Huur een vakantiehuis in Dagelokke - Boek hier

Vakantiehuizen in Dagelokke, Funen, Denemarken van verhuring

Dageløkke aan de noordwest kust van Langeland ligt in een mooi natuur landschap en heeft een pittoreske haven.

 

Gastenbeoordelingen van Dagelokke

 
 

8 gasten hebben Dagelokke een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Dageløkke ligt tussen Lohals en Rudkøbing, met uitzicht over Funen, en omgeven door strand, kust, bos en een mooie natuur. Het gezellige sfeertje aan de haven zoemt van activiteit en ´s-zomers kun je aan de haven vers gevangen vis kopen. Dageløkke is niet echt een dorp, maar naast de idyllische haven bestaat het gebied uit zomerhuizen, een vakantiepark, een supermarkt en een restaurant. De rustige omgeving, de mooie natuur en de prachtige stranden staan garant voor een ontspannen vakantie.

 
Vakantiehuizen met uitzicht op de haven en de zee bij Dageløkke Vakantiehuizen bij de gezellige haven van het vakantiegebied Dageløkke Speelplaats en midgetgolfbaan in de groene omgeving achter de kust bij Dageløkke Uitzicht op het indrukwekkende klif Egeløkke Klint vanuit de haven van Dageløkke
 

Strande

Dageløkke Strand is een zeer kindvriendelijk strand met een fijn zandstrand en ondiep rustig water. Ook zijn hier goede condities om te windsurfen.

Natuur

De natuur van Langeland bestaat uit stranden, bossen, velden en natuurschone landschappen. Hier is zoveel bos dat de beuken helemaal tot aan het strand groeien. Op het noordelijke puntje ligt Hov, omgeven door een glooiend landschap met bos. Een uitgezette wandelroute voert jullie door het bos langs historische plaatsen. Bij Hov ligt het duin, 'Franke Klint', met de vuurtoren en Hov plantage met de oude zwarte zomerhuisjes van voor 1920 (13 km). In de omgeving van Tranekær liggen meerdere bosgebieden met uitstekende wandelroutes. Via de bospaden in het Åsø bos kunnen jullie genieten van de vele vogels die hier verblijven. Op het zuidelijke deel van Langeland is het landschap heuvelachtig met fantastische uitzichtposten. Van Dageløkke is het niet ver naar de mooie natuur van het eilandje Tåsinge. In het beschermde natuurgebied, 'Tåsinge Vejle', vind je veengronden met laag water, rietbossen, strandweilanden en vele wadvogels die door dit gebied aangetrokken worden (29 km).

Activiteiten

Op Langeland kun je zeilen, surfen, duiken, golf spelen, vissen, wandelen en fietsen. Heel Langeland is geschikt voor het maken van autoritjes, fietstochtjes of wandeltouren door het mooie landschap. Bij de haven in Dageløkke worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Voor de kinderen zijn er speelplaatsen, zowel overdekt als in de open lucht. Verder vinden jullie hier tennisbanen, badmintonbanen en een midgetgolfbaan. Fietsen kun je hier ook huren, neem je fiets mee op het veerbootje van Lohals naar Lundeborg op Funen. Ten noorden van Dageløkke Haven hebben sportvissers goede vismogelijkheden voor het kustvissen. Vanuit de haven van Lohals worden er zeevistochten georganiseerd. Bovendien ligt er Tranekær het vispark Spodsbjerg Lystfiskersø. Bij Humble (34 km) ligt Langeland Golfclub, maar je kunt ook een bezoekje brengen aan de golfbanen van Svendborg op Funen (39 km).

Bezienswaardigheden

Bezoek in Dageløkke de kaarsenmakerij 'Candle Art', gelegen in een artistieke omgeving. Ca. 9 km ten zuiden van Dageløkke ligt het rode 'Tranekær Slot'. Het hoog op een heuvel gelegen slot heeft een mooi uitzicht over de oude vakwerkhuizen van het stadje. In het slotspark ligt 'Ticon', een tentoonstelling van natuurkunst. De beschermde 'Tranekær Slotsmølle' uit 1846 is nog in werking, en als de wind uit de goede richting waait, wordt er biologisch koren gemalen. Bij de molen ligt een museum, met als thema windkracht en de ontwikkeling van de windmolens. De Tabaksloods 'Tobaksladen' van Tranekær werd gedurende de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor het drogen van tabaksbladeren. De loods is in de oorspronkelijke stijl gerenoveerd en jullie kunnen hier gratis een kijkje nemen. Lohals ligt 11 km ten noorden van Dageløkke en heeft een eigen haven met visboten en plezierjachten. Neem eens een kijkje in het 'Safarimuseum' met jachttrofeeën uit de gehele wereld.

Dagje uit

Het 700 jaar oude handelsstadje Rudkøbing is de grootste stad van Langeland met mooie oorspronkelijke oude huizen. Het Langeland Museum in Rudkøbing heeft een oudheidkundige verzameling wapens, zilveren munten, glas en zilver (20 km). Breng een bezoekje aan Svendborg, wandel door de oude stadskern met kronkelige straatjes en pleintjes en krijg een goede indruk van de geschiedenis van het stadje dat terug gaat tot aan de vroege middeleeuwen. Hier vinden jullie een zee aan culturele belevenissen, goede shopmogelijkheden en vele eetgelegenheden (39 km). Echt leuk om mee te maken is het Langeland Festival, een muzikaal arrangement dat elk jaar in de maand julie plaatsvindt. Elk jaar bezoeken ca. 20.000 mensen dit gezellige muziekfestival met vele activiteiten voor jong en oud. Het festival duurt 4 dagen.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Dagelokke

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Dagelokke Vakantiehuis, Dagelokke

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   75 m tot water
   Reg. nr.: 75-3018

    
   1 week van EUR 347,-
    
  •  

   Dagelokke Vakantiehuis in een vakantiedorp, Dagelokke

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 75-3031

    
   1 week van EUR 390,-