Huur een vakantiehuis in Dunkær, Æro - Boek hier

Vakantiehuizen in Dunkær, Æro, Funen, Denemarken van verhuring

Een gezellige eilandvakantie in een rustige natuuromgeving in de Zuid-Funense eilandenzee.

 

Gastenbeoordelingen van Dunkær, Æro

 
 

gasten hebben Dunkær, Æro een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het gezellige dorpje Dunkær ligt op het oostelijke deel van Ærø, ca. 6 km van Marstal en 8 km van Ærøskøbing. Het vakantiegebied ligt nabij het waadgebied Gråsten Nor, het bos Drejskoven en het strand Drejet. Je kunt heerlijk eten in de oude charmerende herberg Dunkær Kro, en in Marstal zijn meerdere goede inkoopmogelijkheden voorhanden. Ærø is ca. 30 km lang en op het breedste deel ca. 8 km breed. Op het eilandje zijn 3 grote dorpen te vinden, midden op het eiland ligt Ærøskøbing, Marstal, het grootste dorp van het eiland en Søby, het kleinste dorp. Verder heeft het eiland meerdere piepkleine dorpjes en vissersplaatsjes. Maar liefst 4 verschillende veerdiensten varen naar Ærø, vanaf Als, Funen en Langeland.

 
De kust bij het vakantiepark Dunkær op Ærø Idyllische, rietgedekte herberg in Dunkær op Ærø De oude molen in het vakantiegebied Dunkær op Ærø Hoge kliffen aan de kust bij Dunkær op Ærø
 

Strande

Bij Dunkær vinden jullie het goede en kindvriendelijke strand Drejet. Hier kunnen jullie zonnebaden, zwemmen en allerlei watersportactiviteiten ondernemen. Langs de gehele kust van Ærø liggen er meerdere attractieve stranden, o.a. het witte zandstrand Erikshale Strand bij Marstal, hier wappert bovendien de europese Blauwe Vlag. Ook een heerlijk en kindvriendelijk strand is het Vesterstrand bij Ærøskøbing. Wat je zeker niet moet missen zijn de zonsondergangen die je kunt bewonderen vanuit de kleine gezellige badhuisjes op het strand van Ærøskøbing.

Natuur

Ærø heeft een unieke natuur met heerlijke stranden, inhammen, baaien, waadgebieden, velden, markante hellingen, en glooiende bosgebieden. Aan de zijde van de Zuid-Funense eilandenzee is de kust mild en vlak, aan de zijde van de Oostzee, zijn de kusten meer wild en dramatisch met steile hellingen en hoge duinen. Gråsten Nor, net ten oosten van Dunkær, is een groot waadgebied met een rijk vogel- en plantenleven. Volg je de paden door het Noret, dan ontmoet je zangvogels, roofvogels, kikkers, zeldzame planten, resten van oude hunebedden en nederzettingen uit het steentijdperk. Net ten zuiden van Gråsten Nor ligt de idyllische plantage Drejskoven met zowel denne- en loofbomen. Vanaf de beschermde Voderup Klint, op de zuidkust, ca. 8 km ten westen van Dunkær, kun je genieten van het schitterende uitzicht over de zee. Bij helder weer kijk je tot aan de kust van Als, de kust van Noord-Duitsland en naar de invaarroute van het Flensborg Fjord.

Activiteiten

Op Ærø zijn vele wandel- en fietsroutes. Volg bijv. één van de routes door het waadgebied Gråsten Nor en het bos Drejskoven. Fietsen kun je op het eiland huren. Aan de stranden kun je prima zwemmen, zeekajakken en of windsurfen. Zeekajakken huur je in Marstal. De vele inhammen en baaien langs de kust van Ærø, bieden de perfecte condities voor sportvissers. De bekendste visstekkies zijn o.a. het waadgebied Drejet en Vejnæs Nakke bij Dunkær, Urehoved bij Ærøskøbing, Ærøs Hale bij Marstal, Voderup aan de zuidkust en Skjoldnæs bij de vuurtoren op het noordelijkste puntje van Ærø. Golfspelers kunnen gebruik maken van de nieuw aangelegde, niet al te makkelijke maar natuurschone eilandgolfbaan bij de vuurtoren Skjoldnæs Fyr. In Ærøskøbing kun je bowlen, paardrijden, midgetgolfen en jeux-des-boules spelen.

Bezienswaardigheden

Marstal is het grootste dorp op Ærø en ligt nabij Eriks Hale, een gezellig en charmerend dorp met smalle straatjes, stokrozen, oude huisjes, een gezellig stadssfeertje en een levendig havenmilieu. Het zeevaartmuseum Søfartsmuseet in Marstal bestaat uit 4 gebouwen met ca. 30 lokalen alwaar voorwerpen m.b.t. de maritieme geschiedenis tentoongesteld worden. Bekijk o.a. de 200 scheepsmodellen en ca. 130 flessenscheepjes (6 km). Ærøskøbing is de best bewaard gebleven 17e eeuwse handelsstad van Denemarken, met prachtige oude huizen, middeleeuwse straatjes, stokrozen, kleine tuintjes, leuke winkeltjes, goede eetgelegenheden en een sfeervolle, druk bezochte jachthaven (8 km). Ærø Museum in Ærøskøbing is een vestigingsmuseum met verzamlingen van oudheidkundige voorwerpen van de nederzettingen uit de steentijd, tentoonstellingen m.b.t. de zeevaart, de landbouw, cultuur etc. etc. Hammerichs Hus is ingericht in het 17e eeuwse huis van de schilder. Bekijk hier o.a. de grote verzamling antiek.

Dagje uit

Søby ligt op het noordwestelijke puntje van Ærø. Het plaatsje is een oud vissersdorp, met een jachthaven, een mooie kerk, de molen Søby Mølle (1881) en een gezellig sfeertje. Søby is dan ook zeker een bezoekje waard (17 km). Skjoldnæs Fyr wordt omgeven door een prachtige natuur, o.a. 'Næbbet' - een waadgebied met vele vogelsoorten en een mooie, nieuw aangelegde golfbaan op het noordelijke puntje van Ærø (22 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Dunkær, Æro

Zoek vakantiehuis