Huur een vakantiehuis in Brende Molle - Boek hier

Vakantiehuizen in Brende Molle, Funen, Denemarken van verhuring

In Brende Mølle vindt u idyllische rust, prachtige natuur en de rivier Brende Å, die een van de mooiste vistrappen van Denemarken te bieden heeft.

 

Gastenbeoordelingen van Brende Molle

 
 

gasten hebben Brende Molle een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied Brende Mølle is gelegen in een rustige, landelijke streek met heerlijke natuur, vlakbij de visrijke rivier Brende Å. Brende Å ontspringt bij Tommerup en mondt uit in de zee in de buurt van de molen Brende Mølle, die vroeger werd gebruikt om graan te malen en electriciteit te produceren. Vlakbij deze oude watermolen bevindt zich de mooiste vistrap van Denemarken, die ervoor zorgt dat zeeforel uit Lillebælt (de Kleine Belt) de rivier in kan zwemmen. Het gebied ligt ca. 4 km achter de kust van Lillebælt (de Kleine Belt), het vogelreservaat Emtekær Nor en het schiereiland Wedellsborg met het kasteel van dezelfde naam. Brende Mølle is een ideale vakantiebestemming voor onder meer natuurliefhebbers en sportvissers. Hier kunt u genieten van de fraaie natuur, fietsen of wandelen in de streek en het vogelleven bestuderen. Het dichtstbijgelegen grotere centrum is het innemende oude handelsstadje Assens, dat 14 km ten zuiden van Brende Mølle ligt.

 
De vistrap bij de beek Brende Møllebæk in het vakantiegebied Brende Mølle De Brende Møllebæk stroomt dwars door een natuurgebied en vlak langs Brende Mølle De vistrap in de groene omgeving van Brende Mølle Uitzicht op de vistrap bij Brende Mølle vanaf de brug over de Brende Møllebæk
 

Strande

Brende Mølle heeft geen badstrand omdat het gebied een paar kilometer achter de kust ligt, maar ca. 7 km verderop vindt u het heerlijke badstrand van Sandager Næs. Dit strand is erg kindvriendelijk aangezien het water hier ondiep is. Vanop het strand is er uitzicht op Emtekær Nor, een interessant en vogelrijk moerasgebied. Er bevinden zich verschillende goede badstranden in de omgeving en heeft u zin in surfen, zijn er goede mogelijkheden bij Assens.

Natuur

De watermolen Brende Mølle, die in het rivierdal van Brende Å ligt, is omgeven door een fraai, heuvelachtig landschap met bossen. Brende Å is een afwisselende rivier met talrijke watervallen en een rijk vogelleven. Aan de vistrap en de vijver bij de molen vertrekken verschillende wandelpaden naar de omgevende natuur. Het interessante moeras- en vogelgebied Emtekær Nor ligt net ten zuiden van het schiereiland Wedellsborg. Hier kunt u talloze eenden en waadvogels gadeslaan (4 km). In de buurt van Frøbjerg ligt Frøbjerg Bavnehøj, het hoogste punt van Funen (131 meter boven de waterspiegel) en een geliefde bestemming voor uitstapjes. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de streek (16 km).

Activiteiten

Het afwisselende landschap en de mooie natuur rondom Brende Mølle nodigen uit tot fiets- en wandeltochten. Sportvissers komen rijkelijk aan hun trekken bij Brende Å, de schoonste rivier van Funen, met een gezamelijke lengte van 28 km, en langs de 5 km-lange kustlijn van het schiereiland Wedellsborg Hoved. Er bevinden zich bovendien meerdere Put & Take-vismeren in de streek. Golfspelers kunnen hun kans wagen op een van de vele aantrekkelijke golfbanen die Funen te bieden heeft. De dichtstbijgelegen golfterreinen vindt u in Vestfyns Golfklub bij Glamsbjerg (24 km), Golfklubben Lillebælt bij Middelfart (25 km) en Blommenslyst Golfklub (26 km). Een andere populaire activiteit in de streek is een tochtje met de lorrie. De route start en eindigt in Assens en loopt door vruchtbare landschappen, velden, bossen en kleine stadjes.

Bezienswaardigheden

Het fraaie kasteel Wedellsborg Slot is niet openbaar toegankelijk maar u kunt het kasteel van buitenaf bewonderen en genieten van het idyllische kasteelpark, waar onder meer herten te zien zijn. Het gezellige dorpje Skydebjerg biedt een dorpsvijver en verschillende fraaie vakwerkhuizen (10 km). Fun Park Fyn in Aarup is een waterpretpark met glijbanen en attracties voor het hele gezin. Het entreekaartje geeft recht op gratis toegang tot alle attracties (10 km). Assens is een 800-jaar oude handelsstad met de mooiste straat van Denemarken. In het bekoorlijke en welbewaarde stadscentrum liggen koopmanshuizen en vakwerkhuizen met geveldaken. Daarnaast heeft Assens ook moderne gebouwen en winkels en een gezellige jachthaven te bieden (14 km). In het museum Willemoesgårdens Mindestuer in Assens wordt een zeevaartcollectie met onder meer scheepsmodellen, schilderijen, galjoenfiguren en wapens tentoongesteld.

Dagje uit

Brengt u een bezoek aan Vissenbjerg Terrariet, het grootste terrarium van Scandinavië, met reptielen en padden uit heel de wereld. Hier kunt u ook krokodillen, slangen, leguanen, kikkers en talrijke andere exotische dieren van dichtbij meemaken (18 km). De middeleeuwse burcht Hagenskov bij Ebberup heeft een oude gevangeniskerker te bieden (19 km). Het vogelpark Frydenlund Fuglepark bij Tommerup is een prachtig natuurpark met 700 vogels uit heel de wereld, vijvers, volières en een savannegebied (27 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Brende Molle

Zoek vakantiehuis