Huur een vakantiehuis in Faaborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Faaborg, Funen, Denemarken van verhuring

Fåborg is een ideale vakantiebestemming als je wilt genieten van het stadsleven, de mooie natuur, heerlijke stranden, cultuur en bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Faaborg

 
 

20 gasten hebben Faaborg een gemiddelde beoordeling van 4,55 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Marjolein, Bilthoven bezocht het gebiet van
 
08-08-2020 aan 15-08-2020

Faaborg is a nice village, but we loved Svendborg even more (especially all the galeries and nice shops). And the fresh and really tasty fish was great at this place in Faaborg: Røgeri Café.


Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
27-04-2019 aan 04-05-2019

Egeskov was een erg mooi kasteel en er was een speeltuin ook voor oudere kinderen met boomklimparcour. Het eiland Langeland was ook prachtig. De kliffen waren prachtig begroeid en je had een mooi uitzicht.


 

Omgeving

Fåborg heeft een idyllisch koopstadmilieu met oude straatjes, mooie huizen, oude koopmanshuizen, een charmerende stadskern, een gezellige levendige haven, meerdere kunstenaars, vele bezienswaardigheden, goede inkoopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden. De stad wordt omgeven door het strand en heerlijke natuurgebieden zoals Alléskoven, Pipstorn Skov, Svanninge Bakker en het vogelreservaat Bøjden Nor. In de stad en de nabije omgeving vind je allerlei activiteiten voor de hele familie, maar wil je meer beleven, dan is het vanwege de centrale ligging van Fåborg niet ver naar grotere steden en diverse bezienswaardigheden.

 
De gezellige haven met daarachter de mooie huizen van Fåborg Klinten Strand is een mooi badstrand met wit zand in het oosten van Fåborg Het mooie havenzwembad Fåborg Havnebad naast de jachthaven van Fåborg Idyllische vakwerkhuizen en stokrozen in het centrum van Fåborg
 

Strande

Klinten Strand in Fåborg is een heerlijk zandstrand met diep water en de Blauwe Vlag. Hesseløje Strand, eveneens bij Fåborg, heeft fijn zand, ondiep water en een zeebodem bestaande uit zand en stenen. Vanwege het lage water is het een kindvriendelijk strand. Rond Fåborg liggen er meerdere kleine stranden, die met elkaar gemeen hebben dat ze bijzonder geschikt zijn voor windsurfers. Sinebjerg Strand is eveneens een goed en kindvriendelijk strand alwaar je ook bootjes en kajakken kunt huren (5 km zuidwaarts).

Natuur

Fåborg wordt omgeven door een groene vredige natuur met heuvels, bossen en water. In de twee nabij gelegen bossen, Allékskoven en Pipstorn Skov liggen oude grafheuvels en hunebedden. Svanninge Bakker, ook wel de Funense Alpen genoemd, liggen ten noorden van Fåborg. Het gebied is een mooi glooiend boslandschap met heide bedekte heuvels en een goed netwerk aan fiets- en wandelpaden. In Svanninge Bakker vinden jullie ook een grote natuurspeeltuin alsmede een uitzichttoren met een tentoonstelling over dit gebied. Het beschermde Bøjden Nor is een vogelreservaat waar je ca. 50 verschillende soorten vogels kunt observeren. Langs de strandweilanden loopt een wandelpad, en vanaf diverse observatieposten kun je de vogels van nabij bekijken (10 km).

Activiteiten

In Fåborg kun je tennissen, een potje jeux-des-boules spelen of een rondje midgetgolfen. Ook kun je gebruik maken van het zwembad met o.a. een warm waterbassin, sauna en solarium. Het gebied rond Fåborg is vanwege de prachtige natuur ideaal om in te wandelen of fietsen. Aan de nabij gelegen stranden kun je heerlijk zwemmen en allerlei strandactiviteiten beoefenen. Langs de kust van Horne Lands heersen uitstekende windsurfcondities. Visliefhebbers hebben hier langs de kust van Horns Land goede vangstmogelijkheden. Vanuit Fåborg kun je aan boord van een viskotter deelnemen aan zeevistochten. Golfspelers kunnen gebruik maken van de 18-holes golfbaan van Fåborg Golfklub, één van de mooiste banen van Denemarken. Wil je een zeiltochtje maken op het Lillebælt, dan kun je in Sinebjerg, 5 km westwaarts, boten en kajakken huren. Vanuit Fåborg zeilen er veerboten naar de eilanden Ærø, Avernakø, Lyø en Bjørnø.

Bezienswaardigheden

Deze gezellige oude stad heeft vele bezienswaardigheden. Bezoek het Fåborg Arrests Fængseludstilling, het enige voor publiek toegankelijke arresthuis in Denemarken, met een tentoonstelling over 'straffen' v.a. de middeleeuwen tot heden. In de klokkentoren Fåborg Klokketårn, het kenmerk van Fåborg, kun je o.a. een oude uitvaartauto bekijken. Fåborg Miniby is een kopie van Fåborg uit 1900, (schaal 1:10). Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst toont een verzameling schilderijen en sculpturen, geschapen door Funense kunstenaars. In de oude koopmansboerderij 'Den Voigtske Gård', vind je de resten van een middeleeuwse vesting en de bloementuin Blomsterhaven Strandlyst. In Hvedholm Slot in Fåborg ligt een wijnkelder en een winkel met kunsthandwerk. Kaleko Vandmølle, gelegen in een natuurschone omgeving, is de oudste nog in functie zijnde watermolen van Denemarken (3 km). In Horne ligt de enigste ronde kerk van Funen (rundkirke), de kerk is rond 1100 gebouwd als vestingskerk (5 km).

Dagje uit

In het prachtige Egeskov Slot bij Kværndrup vinden jullie een mooi aangelegd park, een labyrint en diverse interessante musea (23 km). Frydenlund Fuglepark bij Tommerup is een heerlijk natuurpark met waterholen en voilieres met 700 vogels uit de gehele wereld (32 km). Bezoek ook Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met veel cultuur in de vorm van muziek, theater, goochelaars op de pleintjes, winkelstraten, café's, restaurants etc. (39 km). In Odense Zoo kun je genieten van o.a. de speciale chimpansee-afdeling en het bijzondere Oceanium. Den Fynske Landsby nabij Odense, is een museum dat een Funens dorpsmilieu toont uit omstreeks 1850. Danmarks Jernbanemuseum is een groot museum met spel, techniek, belevenissen, uitvindingen en nostalgie.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Faaborg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Faaborg Vakantiehuis, Faaborg

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   15 m tot water
   Reg. nr.: 71-1017

    
   1 week van EUR 637,-
    
  •  

   Faaborg Vakantiehuis, Faaborg

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 71-1019

    
   1 week van EUR 704,-
    
  •  

   Faaborg Vakantiehuis in een stad, Faaborg

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   1500 m tot water
   Reg. nr.: 71-1028

    
   1 week van EUR 375,-
    
  •  

   Faaborg Vakantiehuis, Faaborg

   9 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: 1   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 71-1026

    
   1 week van EUR 314,-