Huur een vakantiehuis in Herslev, Lindelse - Boek hier

Vakantiehuizen in Herslev, Lindelse, Funen, Denemarken van verhuring

Rust en ontspanning in de heerlijke natuur van Langeland.

 

Gastenbeoordelingen van Herslev, Lindelse

 
 

1 gasten hebben Herslev, Lindelse een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied Herslev, Lindelse ligt aan de idyllische bocht Lindelse Nor aan de oostkust van Langeland, ca. 8 km ten zuiden van Rudkøbing. Het gebied heeft o.a. 3 oude hunebedden, waaronder Herslev Stenen, een hollandse windmolen met galerij Lindelse Mølle, de herberg Lindelse Kro uit 1798 alsmede de mooie, op een heuveltop gelegen, 11e eeuwse kerk Lindelse Kirke. Herslev, Lindelse is een rustige vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, visliefhebbers, vogelenthousiaster en cultureel geïnteresseerde. Hiervandaan is het slechts enkele kilometers naar de mooie stranden, natuurgebieden, golfbanen, visparken, dorpjes met sfeervolle haventjes, winkels, restaurants, galerieën, activiteiten en bezienswaardigheden.

 

Strande

Herslev, Lindelse ligt aan een ondiep waadgebied met vele vogels en het is dan ook niet aan te bevelen om hier te gaan zwemmen. In de buurt zijn echter meerdere prima stranden te vinden. Nabij de haven in Rudkøbing ligt het kindvriendelijke zandstrand Bellevue Strand. Hier kunnen jullie zwemmen, zonnebaden en allerlei strand- en watersportactiviteiten ondernemen. Het strand wordt afgeschermd door een kleine begroeide helling met hoge bomen (8 km). Ristinge Strand op Zuid-Langeland is één van de beste stranden van Denemarken met duinen, schoon water en de Blauwe Vlag. Het brede, in het zuiden gelegen, witte strand is bijzonder kindvriendelijk vanwege het rustige en ondiepe water (11 km zuidwaarts).

Natuur

Herslev, Lindelse wordt omgeven door Lindelse Nor, velden en natuurgebieden. Bij Lindelse Nor liggen meerdere beschermde natuurgebieden die aangewezen zijn als vogelreservat. In de kern van Lindelse Nor kun je 'Kværnen' bezoeken - een natuurschoon moreneneiland met heuvels, dennebomen, doornstruiken en een rijk vogelleven. Longelse Bondegårdsskov, 7 km naar het noordoosten, is een zogenaamd 'oerbos', het is een echt natuurbos met vele vogels. In het oostelijke deel van het bos staat een 250 jaar oude eikeboom met een boomstam van ca. 1 meter in diameter. Op Langeland liggen de karakteristieke Hatbakker, ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Hatbakkerne bestaat uit 690, op één rij gelegen heuveltjes, welke zich uitstrekken over heel Zuid- en Oost-Langeland. Bij Nordenbro en Næbbeskov liggen enkele bijzonder mooie exemplaren.

Activiteiten

In het gebied Herslev, Lindelse kunnen jullie zwemmen, wandelen, fietsen, paardrijden, vogels observeren, zeilen of op ontdekking gaan tussen de vele grafheuvels. Visliefhebbers komen in dit gebied ook goed aan hun trekken. Er kan gevist worden in Lindelse Nor, vanuit een bootje op zee of in één van de vele Put & Take visparken op Langeland, zoals bijv. Het 20.000 m2 grote vismeer Spodsbjerg Lystfiskersø, een heerlijk plekje om met het hele gezin de dag door te brengen. Vanuit Rudkøbing Havn (8 km) en Spodsbjerg Havn (9 km) worden zeevistochten georganiseerd. Langelands Golf Klub bij Tryggelev heeft een 60 ha groot 18-holes golfparcours met meren en bunkers. De baan is mooi aangelegd in de Langelandse Hatbakker (9 km). Naast allerlei sportieve activiteiten kunnen jullie ook eens enkele van de plaatselijke kunstenaars in hun ateliers bezoeken.

Bezienswaardigheden

Bij Humble ligt de goed bewaard gebleven hunebed 'Kong Humbles Grav'. Het graf bestaat uit 77 grote randstenen (6 km). Enkele kilometers van Humble ligt de hereboerderij Skovsgaard, ingericht met diverse musea, o.a. een paardenkarrenmuseum en een dienstvolkmuseum. De 700 jaar oude koopmanstad Rudkøbing is de grootste stad op Langeland met oude originele huizen, Langeland Museum, Det Gamle Apotek met museum en tuin, een Zeevaart-tentoonstelling, Den Gamle Have (oude tuin) en het motorjacht Mjølner dat in de haven van Rudkøbing ligt (8 km). Galleri Langeland bij Spodsbjerg is een verzamelplek voor 30 Langelandse kunstenaars die allen een deel van hun kunst en kunsthandwerk tentoonstellen (9 km).

Dagje uit

De tabakschuur 'Tobaksladen' in Stengade Skov werd gedurende de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor het drogen van tabakbladeren. De schuur is in de oorspronkelijke stijl gerestaureerd en de toegang is gratis (12 km). Bezoek ook Tranekær met de oude vakwerkhuizen. Tranekær is ook bekend vanwege het, hoog op én heuvel gelegen, mooie rode slot met de slotstuin en de slotsmolen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over Tranekær. Slotsparken is één van de grootste parken van Denemarken met oude zeldzame bomen, en het 'Ticon', een gebied waar kunstenaars hun natuurkunstwerken tentoonstellen. Tranekær Slotsmuseum bevindt zich in een oud vakwerkhuis tegenover het slot. In het souvenirmuseum Souvenariet bij Tranekær Slot kun je zowel oude als nieuwe souvenirs afkomstig uit de gehele wereld bewonderen (13 km). Het vroegere militaire complex Langelandsfortet bij Bagenkop, doet thans dienst als museum, met o.a. een tentoonstelling over de Koude Oorlog (17 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Herslev, Lindelse

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Herslev, Lindelse Vakantiehuis op het platteland, Herslev, Lindelse

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   1500 m tot water
   Reg. nr.: 75-2360

    
   1 week van EUR 266,-