Huur een vakantiehuis in Gultved - Boek hier

Vakantiehuizen in Gultved, Funen, Denemarken van verhuring

In Gultved is het genieten van het echte midden-funense plattelands idyl.

 

Gastenbeoordelingen van Gultved

 
 

gasten hebben Gultved een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Gultved ligt in een rustig en natuurschoon landschap op Funen, nabij Ringe en Egeskov Slot. Dit gebied heeft naast de mooie natuur, vele vakwerkhuizen, slotten, hereboerderijen, landerijen, oudheidkundige bezienswaardigheden en diverse activiteiten. Na een kort ritje bereik je diverse handelssteden met winkels en eetgelegenheden, heerlijke stranden alsmede de vele attracties die Funen rijk is.

 

Strande

Langs de kust van Funen liggen vele goede stranden, o.a. aan beide zijden van Svendborg en lang de zuidkust van Funen. Aan te bevelen is het Christiansminde Strand aan de oostelijke uitkant van Svendborg. Hier kun je prima zwemmen, zonnebaden, wandelen en diverse strandactiviteiten ondernemen (22 km). De meeste stranden van zuidoost-funen hebben helder en kindvriendelijk water en vaak is er een zwemsteiger aanwezig.

Natuur

Gultved ligt in een vredige landelijke omgeving met velden, heuvels, venen, beekdalen, kronkelige weggetjes, groene gebieden en kleine bossen. De vele bossen in dit gebied zijn zeer idyllisch en hebben vaak goede wandelpaden, bosmeren, beken en een rijke fauna. Het meer Ringe Sø is een recreatief en vogelrijk gebied alwaar je via uitgezette paden het gebied te voet of met de fiets kunt verkennen terwijl je onderweg de vele watervogels kunt observeren (7 km). In het bos Mindelunden Gudbjerglund bij Gudbjerg liggen 4 hunebedden uit het boerensteentijdperk (3500-3100 v.Chr.). De graven zijn tussen de 19 en 117 m lang en ca. 7 meter breed (14 km). Bij Fåborg ligt het natuurgebied Svanninge Bakker, ook wel de 'Funense Alpen' genoemd, een licht glooiend bosgebied, met heide bedekte heuvels en een goed net aan wandel- en fietspaden en de uitzichttoren met de tentoonstelling over Svanninge Bakker.

Activiteiten

Het groene, romantische en ongerepte landschap rond Gultved is uitermate geschikt voor het maken van wandel- en fietstochten. De dichtstbijzijnde 18-holes golfbaan vind je bij Svendborg Golfklub. Een mooi golfparcours met vanaf de hoogste punten een schitterend uitzicht over de Zuid-Funense Eilandenzee (15 km). Bij Gudme (17 km) kun je golfen op de, in een oude fruitplantage gelegen, 9-holes Pay & Play baan. Visliefhebbers kunnen vissen langs de gehele kust van Zuid-Funen en Oost-Funen. Goede vangstmogelijkheden vind je ook in Stokkebæken, een zeer visrijk water tussen Gudbjerg en Vormark (ca. 14 km). Verder liggen er in de omgeving meerdere goede visparken.

Bezienswaardigheden

Het indrukwekkende slot Egeskov Slot (nabij Kværndrup), heeft meerdere mooi aangelegde tuinen, zoals de fuchsiatuin en renaissancetuin. Er is een labyrint, een veteraanmuseum, speelgoedmuseum, poppenmuseum en Falckmuseum (4 km). Een tentoonstelling over de geschiedenis van deze streek en het leven van de plaatselijke bewoners kun je bezichtigen in Ringe Museum (4 km). Het idyllisch gelegen landgoed Broholm Gods nabij Gudme is één van de oudste van Denemarken, bezoek o.a. het museumgebouw en de oudheidkundige verzameling welke bestaat uit ca. 70.000 voorwerpen afkomstig uit de steen-, brons- en ijzertijd en welke gevonden zijn op de velden van Broholm. Het laat-gothische hoofdgebouw is gerenoveerd en toegankelijk voor bezoekers (18 km).

Dagje uit

Bezoek Svendborg met het goed bewaard gebleven oude centrum met de smalle kronkelige straatjes, pleintjes en tuintjes, de gezellige haven, culturele bezienswaardigheden, goede inkoopmogelijkheden en vele eetgelegenheden (19 km). Of wat met een tochtje met de veerboot vanuit Svendborg naar het sfeervolle eilandje Ærø met de goede stranden, mooie natuur, sfeervolle dorpjes en haventjes, activiteiten en bezienswaardigheden (ca. 1½ tvaren vanuit Svendborg). Wat je zeker niet moet missen is een bezoekje aan één van de mooiste slotten van Denemarken; het 16e eeuwse Valdemars Slot bij Troense alwaar meerdere musea gevestigd zijn, zoals bijv. het speelgoedmuseum (23 km). Odense, de geboortestad van H.C. Andersen is ook de moeite waard, een moderne sfeervolle stad met een groot cultureel aanbod in de vorm van muziek, theater, goochelaars , winkelstraatjes, café's en restaurants, het H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum, het openlucht museum Den Fynske Landsby en Odense Zoo (30 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Gultved

Zoek vakantiehuis