Huur een vakantiehuis in Haarby - Boek hier

Vakantiehuizen in Haarby, Funen, Denemarken van verhuring

Haarby is gelegen aan het Zuid-Funense eilandenzee in een rustige en natuurschone omgeving.

 

Gastenbeoordelingen van Haarby

 
 

16 gasten hebben Haarby een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het gezellige en familievriendelijke gebied ligt ten noorden van het mooie schiereiland Helnæs. Hier kun je heerlijk ontspannen in de vredige omgeving, gaan vissen, wandelen of uitstapjes maken naar de vele bezienswaardigheden van Funen. In Haarby, enkele kilometers achter de kust, vinden jullie meerdere inkoopsmogelijkheden, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en activiteiten.

 

Strande

Net buiten Haarby ligt Brydegård Strand met duinen, fijn zand, diep water en een zandbodem. Dit strand is ook zeer geschikt voor windsurfers. Strandholmen bij Faldsled By is een kindvriendelijk strand met zand, stenen en ondiep water (10 km). Een soortgelijk, doch veel langer strand ligt bij Bøjden, 22 km van Haarby. Op Helnæs vinden jullie ook diverse goede en kindvriendelijke stranden. Echt een zeer goed strand is het strand bij 'Helnæs Made'.

Natuur

Haarby ligt bij de Zuid-Funense eilandenzee, waar het mooie landschap jullie uitnodigt om lange wandelingen langs te stranden, in de bossen of heuvels te maken. In de omgeving van Horne/Fåborg liggen enkele mooie bos- en heuvelgebieden met uitgezette wandelroutes. Hier geniet je van het mooie uitzicht over de omgeving of kun je de oude, goed bewaard gebleven, grafheuvels uit het steentijdperk bezichtigen. In het natuurgebied 'Bøjden Nor' kunnen vogelliefhebbers genieten van het rijke vogelleven. Het mooie en unieke landschap van Helnæs is een belevenis op zich. De drie meest markante gebieden zijn: 'Bobakkerne', 'Helnæs Made' en 'Feddet'. In dit gebied liggen eveneens enkele grafheuvels uit de steentijd. Maak een wandeltocht door het vogelreservaat en geniet van de gevarieerde natuur met stranden, weilanden en velden.

Activiteiten

Er zijn diverse golfclubs in de omgeving, bijv. Vestfyns Golfclub bij Glamsbjerg (8 km) en Fåborg Golfclub (19 km). Sportvissers hebben kans op een goede vangst in het Lillebælt en in de beken en waters van de omgeving. Het mooie Put & Take vispark, aan de kust van Ebberup gelegen, is ook een bezoekje waard. De Zuid-Funense eilandenzee heeft vele mogelijkheden voor sportvissers en zeilers, maar het is ook een zeer geliefde plek voor windsurfers. Het is bijna vanzelfsprekend om te genieten van fiets- en of wandeltochten in het gevarieerde landschap van deze omgeving.

Bezienswaardigheden

Aan de kust, ca. 10 km ten zuiden van Haarby, ligt Faldsled en het stadje heeft haar eigen kleine maar gezellige jachthaven. Bij Ebberup, 11 km van Haarby ligt omgeven door park en bos 'Gl. Avernæs', een mooie Funense hereboerderij met een karakteristiek torentje. Hier vinden jullie ook de middeleeuwse burcht Hagenskov met een oud gevangenenhol. Het vogelpark 'Frydenlund Fuglepark' bij Tommerup is een natuurpark met 700 vogels uit de hele wereld. Je vindt hier volières, waterputten en een 2 km lang wandelpad dat jullie onder grote oude bomen door naar de open savanna voert (15 km).

Dagje uit

Assens is een 800 jaar oud handelsstadje met de mooiste straatjes van Denemarken. In het charmerende en goed bewaard gebleven centrum liggen koopmanshuizen en oude vakwerk gevelhuizen. Assens heeft ook moderne gebouwen, winkels en een gezellige Marina (16 km). Bezoek Fåborg met de vele musea, de oude straatjes en mooie vakwerkhuizen. Hier kun je ook prima shoppen en lekker eten (19 km). Het museum ''Den Fynske Landsby'' bij Odense, toont een typisch Funens plattelandsmilieu omstreeks 1850. Een leuk uitstapje is de dierentuin van Odense ''Odense Zoo'' met een speciale chimpansee-afdeling en een groot Oceanium. Bij Kværndrup ligt het mooie ''Egeskov Slot'', de best bewaarde renaissance waterburcht van Europa. Hier kunnen jullie genieten van een massa activiteiten voor de hele familie (35 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Haarby

Zoek vakantiehuis