Huur een vakantiehuis in Brunshuse - Boek hier

Vakantiehuizen in Brunshuse, Funen, Denemarken van verhuring

Brunshuse op Zuid-Funen is een oud, vredig en idyllisch vissersplaatsje met huizen uit ca. 1890.

 

Gastenbeoordelingen van Brunshuse

 
 

1 gasten hebben Brunshuse een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Brunshuse ligt aan de gezellige bocht van Helnæs (Helnæsbugt) bij de Zuid-Funense eilandenzee, tegenover het natuurschone schiereilandje Helnæs. Het gebied is bijzonder geschikt voor golfliefhebbers en sportvissers. Maar ook voor jullie die willen ontspannen, zwemmen, wandelen of genieten van de vele bezienswaardigheden van Funen, is dit gebied zeker aan te bevelen. In de omgeving kun je de dagelijkse boodschappen doen. In Assens, dat ca. 11 km van Brunshuse ligt, vinden jullie een groot aanbod aan winkels, restaurants, bezienswaardigheden en activiteiten.

 

Strande

Brydegaard Strand bij Brunshuse is een van de beste stranden van Funen. Hier heb je een fijn zandstrand met ondiep water. Op Helsnæs liggen ook meerdere goede en kindvriendelijke stranden. Een van de drukst bezochte stranden is Feddet Strand. Bij Helnæs Made ligt ook een bijzonder goed strand.

Natuur

Het natuurschone landschap bij de Zuid-Funense eilandenzee is zeer geschikt voor lange wandelingen langs het strand of in het gebied achter de kust. Op Helnæs is het aparte landschap een belevenis op zich. De 3 mooiste gebieden zijn: Bobakkerne, Helnæs Made en Feddet. Hier liggen goed bewaard gebleven grafheuvels uit het steentijdperk. Bobakkerne ligt als een grote wal net achter de dam en wordt zomer´s bedekt door kleurige bloemen. Vanaf de heuvels heb je een mooi panorama over de omgeving en de zee (5 km). Ten westen van het stadje Helnæs, ligt Helnæs Made, een groot beschermd strandwadgebied met wadvogels, roofvogels en orchideeën (10 km). Feddet is een strandweilandgebied met aan de westzijde van Helnæs een lekker strand. Svanninge Bakker, ook wel de Funense Alpen genoemd, is een glooiend bosterrein en heuvels bedekt met heide. Hier heb je een goed netwerk van wandel- en fietspaden. De heuvels bieden een mooi uitzicht over Zuid-West Funen en de Funense eilandenzee (28 km).

Activiteiten

In het gebied zijn meerdere prima golfbanen gelegen, zoals Vestfyns Golfclub bij Glamsbjerg (12 km) en Fåborg Golfclub (30 km). Zeilers, surfers en sportvissers kunnen goed terecht in de Zuid-Funense eilandenzee. Sportvissers hebben goede vangstmogelijkheden in Lillebælt, bij de dam naar het schiereilandje Helnæs, langs de kust van Helnæs of in een van de vele beekjes. In het mooie Put & Take vispark, aan de kust bij Ebberup, moet je zeker eens een hengeltje uitgooien.

Bezienswaardigheden

Bij Ebberup, ca. 5 km van Brunshuse, ligt 'Gl. Alvernæs' een mooie oude Funense hereboerderij met een karakteristiek torentje. Hier ligt ook, omgeven door park en bos, de middeleeuwse burcht 'Hagenskov', met een oud gevangenenhol. Assens is een 800 jaar oude handelsstad met ontzettend mooie straatjes. In het charmerende, goed bewaard gebleven centrum liggen koopmanshuizen en oude vakwerkhuizen. Assens heeft ook moderne gebouwen, winkeltjes en een gezellige marina (11 km). In het Openluchtmuseum 'Vestfyns Hjemstavnsgård' bij Gummerup kun je oude vakwerkhuizen, meubilair, huisraad en landbouwgereedschappen uit de jaren 1750-1950 bewonderen (12 km).

Dagje uit

Vogelpark ''Frydenlund'' bij Tommerup is een natuurpark met 700 verschillende vogels, met volières, waterputten en een 2 km lang wandelpad dat jullie onder oude bomen door naar de savanna voert (23 km). Bezoek een museum in Fåborg, of slenter door de oude straatjes en geniet van de mooie vakwerkhuizen (30 km). Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen, is een sfeervolle stad met een groot aanbod aan vertier, zoals muziek, theater, goochelaars op de pleinen van de stad, winkelstraatjes, cafeetjes en restaurants (43 km). Het museum ''Den Fynske Landsby'' toont een Funens plattelandsmilieu uit het jaar 1850. In de dierentuin van Odense geniet je van allerlei wilde dieren uit de gehele wereld. Het ontzettend mooie ''Egeskov Slot'', nabij Kværndrup, staat bekend als de best bewaard gebleven renaissance-waterburcht van Europa (46 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Brunshuse

Zoek vakantiehuis