand en stenen maar het water wordt hier slechts langzaam dieper, waardoor het een zeer geschikt strand voor de kleintjes is. Bij Bovense strand vind je ook een zwemsteiger en een aanlegsteiger voor bootjes.

Natuur

Bovense wordt omgeven door velden, bossen en het Storebælt. Tussen Bovense en Nyborg ligt, helemaal tot aan de kust, het bos Teglværkskoven. Vanuit het bos gaan er meerdere wandelpaden direct naar het strand. Het rustige sfeervolle bos Christianslundskov, ligt net ten noorden van Nyborg. Ten zuiden van Kerteminde vind je het Storskoven en het 900 meter lange duin 'Lundsgård Klint'. Bij helder weer heb je vanaf het duin een mooi uitzicht naar de kust van Sjælland. Achter het duin ligt het heerlijke bosgebied met de vele wandelpaden en de zogenaamde Maagdenheuvel 'Jomfruehøjen'. Ten noorden van Kerteminde ligt de landtong Hindsholm. Hindsholm heeft een prachtige unieke natuur met o.a. Fynshoved, stranden, heuvels, schilderachtige dorpjes, grote hereboerderijen en meerdere oudheidkundige bezienswaardigheden. Fyns Hoved heeft een mooie natuur en een rijk dierenleven.

Activiteiten

Op Funen liggen meerdere, mooi aangelegde, golfbanen. De dichtstbijzijnde golfbaan is de park/bosbaan van Sct. Knuds Golfklub, net ten noorden van Nyborg. Visliefhebbers kunnen goed vissen langs de gehele kust van Oost-Funen of in een van de vele Put & Take vismeren. Zeevissen is mogelijk aan boord van de viskotters die uitvaren vanuit Nyborg of Kerteminde. Vanuit Kerteminde Havn kun je ook een zeiltochtje maken naar het natuurschone eilandje Romsø. Oost-Funen heeft zijn eigen fietsroute, nr. 40, die van Nyborg tot Kerteminde langs het Storebælt gaat. Je komt langs schilderachtige plattelandsplaatsjes, bossen, open landschappen en hereboerderijen. Nyborg Svømme- og Badeland heeft meerdere zwembassins, een 43 m lange glijbaan, duikplanken, een kinderbadje, sauna, spa en fitnesscenter. Bowlen kun je in het Nyborg Bowling Center. In Kerteminde kun je tennis, petanque, midgetgolf of beachvolley spelen maar ook gaan duiken of waterskiën.

Bezienswaardigheden

De hereboerderij Risinge heeft een typisch hoofdgebouw in vakwerkstijl, een vierkante toren met een dak in pyramidevorm. Je kunt de hereboerderij vanaf de weg zien liggen, ca. 8 km ten noorden van Bovense. Nyborg is een gezellig stadje met oude huizen, stadswallen, diverse activiteiten en culturele bezienswaardigheden (11 km). Het 1000 jaar oude Kerteminde is een charmerend handelsstadje met een visserijhaven, een grote gezellige Marina, galerieën en bezienswaardigheden. In het oude stadsdeel met de smalle straatjes en steegjes, de kleurige kleine huisjes, de oude koopmanshuizen met rode daken, heerst een speciale sfeer (13 km). In het Fjord- og Bæltcenter in Kerteminde kun je de geheimen van de zee bewonderen via de onderwatertunnel en vanaf de openluchtbrug kun je contact maken met de marsvin, een kleine dolfijnsoort. In een oud koopmanshuis (1630) ligt het museum Farvergården, hier kun je een oude boerenwoonkamer en een burgerwoonkamer uit het jaar 1850 bezichtigen.

Dagje uit

Bij Ørbæk ligt het bos Lindeskov met 7 hunebedden en Jættestuer (grafkamers) uit het bronstijdperk (17 km). Hier ligt o.a. het langste hunebed van Denemarken. Op Hindsholm ligt Viby, een van de best bewaard gebleven plattelandsplaatsen op Funen. Hier staan mooie oude vakwerkhuizen en een oude gerenoveerde molen, die in de zomer in werking is (20 km). Bij Kværndrup ligt het mooie Egeskov Slot, een in bijzonder goede staat verkerende renaissance waterburcht. Hier ligt een prachtig slotpark, een groot labyrint en meerdere leuke interessante musea (31km). Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met vele culturele activiteiten, bezienswaardigheden, leuke winkels en ontelbare cafés en restaurants (37 km). In Odense Zoo kun je genieten van allerlei dieren maar hier hebben ze ook een bijzondere chimpasee-afdeling en een groot Oceanium. Den Fynske Landsby, bij Odense, toont een plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Bovense

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Bovense Vakantiehuis, Bovense

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   20 m tot water
   Reg. nr.: 72-0016

    
   1 week van EUR 535,-
    
  •  

   Bovense Vakantiehuis, Bovense

   8 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   5 m tot water
   Reg. nr.: 72-0015

    
   1 week van EUR 796,-