Huur een vakantiehuis in Fyns Hoved - Boek hier

Vakantiehuizen in Fyns Hoved, Funen, Denemarken van verhuring

Fyns Hoved is mooi gelegen op het puntje van het schiereilandje Hindsholm. Fyns Hoved heeft een unieke natuur en een rijk dierenleven.

 

Gastenbeoordelingen van Fyns Hoved

 
 

16 gasten hebben Fyns Hoved een gemiddelde beoordeling van 3,88 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Pieter, Amersfoort bezocht het gebiet van
 
03-08-2019 aan 17-08-2019

Ik kan voor gezinnen in het bijzonder een bezoek aan kasteel Egeskov aanraden. Niet alleen is het kasteel zelf bezienswaardig, met onder meer een verzameling oud speelgoed op de zolder, maar vooral de grote collectie oude auto's en motoren ernaast is bijzonder. Ook hangt in de schuur onder meer een Tiger Moth en een Chipmunk. Verder zijn er twee grote labyrinten waar je in kan verdwalen, is er een speelweide en kan je touwbrugparkoer hoog in de bomen afleggen. Aanrader!


 

Omgeving

Het gezellige zomerhuisgebied bij Fyns Hoved en het kleine plaatsje Martofte, scheidt het Kattegat van het Storebælt. Het gebied bestaat uit ongerepte natuur, strand, vogelreservaten en beschermde natuurgebieden. Sportvissers, vogelenthousiaster en natuurliefhebbers zullen hier in hun nopjes zijn. Maar Hindsholm heeft ook schilderachtige dorpjes, grote hereboerderijen en herinneringen uit de oudheid. Fyns Hoved is een geliefd object voor schilders, en deze schilderijen kun je bewonderen in een van de musea in de omgeving. De dagelijkse boodchappen kun je hier doen en ca. 20 km zuidwaarts ligt het gezellige stadje Kerteminde alwaar je kunt shoppen, eten of op sightseeing kunt gaan.

 
Vakantiehuizen bij bos en water in het vakantiegebied Fyns Hoved Fraai gelegen vakantiehuizen met mooi uitzicht op zee bij Fyns Hoved Heerlijk badstrand bij het vakantiepark Fyns Hoved Helder zwemwater bij het vakantiegebied Fyns Hoved
 

Strande

Fyns Hoved heeft een goed kindvriendelijk strand met laag water. Ook kun je hier goed duiken en of windsurfen. In Kerteminde liggen er zowel ten zuiden als ten noorden van de haven diverse goede stranden. De stranden hebben een zandbodem en zijn dus ook geschikt voor de kleintjes. Het water is er schoon en de Europese Blauwe Vlag wappert er.

Natuur

Vanwege de ligging van Fyns Hoved, op het puntje van Hindsholm, wordt het zomerhuisgebied vanaf drie kanten omgeven door water. De kust wordt gekenmerkt door oude mosselbanken, landtongen, een rif, vogelgebieden met laag water en een goed strand. Vaak zie je hier marsvin, een kleine dolfijnsoort, die laag langs de kust voorbij zwemt. Het schiereilandje Hindsholmen bestaat uit een uniek landschap met een rijk vogelleven. Het gehele noordelijke deel van het schiereilandje is een belangrijk broedgebied voor de vogels. Het schiereilandje is op meerdere plaatsen totaal vlak, maar naar het noorden toe vind je heuvels en aan het water hoge hellingen.

Activiteiten

Het noordelijkste puntje van Hindsholm is wel het beste visgebied van Funen. De visstekkies liggen als een parelsnoer langs de kust van Korshavn naar het puntje van Fyns Hoved. Het gebied is vanwege de korte aftanden, de gevarieerde natuur en het rijke dierenleven bijzonder geschikt voor het maken van fietstochtjes. In Kerteminde kunnen jullie tennissen, petanque of midgetgolf spelen, waterskieën, duiken of beachvolleyen. Ook kun je eens gaan zeevissen aan boord van de viskotters, die uitvaren van Kerteminde. Een zeiltochtje naar het natuurschone eilandje Romsø is ook mogelijk. Vertrek vanuit Kerteminde Havn. Binnen een straal van 35 km liggen er 3 goede golfbanen, nl. St. Knuds Golfclub in Nyborg, Odense Eventyr Golfclub en Odense Golfclub.

Bezienswaardigheden

Op Fyns Hoved ligt de galerie 'På Hovedet'. De galerie is mooi gelegen en je vind hier naast de galerie ook een atelier en een restaurant. Tussen Langø en Fyns Hoved, ligt de grafheuvel 'Mårhøj Jættestue', de grootste grafheuvel van Denemarken. Een van de best bewaard gebleven plattelandsplaatsjes op Funen is Viby op Hindsholm, met vakwerkhuizen en een gerenoveerde Hollandse windmolen, die in het zomerseizoen in werking is (14 km). In het 1000 jaar oude stadje Kerteminde, vind je een vishaven, een grote Marina, winkeltjes, restaurantjes, bezienswaardigheden en galerieën. In de oude straatjes en steegjes, met de oude gekleurde huisjes met rode daken, heerst een gezellig sfeertje (20 km).

Dagje uit

Het museum 'Farvergården', is van origine een oude købmandsgård (koopmansboerderij) uit 1630, hier kun je vandaag de dag een boerenwoonkamer alsmede een burgerwoonkamer uit 1850 bezichtigen. In het 'Fjord- og Bælt Center' in Kerteminde kun je via een tunnel de mysterieën van de zee bewonderen of vanaf de brug contact maken met de marsvin (dolfijnsoort). Bezoek Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met vele activiteiten in de vorm van muziek, cultuur, theater en straatgoochelaars (35 km). In 'Odense Zoo' is een leuke chimpansee-afdeling en een groot Oceanium. Het openluchtmuseum 'Den Fynske Landsby', nabij Odense, toont een Funens plattelandsmilieu omstreeks 1850. In het 'Terrarium' in Vissenbjerg, het grootste terrarium van Scandinavië, leven reptielen en padden uit de gehele wereld. Hier vind je ca. 60 terraria met krokodillen, slangen, vogelspinnen en leguanen. Buiten in de tuinen zien jullie apen, kangoeroes, wasbeertjes en geiten (56 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Fyns Hoved

Zoek vakantiehuis