Huur een vakantiehuis in Fuglsbølle, Rudkøbing - Boek hier

Vakantiehuizen in Fuglsbølle, Rudkøbing, Funen, Denemarken van verhuring

Recreatieve dagen in een landelijke omgeving

 

Gastenbeoordelingen van Fuglsbølle, Rudkøbing

 
 

gasten hebben Fuglsbølle, Rudkøbing een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Vakantie in Fuglsbølle betekent recreatieve dagen in een landelijke omgeving. Fuglsbølle ligt midden op Langeland, slechts 5 km van Rudkøbing, met uitzicht over de weilanden. Langeland is een klein eilandje, de vele interessante bezienswaardigheden zijn binnen het uur bereikbaar. Mooie natuurgebieden, oude mooie huizen, kindvriendelijke stranden, golfbanen, musea en hereboerderijen. Via één van de vele uitgezette routes door de bossen, kun je genieten van de vele vogels die hier op Langeland leven. Wil je graag eens zeevissen, huur dan een boot of ga mee op een georganiseerde zeevistocht aan boord van een echte viskotter. Het eiland biedt vele culturele belevenissen, goede inkoopmogelijkheden en talrijke eetgelegenheden.

 

Strande

Het strand, Drejet Strand is het dichtstbijzijnde, en ligt op een afstand van 5 km van Fuglsbølle. Een prima zandstrand en ondiep water en dus uitermate geschikt voor kinderen. Nabij de jachthaven in Spodsbjerg ligt een klein, maar gezellig zandstrand.

Natuur

Fuglsbølle wordt omgeven door weilanden, akkers en bos. Niet ver van Fuglsbølle ligt Longelse Bondegårdsskov, een 8,5 ha groot, onder natuurbescherming horend, bos met hoge oude bomen. Het bos ligt in het midden van Langeland en wordt al jaren lang onaangeroerd gelaten, en ziet er vandaag de dag dan ook uit als een 'echt' oerbos met vele vogelsoorten. Net buiten Spodsbjerg (7 km) liggen de karakteristieke Hatbakker, ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Ten noorden van Spodsbjerg ligt Løkkeby Enge, een natuurgebied met goede condities voor vele soorten waadvogels. Rond Tranekær liggen meerdere bosgebieden met uitgezette wandelroutes. Langs de paden in het bos Åsø Skov kun je genieten van diverse vogelsoorten die hier op Langeland leven. Ca. 18 km van Fuglsbølle ligt Ristinge Klint, de stijle rotswand steekt 20 meter boven de zeespiegel uit, en heeft een bijzondere vegetatie. Vanaf het strand kom je via paadjes op de top van Ristinge Klint. Geniet van schitterende uitzicht.

Activiteiten

In deze mooie natuur kun je prima fietsen en wandelen. Fietsen kun je huren in Spodsbjerg. Deze omgeving is evenees aantrekkelijk voor visliefhebbers. Je kunt vissen vanaf de kust, of in het 20.000 m2 grote vismeer Spodsbjerg Lystfiskersø. Wil je graag eens zeevissen, dan kun je in Spodsbjerg een boot huren of ga aan boord van een viskotter die uitvaren vanuit Spodsbjerg Havn. Golfspelers kunnen terecht op de baan van Langelands Golf Klub (18 km), of probeer de golfbaan bij Svendborg (30 km). Jaarlijks brengen maar liefst 20.000 mensen een bezoekje aan het gezelige Langelandfestival, een echt familiefestival met muziek en activiteiten. Het festival duurt 4 dagen.( www.langelandsfestival.dk). Duikers kunnen terecht bij het Dykkercenter Langeland in Rudkøbing voor duikles of een duiktocht (6 km). Het duikcenter heeft eveneens een duikshop en een café. Kinderen kunnen terecht in de Flipperklub (2-12 jaar).

Bezienswaardigheden

De kerk Fuglsbølle Kirke, aan de rand van het dorpje, werd gebouwd in de middeleeuwen. Het kerkschip is romaans, en het koor is laat-gotisch. De predikstoel, de trots van de kerk, werd in 1644 gemaakt door Lorenz Jørgensen. Galleri Langeland verkoopt, en stelt gedurende de zomer een breedt assortiment plaatselijke kunst en kunsthandwerk tentoon. De 700 jaar oude koopmansstad Rudkøbing is de grootste plaats op Langeland, met originele oude huizen. Het Langeland Museum in Rudkøbing toon oudheidkundige verzamelingen met onder andere wapens, zilveren munten, glas en zilverwerk (7 km). Bij Humble op Zuid-Langeland ligt, de goed bewaard gebleven terp, 'Kong Humbles Grav'. Het graf bestaat uit 77 grote randstenen (18 km). Op enkele kilometers van Humble ligt de hereboerderij Skovsgaard, dat ingericht is met diverse musea.

Dagje uit

20 km ten noorden van Fuglsbølle ligt het rode slot Tranekær Slot. Het slot ligt op de top van een hoge heuvel en heeft een schitterend uitzicht over de oude vakwerkhuizen van het dorpje Tranekær. In het slotpark vind je 'Ticon'. Hier tonen kunstenaars hun interessante natuurkunstwerken. In een oud vakwerkhuis is het Tranekær Slotsmuseum gevestigd. De oude, onder natuurmonumenten vallende, molen Tranekær Slotsmølle, uit 1846, is nog steeds in gebruik. Bij gunstige wind wordt hier ecologisch koren gemalen. Een bezoekje aan Svendborg, met de goed bewaard gebleven oude stadskern, de smalle, kronkelige straatjes, de pleintjes, hofjes en de historische sfeer, is absoluut de moeite waard. De geschiedenis van Svendborg gaat terug tot aan de vroege middeleeuwen. Hier vind je een groot aanbod aan culturele activiteiten, goede inkoopmogelijkheden, en vele eetgelegenheden(30 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Fuglsbølle, Rudkøbing

Zoek vakantiehuis