Huur een vakantiehuis in Helletofte Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Helletofte Strand, Funen, Denemarken van verhuring

Helletofte Strand is natuurschoon gelegen aan de kust van noord-west Langeland.

 

Gastenbeoordelingen van Helletofte Strand

 
 

gasten hebben Helletofte Strand een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het gezellige zomerhuisgebied bij Helletofte Strand wordt omgeven door kust, velden en een vredige natuur. Helletofte Strand ligt tussen Lohals en Rudkøbing en vanaf het strand heb je uitzicht naar Funen. Het kleine plaatsje Helletofte ligt een paar kilometer landinwaarts en hier kun je de dagelijkse boodschappen doen. Enkele kilometers naar het noorden ligt de idyllische vissersplaats Dageløkke. Hier kunnen jullie ´s-zomers versgevangen vis kopen. In Rudkøbing, 17 km van Helletofte Strand, zijn goede inkoopsmogelijkheden, vele eetgelegenheden, activiteiten en bezienswaardigheden voor de hele familie.

 

Strande

Het strand van Helletofte is een fijn zandstrand met ietwat stenen en gras. Vanwege het ondiepe, rustige water is het een kindvriendelijk strand. Hier vinden jullie een zwemsteiger, waarvan je in het water kunt duiken. Dageløkke Strand, verder noordwaarts, heeft goede condities voor windsurfers.

Natuur

Helletofte Strand wordt omgeven door een licht hellend gebied van bossen en weilanden. Rond Tranekær liggen meerdere bosgebieden met uitgezette wandelroutes. Langs de paden in het bos Åso kun je genieten van een rijk vogelleven. Op het noordelijkste puntje van Langeland, in een glooiend landschap met bos, ligt Hov. Een wandelroute voert jullie door het bos langs diverse historische plaatsen. Bij Hov ligt ook het duin 'Franke Klint' met de vuurtoren en 'Hov Plantage' met de oude zwarte zomerhuisjes van voor 1920 (18 km). Op het zuidelijkste deel van Langeland wordt het landschap meer heuvelachtig en hier heb je dan ook prachtige uitzichtpunten. De natuur op Langeland bestaat uit heerlijke stranden, bossen, velden en natuurschone landschappen. Hier staat zoveel bos dat de bomen op sommige plaatsen tot aan de kust groeien.

Activiteiten

Naast zwemmen, zonnebaden en surfen kun je in de omgeving van Helletofte Strand zalig fietsen en wandelen in de mooie natuur van Langeland. Aan de haven van Dageløkke worden diverse activiteiten georganiseerd. Voor de kinderen is er een overdekt en een openlucht speelterrein. Verder kun je er midgetgolf spelen, tennissen of badminton spelen. Ga je liever een fietstochtje maken dan kun je hier fietsen huren. Visliefhebbers kunnen vanaf de kust of in een van de Langelandse Put & Take vismeren, prima vismeren. Zeevistochten worden vanuit Lohals Havn georganiseerd. Langeland Golfclub, bij Tryggelev (34 km), heeft een 18-holes baan met een mooi uitzicht over 'Langelandsbælt', 'Hatbakkerne' en 'Fredmosen'. Op Langeland kun je zeilen, windsurfen, duiken, bowlen, wandelen en fietsen. Het ideale vakantie-eiland voor jullie die graag te voet of per fiets de prachtige natuur op het eiland willen ontdekken. Neem ook eens je fiets mee op de veerboot van Lohals naar Lundeborg op Funen.

Bezienswaardigheden

Het hoog gelegen, rode, 'Tranekær Slot' (6 km) heeft een mooi uitzicht over de oude vakwerkhuizen van Tranekær. In het slotspark ligt 'Ticon', een tentoonstelling met natuurkunst. In het souvenir museum 'Souvenariet' kun je nieuwe en oude souvenirs uit de hele wereld bewonderen. De nog werkende molen, 'Tranekær Slotsmølle' stamt uit 1846. Bij de molen is een museum met als thema: windkracht en de ontwikkeling van windmolens. De tabaksloods 'Tobaksladen' van Tranekær werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor het drogen van tabaksbladeren. De loods is in oorspronkelijke stijl gerenoveerd en de toegang is gratis. In de schilderachtige haven van Dageløkke, 8 km ten noorden van Helletofte Strand, heerst een gezellig sfeertje. In de zomer zoemt het hier van activiteit. Bezoek de in Dageløkke de kaarsenmakerij 'Candle Art', gelegen in een artistieke omgeving.

Dagje uit

Bezoek de 700 jaar oude handelsstad Rudkøbing met haar oorspronkelijke oude huizen. In het oude stadsdeel liggen de idyllische kleine, met kinderkopjes bestraatte, straatjes en steegjes alsmede Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn (17 km). Het 'Langeland Museum' in Rudkøbing heeft een oudheidkundige verzameling van wapens, zilveren munten, glas en zilver. Verder kun je hier het 'Rudkøbing Byhistoriske Arkiv' (historische archief), 'Det Gamle Apotek', een zeevaarttentoonstelling, 'Den Gamle Have', het museum 'Skovgård' of het motorjacht Mjølner in Rudkøbing Havn bezoeken. Het vroegere militaire complex 'Langelandsfortet' bij Bagenkop fungeert vandaag de dag als museum, hier zie je kanonnen, bunkers en een tentoonstelling over de Koude Oorlog (42 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Helletofte Strand

Zoek vakantiehuis