Huur een vakantiehuis in Helnæs - Boek hier

Vakantiehuizen in Helnæs, Funen, Denemarken van verhuring

Het rustige gezellige schiereiland Helnæs heeft een mooie ongerepte natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Helnæs

 
 

28 gasten hebben Helnæs een gemiddelde beoordeling van 4,68 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het schiereiland ligt in Lillebælt en is via een smalle dam verbonden met West-Funen. Helnæs ligt ca. 20 km ten zuiden van Assens. Op het schiereiland heb je vanaf meerdere plaatsen uitzicht naar Funen en Als. Sinds het steentijdperk hebben er mensen gewoond op Helnæs en je vindt hier diverse culturele bezienswaardigheden. Het idyllische en gevarieerde landschap zorgen ervoor dat het de ideale vakantiestek is voor jullie die graag willen vissen, zwemmen, fietsen in de natuur of de vele dieren willen observeren. In Helnæs By vind je meerdere inkoopmogelijkheden en eetgelegenheden.

 
Het schiereiland Helnæs is via een geasfalteerde weg verbonden met Zuid-Funen Kleine baaien en helder water aan de kust van het schiereiland Helnæs Bootjes op het water voor de kust van Helnæs De gezellige en charmante herberg Helnæs Kro
 

Strande

Op Helnæs liggen diverse goede en kindvriendelijke stranden. Een van de drukst bezochte stranden is Feddet. Helnæs Made is ook een erg goed strand.

Natuur

Op Helnæs is het aparte en erg mooie landschap een belevenis op zich. De 3 meest markante natuurgebieden zijn: 'Brobakkerne', 'Helnæs Made' en 'Feddet'. 'Bobakkerne' ligt als een grote wal net achter de dam en wordt in de zomer bedekt door fleurige bloemen. Vanaf de heuvels heb je een mooi uitzicht over het gebied en de zee. Ten westen van Helnæs By ligt 'Helnæs Made', een groot strandpoldergebied met roofvogels, wadvogels en orchideeën. 'Feddet' is een groot strandgebied met een heerlijk strand aan de westzijde van Helnæs. Op Helnæs vind je ook meerdere bosgebieden en een rijke fauna.

Activiteiten

Langs de kust van Helnæs kun je echt heel erg goed vissen. Je vindt goede visstekkies bij de dam en bij 'Helnæs Fyr' (vuurtoren). In het vaarwater van Helnæs kan je prima windsurfen. De afwisselende en uitnodigende natuur van Helnæs met o.a. kust, bos, strandweilanden en uitzichtspunten is zeer geschikt voor het maken van fietstochten en lange wandelingen.

Bezienswaardigheden

Op het schiereiland ligt een antiekwinkel en diverse galerieën. Op de heuvels, ten zuiden van Maden, liggen 5 historische graven uit het steentijdperk. Bij 'Linde Hoved', aan het Lillebælt, ligt de 28 m hoge vuurtoren 'Helnæs Fyr', welke je, nadat je een afspraak gemaakt hebt, kunt bezoeken. In het gebied liggen er landgoederen en hereboerderijen, zoals 'Wedellsborg', 'Krengerup Slot', 'Brahesborg' en 'Hagenskov Slot'. Bij Ebberup, 14 km van Helnæs By, ligt de middeleeuwse burcht Hagenskov, alwaar je een oud gevangenenhol kunt bezichtigen.

Dagje uit

Assens is een 800 jaar oude handelsstad met de mooiste straatjes van Denemarken. In het charmerende en goed bewaard gebleven centrum liggen koopmanshuizen en oude vakwerkgevelhuizen. Assens heeft echter ook moderne gebouwen, winkels en een gezellige Marina (20 km). In het bos van Assens kun je wandelen rond het bosmeer of een potje schaken op het grote openlucht schaakbord. Het vogelpark 'Frydenlund Fuglepark' bij Tommerup is een heerlijk natuurpark met 700 vogels uit de hele wereld. Verder vind je hier volières, waterputten en een 2 km lang wandelpad dat jullie onder oude bomen door naar de open savanna voert. Bezoek Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met muziek, theater, straatgoochelaars, pleintjes, winkels, cafés en restaurants (47 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Helnæs

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Helnæs Vakantiehuis, Helnæs

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 11   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   10 m tot water
   Reg. nr.: 70-5020

    
   1 week van EUR 789,-
    
  •  

   Helnæs Vakantiehuis, Helnæs

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 9   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 70-5031

    
   1 week van EUR 579,-
    
  •  

   Helnæs Vakantiehuis, Helnæs

    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 70-5011

    
   1 week van EUR 890,-
    
  •  

   Helnæs Vakantiehuis, Helnæs

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   5 m tot water
   Reg. nr.: 70-5029

    
   1 week van EUR 549,-
    
  •  

   Helnæs Vakantiehuis, Helnæs

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 70-5019

    
   1 week van EUR 317,-