Huur een vakantiehuis in Fons - Boek hier

Vakantiehuizen in Fons, Funen, Denemarken van verhuring

In Føns kun je vakantie vieren in een vredige omgeving met bos en strand, slotten, gezellige handelssteden en interessante bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Fons

 
 

gasten hebben Fons een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het heerlijke vakantiegebied Føns ligt op west-funen, ca. 16 km ten zuiden van Middelfart, aan Føns Vig bij Gamborg Fjord. Bij Føns, steekt er een 8 km lange en natuurschone landtong uit in zee. Nabij het vredige Føns ligt een heerlijk strand, vind je gezellige inhammen, bossen, het vogelgebied Emtekær Nor, het schiereilandje Wedellsborg met slot Wedellsborg. Hier kunnen jullie genieten van de mooie natuur, lekker fietsen, wandelen, vissen, vogels observeren, genieten van de vele mooie bossen op Funen og bekijk de vele interessante bezienswaardigheden. De dichtst bijzijnde grotere handelssteden zijn Middelfart (16 km) en Assens (20 km).

 

Strande

Føns Strand is een heerlijk zandstrand met weinig stenen. Aan de waterlijn zijn enkele stenen maar het water is helder en bijzonder kindvriendelijk. Net achter het strand liggen grasgebiden waar je allerlei activiteiten kunt ondernemen. Het strand heeft de blauwe vlag. Goede surfcondities vind je bij Gamborg Fjord.

Natuur

Het gebied rond Føns bestaat uit kust, groene gebieden en bos. Het schiereiland Fønsskov is een bijzonder vredig en natuurschoon gebied, met kleine bossen, gouden korenvelden, strandmeren, fazanten, herten en een rijk vogelleven, o.a. reigers. Net ten zuiden van Føns ligt het waadgebied Føns Vang met afgewaterde strandweilanden. Net ten noorden van dit gebied ligt een mosselbank. Met enig geluk kun je in Gamborg Fjord bij Føns marsvin zien, dit is een kleine dolfijnsoort. Ca. 13 km ten zuiden van Føns ligt Emtekær Nor - een interessant en vogelrijk veengebied met vele eenden en waadvogels. Het bos Kongebroskoven bij Hindsgavl Slot staat het gehele jaar door garant voor goede natuurbelevenissen. Er zijn vele goede wandelpaden, er heerst een druk vogelleven en er is een dierenpark (22 km).

Activiteiten

Aan beide zijden van het schiereiland Fønsskov vind je goede vismogelijkheden - in het bijzonder aan de fjordkant, dat 'baderkarret' genoemd wordt (badkuip). Net ten noorden van Føns, bij de mosselbank, heb je een goede kans om forel te vangen. Wil je graag vissen in zoetwater, dan kun je terecht bij één van de vele Put & Take vismeren in de omgeving. Je kunt ook een vistochtje maken op het Lillebælt in een gehuurde jol of aan boord van een viskotter die uitvaren vanuit de haven van Middelfart. Bij Føns Odde kun je prima duiken en op Gamborg Fjord vind je goede surfcondities en kun je ook prima varen en of kajakken. Bootjes kun je ter plaatse huren. De Golfclub, Golfklubben Lillebælt bij Middelfart is een natuurschone, licht glooiende en niet al te makkelijke seaside baan met 18-holes en een schitterend uitzicht over Fænøsund en het Lillebælt (16 km).

Bezienswaardigheden

Bij Galleri Anni Leger in Føns kun je de interessante schilderijen van deze plaatselijke kusntenares bewonderen. Hindsgavl Laden toont een tentoonstelling over de tijd van de marsvinvangst in Gamborg Fjord (marsvin is een kleine dolfijnsoort). Het mooie witte Wedellsborg Slot uit het jaar 1300, ligt op het schiereilandje Wedellsborg in de zuid-funense eilandzee, ca. 8 km ten zuiden van Føns. Het slot wordt omgeven door een idyllisch slotpark met hoge bomen en herten. Het slot en park kun je van buitenaf bezichtigen. De bloeiende handelsstad Middelfart heeft vele winkeltjes, eetgelegenheden, cafeetjes met terrasjes, musea, o.a. het Henner Friisers Hus, een burgerhuis uit 1580, alsmede het Psykiatrisk Museum, galerieën en een sfeervolle marina (16 km). Hindsgavn Slot en Slotspark op het schiereilandje Hindsgavl, wordt omgeven door bos. Breng een bezoekje aan het slot en de mooie oude baroktuin met dammen, terrassen, lanen en vele zeldzame bomen en struiken (19 km).

Dagje uit

Assens, een 800 jaar oude koopstad met de mooiste straatjes van Denemarken, heeft een charmerend, goed bewaard gebleven centrum met oude koopmanshuizen in vakwerkstijl (20 km). Bezoek het Vissenbjerg Terrariet - het grootste terrarium van Scandinavië, hier leven slangen, krokodillen, leguanen, kikkers en nog vele andere exotische diersoorten (29 km). Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersens, met div. bezienswaardigheden, zoals het H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum (spoorwegmuseum), Den Fynske Landsby en Odense Zoo (45 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Fons

Zoek vakantiehuis