Huur een vakantiehuis in Dyreborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Dyreborg, Funen, Denemarken van verhuring

Dicht bij Fåborg, aan de zuidkust van Funen, ligt Dyreborg een rustig, klein plaatsje met een idyllische kleine haven een een goed strand.

 

Gastenbeoordelingen van Dyreborg

 
 

5 gasten hebben Dyreborg een gemiddelde beoordeling van 4,60 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Vanaf het gezellige familievriendelijke vakantiegebied Dyreborg in 'Dyreborg Vig' heb je een prachtig uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee. Hier in het oude vredige vissersdorp vindt je meerdere huizen uit 1700-1800, een kleine sfeervolle haven en een natuurschoon achterland. De dagelijkse boodschappen kun je in Dyreborg doen. Ca. 6 km van Dyreborg ligt Fåborg met een levendig handelsmilieu, gezellige kleine straatjes, veel kunsthandwerk, meerdere culturele bezienswaardigheden en diverse restaurantjes. Vanuit Fåborg kun je met de veerboot naar de eilandjes Ærø, Avernakø, Lyø en Bjønrø. Vanuit Bøjden, 12 km van Dyreborg, gaat de veerboot naar Fynshavn op het eiland Als.

 
Vakantiehuizen in de groene omgeving van het strand bij het vakantiegebied Dyreborg Idyllische strandhuisjes bij het strand van het vakantiegebied Dyreborg Breed zandstrand en helder zwemwater bij het vakantiegebied Dyreborg De vakantiehuizen liggen vlak bij het lange badstrand van Dyreborg
 

Strande

Het strand van Dyreborg heeft ondiep water en is daardoor zeer geschikt voor de kleintjes, maar op het strand ligt vaak zeewier. Er ligt echter in het zomerhuisgebied 'Knold', ca. 1 km van het plaatsje Dyreborg, een strand met heerlijk zand, fris maar diep water en een zwemsteiger. Hier vinden surfers goede surfcondities.

Natuur

Net achter Dyreborg ligt het bos Dyreborg Skov, waar je o.a. herten kunt zien. In de mooie natuur van Bøjden ligt een natuurreservaat met ca. 45 broedende vogelsoorten. Svanninge Bakker, ook wel de Funense Alpen genoemd, liggen dicht bij Fåborg. Het is een afwisselend natuurgebied met een rijk dierenleven en o.a. loofbossen, naaldbossen, veengronden, weilanden, meren en watervalletjes. Hier ligt een fietsroute alsmede een goed netwerk van bospaadjes en boswegen.

Activiteiten

Aan de rand van het Dyreborg Skov, richting Dyreborg, kunnen visliefhebbers goed kustvissen. In het gebied rond Dyreborg kunnen jullie al wandelend of fietsend heerlijk genieten van de prachtige natuur. Fåborg Golfclub, heeft een van de mooist gelegen golfbanen in Denemarken. De 18-holes baan ligt bij Dalkildegaard in het noordelijke deel van 'Svanninge Bakker'. Een midgetgolfbaan ligt bij Skoven Kiosk in Fåborg. De tennisbanen van Fåborg liggen in een prachtige natuurrijke omgeving maar toch dicht bij het centrum van Fåborg. In het zwembad van Fåborg is een warmwater bassis een sauna en een solarium. Vanuit Fåborg kun je ook een dagje gaan duiken, zeevissen of een toeristvaart maken.

Bezienswaardigheden

'Blomsterhaven Strandlyst' bij Fåborg is een 7500 m2 grote vredige tuin met een waterlandschap, meren, kloven, grotten een Japans theehuis en een uitkijktoren. In 'Fåborg Arrest', de enige gevangenis van Denemarken die voor publiek toegankelijk is, is een tentoonstelling over de strafgeschiedenis vanaf de Middeleeuwen tot vandaag de dag. In de kelder ligt een getrouwe kopie van een oude gevangencel. Het 'Fåborg Museum' voor Fynsk Malerkunst (schilderkunst van Funen) toont een verzameling schilderijen en sculpturen, uitsluitend van Funense kunstenaars. Het oude gebouw, 'Kaleko Mølle', is ingericht met oude meubels, gereedschap en huisraad van deze streek.

Dagje uit

Het mooie 'Egeskov Slot' bij Kværndrup is de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa. Het slot heeft een mooi slotpark, een groot labyrint en meerdere musea (28 km). In het vogelpark, 'Frydenlund Fuglepark' bij Tommerup, wonen ca. 700 vogels uit de gehele wereld. Hier vind je ook waterputten, volières en een 2 km lang wandelpad dat je onder oude bomen door naar de open savanna voert (37 km). Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, een gezellige moderne stad met vele activiteiten in de vorm van muziek, cultuur, theater, goochelaars, maar ook winkelstraatjes, caféetjes, en restaurants (44 km). In 'Odense Zoo' kun je gaan kijken in de speciale chimpansee-afdeling of het grote Oceanium. Het museum 'Den Fynske Landsby' toont een Funens plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Dyreborg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Dyreborg Vakantiehuis, Dyreborg

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   450 m tot water
   Reg. nr.: 71-0515

    
   1 week van EUR 341,-