Huur een vakantiehuis in Gudbjerg - Boek hier

Vakantiehuizen in Gudbjerg, Funen, Denemarken van verhuring

Gudbjerg ligt ca. 9 km landinwaarts achter Lundeborg aan de zuidoost kust van Funen en wordt omgeven door een idyllische natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Gudbjerg

 
 

gasten hebben Gudbjerg een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine plaatsje Gudbjerg ligt in een rustig natuurschoon landschap in een mooi hoekje van Funen. Het gebied is rijk aan zandstranden, heerlijke natuurgebieden, kastelen, hereboerderijen, landgoederen en veel kultuur. In Gudme kun je de dagelijkse boodschappen doen en ca. 13 km van Gudme ligt Svendborg met een groot aanbod aan winkels, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en activiteiten voor de hele familie.

 

Strande

Langs de zuidoost kust van Funen vind je meerdere goede stranden. Bij Lundeborg (9 km), Hesselager (10 km) en Elsehoved (11 km) liggen goede kindvriendelijke zandstranden met helder water. Bovendien vind je bij Lundeborg strand, een van de beste stranden van Funen, een zwemsteiger.

Natuur

In het kleine bos Gudbjerglund, dicht bij Gudbjerg, kun je 4 hunebedden uit de periode 3500-3100 voor Christus bewonderen. In het bos 'Nyhaveskoven', 7 km oostwaarts, kun je naast het genieten van de mooie natuur, vijf kleine 'jættestuer' (soort grafkamers) bezichtigen. In het mooie dal, 'Vejstrup Ådal' ligt de idyllische watermolen 'Vejstrup Vandmølle' (9 km). Het landschap tussen Gudbjerg en de kust bestaat uit een fantastisch vredige natuur met bossen, velden en weilanden.

Activiteiten

Visliefhebbers kunnen langs de gehele kust van Oost-Funen goed vissen. Ook een goede plek om een hengeltje uit te gooien is het Stokkebæken, een visrijk water, gelegen tussen Gudbjerg en Vormark. Verder kun je ook gaan zeevissen op het Storebælt aan boord van een viskotter die vertrekt vanuit Lundeborg. De dichtstbijzijnde 18- holes golfbaan ligt bij Svendborg Golfclub. Een mooi gelegen golfbaan met op de hoogste punten van het parcour een prachtig uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee. Het gebied langs de kusten en tussen de steden en de kust is bijzonder geschikt voor het maken van fietstochten. Fietsen kun je huren op het VVV kantoor in Lundeborg.

Bezienswaardigheden

Op het landgoed 'Broholm Gods', een van de oudste hereboerderijen in Denemarken, kun je 70.000 alhier gevonden oudheidkundige voorwerpen bewonderen (5 km). Hesselager Kirke heeft een typische bouwstijl, gevels in de vorm van halve bogen. Deze bouwstijl vind je terug op het, door water omgeven, landgoed 'Hesselagergård Gods' (9 km). In Vejstrup, 9 km zuidwaarts, ligt de idyllische watermolen, 'Vejstrup Vandmølle' en het dal, 'Vejstrup Ådal'. Het charmerende, sfeervolle vissersplaatsje Lundeborg heeft een fijn strand en een kleine jacht- en visserijhaven. Hier kun je direct vanaf de viskotters verse vis kopen (9 km). Het mooie 'Egeskov Slot' is de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa, met o.a. een slotspark, labyrint, speelbos en vijf musea met paardenwagens, auto´s en vliegtuigen (10 km).

Dagje uit

Breng een bezoekje aan het historische stadje Svendborg met haar oude goed bewaard gebleven stadskern, smalle kronkelige straatjes, pleintjes en mooie huizen. Je vindt hier vele culturele bezienswaardigheden, goede inkoopsmogelijkheden en een veelvoud aan eetgelegenheden (13 km). In het 'Fjord- og Bælt Center' van Kerteminde kun je genieten van dolfijnen via de openlucht brug of de onderwatertunnel (37 km). Ook een bezoekje waard is Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met veel cultuur in de vorm van muziek, theater en straatgoochelaars maar ook gezellige winkelstraatjes, cafés en restaurants (39 km). Het museum 'Den Fynske Landsby' bij Odense toont een plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Gudbjerg

Zoek vakantiehuis